Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 9

Mahtava paikka

Vieras    23.06.2009    Tsarevon muita vinkkejä    Tsarevo

Suosittelen lämpimästi kaikille jotka pitävät rauhallisesta lomapaikasta,jossa ei ole turismi vielä pilannut tätä ihanaa paikkaa.Ystävällistä porkukkaa.Sää suosi ainakin meitä kun oltiin siellä viime vuonna(-08) heinäkuun alussa ja tänä vuonna mennään elokuun lopulla sinne.Hotelli oli aivan mahtava ja sijainti mitä parhain.Hotellimme oli Finnmatkojen Zebra hotelli.Ruoka oli maittavaa ja siellä ainakin vielä aikas edullista.

BURGAS ON YLLÄTTÄNYT POSITIIVISESTI......

Vieras    17.06.2009    Burgasin muita vinkkejä    Burgas

Vanhempani ostivat asunnon Bulgariasta, ihan Burgasin keskustasta.

Olin järkyttynyt!

Olin kerran aikaisemmin käynyt Sunny Beachillä ja totesin paikan kammottavaksi.

Nuorten aikuisten bilepaikka jonne ei lasten kanssa ole asiaa.

Paikka on jopa kalliimpi kuin Suomen lomakohteiden hinnat ja

palvelu on tylyä ( paitsi rahalla).

Taksit kusettavat turisteja yms.

Noh, päätin kuitenkin matkustaa perheeni kanssa asuntoa katsomaan.

Talon ulkopuoli ei ollut mitenkään kaunis mutta asunto sisältä oli viihtyisä ja naapurit mukavia.

Alueena Burgas on erittäin edullinen!!!!

Ruoka on hyvää ja halpaa. Jos itse pystyy ruokaa valmistamaan niin se on lähes ilmaista.

Toreilta saa tuoreita ja maukkaita hedelmiä, juureksia ja vihanneksia.

Suosittelen maistamaan tuoreita valkosipuleita NAM!

Burgasissa on hyviä ruoka- ja taloustavarakauppoja mm. EUROPA.

BURGAS PLAZA on näkemisen arvoinen edullinen ja merkkikauppoja sisältävä, valtavan kokoinen kauppakeskus. On kooltaan lähelle Jumboa.

Burgasissa on myös erittäin siististi hoidettu ja viihtyisä ranta.

Rannassa on kahviloita ja ravintoloita mutta se pirullisen ärsyttävä jumputus puuttuu!!!!

Nämä paikat vuokraavat tuoleja ja varjoja jotka ovat erittäin kohtuuhintaisia.

Pitkällä rannalla on myös laajoja alueita joissa saa vapaasti ottaa aurinkoa ja uida maksutta.

Takseilla voi myös ajella turvallisesti.

Takseissa on mittarit ja maksu tulee suoraan niiden mukaan.

2-4km matka maksaa n. 1€

Burgasista pääsee kätevästi bussilla Sozopoliin jonne päiväreissu on aivan mahtava!

Matka kestää bussista riippuen n. tunnin / puolitoista.

Bussiasemalta lähtee myös Istambuliin Turkkiin ym. hyvin ilmastoituja ja

mukavia uudehkoja busseja.

Sunny beachille ajelee n. tunnin.

SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI KAIKILLE RAUHALLISESTA LOMASTA NAUTTIVILLE

Vladislav-hotellin asukit kesältä 2008

Vieras    09.06.2009    Kultahietikon muita vinkkejä    Kultahietikko

Viime kesänä oltiin Vladislav-hotellissa miehen kanssa. Oppaat katselivat lähinnä kauhuissaan kun me, keski-ikäinen pariskunta jäätiin nuorison suosimaan hotelliin. Meitä meno ei haitannut, naapuri sattui olemaan mukava norjalaisnainen jne. Ei mitään pahaa sanottavaa, biletimme itsekin ja hauskaa oli! Voisimme lähteä koska tahansa uudestaan. Ruoka oli hyvää, eikä ripuli tai muutkaan taudit vaivanneet. Aloitimme jo ennen lähtöä maitohappobakteerikuurin, joka ilmeisesti esti vatsavaivat. Rannalla makoilu oli tosin vähän hintavaa, sillä lepotuoli/paikka oli pakko maksaa. Palvelu muuten rannalla hyvä ja oleskelu vartioitua ja turvallista. Ruoka ja juomapuoli oli edullista. Otimme matkalla myös tatskat, jotka tehtiin todella siististi ja puhtaasti. Hinta huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Pari "perustatskaa" maksoivat noin 70-80 euroa. Yksityiskohtaiset ja tarkat hoito-ohjeet annettiin ja hoitovoiteen sai ostaa samasta liikkeestä. Ei tatska punoittanut taikka tulehtunut ja jälki on aivan erinomainen edelleenkin. Hyvät fiilikset jäi matkasta!

aivot pihalle

Vieras    05.06.2009    Varnan muita vinkkejä    Varna

Olen käynyt ihan muutama kuukauden ikäsestä joka kesä bulgariassa, tosin nyt en ole muutamaan vuoteen päässyt. Tänä vuonna lähen heinäkuussa kaheks viikoks kaverin kanssa. Niin kuin sanoitte bulsasta löytyy paljon valittamisen kohteita, mutta myös paljon hyvää. Jos ei halua nähdä bulgariasta muuta kuin hienot hiekkarannat ja turisteille tarkoitetut kalliit liikeet, niin silloin kannattaa pysyä ihan vaan turistialueilla, siellä on myös ne hyvät vessatki. Mutta jos haluaa nähä millasta siellä oikeeesti on nii lähtee muualle. Sen mä tiedän et bulgaria hieno ja kaunis paikka, siellä on kaikkia ihania virityksiä ja juttuja. Tietysti parantelemisen varaa olisi, eihän siellä nyt ihan luksusta ole, mut ei se sit olis enää bulgaria jos sitä lähettäis muuttamaan. Nyt jo tämän 17 vuoden aikana mitä mä olen siellä käyny nii muuttunu hyvin paljon muiden rikkaampien valtioiden kaltaisiksi. Sen takia sieltä onkin kadonnut jo vähän bulgarian omaa persoonallisuutta.

Olen kyllä huono arvostelemaan paikkaa, sillä se on mulle kuin toinen kotimaa, tai onhan se tavallaan olenhan puoliksi bulgarialainen.

Mutta sen tiedän että jonain päivänä aijon muuttaa sinne, ainakin joksiki aikaa:)

All inclusive -hotelli luonnonsuojelualueen keskellä Bulgarian Sinemoretzissa

mattihelena    31.05.2009    Sinemoretzin muita vinkkejä    Sinemoretz

Sinemoretz paljon muutakin kuin all inclusive -hotelli Bellavista

mattihelena - 25.05.2009 | Kategoria: Sinemoretzin aktiviteetit ja harrastukset

Sinemoretzissa kannattaa käydä nyt, kun kylä ei ole vielä turistien täyttämä. Kesällä 2008 hevoset tepastelivat vapaana kylillä, vaikka siellä rakennettiinkin uutta. Kylältä löytyi myös muutama ravintola, joissa paikalliset ja ilmeisesti rakentamassa ja hotellissa työskentelevät kausityöntekijät kävivät. Hinnat olivat naurettavan matalia, joten käytimmy ravintoloitakin, vaikka muut all inclusive -hotellinaapurimme eivät niin tehneetkään - joko saituutuuttaan tai tietämättömyyttään. Noista paikallisista ravintoloista ei nimittäin ollut infoa esitteissä.

Upeinta on Strandja-vuoriston luonnonsuojelualue, jossa on merkittyjäkin reittejä. Niiden alkupäät löytyivät maantien varressa olevista tauluista, joissa kerrotaan usealla kielellä myös eläimistöstä ja kasveista, joita reitiltä löytyy. En tosin ymmärrä miksi Strandjaa nimitetään vuoristoksi, kun se korkeimmillaan on muistaakseni n. 500 metriä,. Alue on säilynyt upeassa luonnontilassa, koska on ollut suljettua raja-aluetta. Erilaisia, jännittävästikin äänteleviä lintulajeja on varmaan sadoittain, vesikilpikonnat ja sammakot ovat kivaa bongattavaa. Rantaniityt ja metsäalueet ovat ainakin alkukesästä tosi kauniita, ja hienoja hiekkadyynejä löytyy rannasta ja joesuistoista. Metsäreiteillä ovat kyllä pitkät lahkeet ja vaelluskengät tarpeen, koska siellä on tehty jeeppisafareja ja siellä on myös käärmeitä.

Hotelli Bellavista (all inclusive!) ylitti kaikki odotukset: Ruoka oli hyvää ja itse ilahduin laadukkaista ryhmäliikuntatunneista, joita oli vesijumpasta aerobicciin ja venyttely-pilatestyyppisiin tunteihin. Pelejä, leikkejä ja toisinaan hieman amatöörimäistä iltaviihdettä oli myös tarjolla päivin ja illoin, tosin vain saksaksi ja englanniksi. Ruoka, erityisesti raikkaat vihannekset ja "fetatyyppinen" sirene-juusto - oli valitettavan hyvää ja runsasta, joten edes pitkät kävelyretket, jumpat, allas- ja meriuinti eivät vähentäneet liikakilojani. Osasyyllisiä olivat varmasti ruokajuomat (myös alkoholi), jotka nekin sisältyivät matkan hintaan aika klo. 23.00 saakka. Hotellivieraan kuitenkin käyttäytyivät vapaasta alkoholitarjoilusta huolimatta hyvin; niin suomalaiset, saksalaiset, britit, skandinaavit kuin muutkin. Hinta-laatusuhde 2 viikon matkallamme oli tosi hyvä, kun kokonaiskustannus jäi tuhlaavaisuudestamme huolimatta alle 2000 euron.

Tänä kesänä menemme uudelleen katsomaan vieläko hevoset saavat tepastella vapaana, pesiikö haikaraperhe tutussa sähköpylvään nokassa, ovatko sammakot lampaiden jättämissä jäljissä valmiina jokeen hyppyytettäviksi ja montako vesikilpikonnaa onnistumme saamaan samaan valokuvaan. Myös joenrantametsikön lintujen moniäänistä laulelua on mukava päästä kuulemaan.

Todennäköisesti kylän ulkopuolella olevissa röttelöissä asustavat mustalaiset ovat edelleen paikallaan, samoin joka ikiseen rötisköön asennetut lautasantennit! Ehkäpä TV:llä ryyditetty elintaso ja kaunis luonnonympäristö saivat aikaan sen, että ainakaan meitä mustalaiset eivät häirinneet esimerkiksi kerjäämällä. On myös jännä nähdä miten lukuisat rakennustyömaat kylässä ovat edistyneet, ja onko vielä paljon pikkumyymälöitä ja ravintoloita, jotka toimivat muuten täysin rakennusvaiheessa olevissa rakennuksissa. Mieheni toivoo, että Sinemoretzissa ei vieläkään ole mitään shoppailtavaa, lukuunottamatta ehkä vaatimattomia rantasandaaleja, jollaiset ostin parin euron hintaan. Meille sopii myös se, ettei hotellin yökerho toimi nytkään vielä kesäkuussa. Ulkonäköpaineitani helpottaisi puolestaan se, että kampaaja-kosmetologit eivät tulisi vielä kesäkuussa tai katoaisivat parin päivän kuluttua saapumisestaan, kuten viime kesänä.

Lähtöpäivä on jo ensi keskiviikkona ja valmiselemme pakattavaksi vaellus-, uinti-, jumppa-, auringonotto- ja sadevaatteita. Iltapuvut saavat jäädä odottamaan muita reissuja.

Sinemoretz paljon muutakin kuin all inclusive -hotelli Bellavista

Sinemoretzissa kannattaa käydä nyt, kun kylä ei ole vielä turistien täyttämä. Kesällä 2008 hevoset tepastelivat vapaana kylillä, vaikka siellä rakennettiinkin uutta. Kylältä löytyi myös muutama ravintola, joissa paikalliset ja ilmeisesti rakentamassa ja hotellissa työskentelevät kausityöntekijät kävivät. Hinnat olivat naurettavan matalia, joten käytimmy ravintoloitakin, vaikka muut all inclusive -hotellinaapurimme eivät niin tehneetkään - joko saituutuuttaan tai tietämättömyyttään. Noista paikallisista ravintoloista ei nimittäin ollut infoa esitteissä.

Upeinta on Strandja-vuoriston luonnonsuojelualue, jossa on merkittyjäkin reittejä. Niiden alkupäät löytyivät maantien varressa olevista tauluista, joissa kerrotaan usealla kielellä myös eläimistöstä ja kasveista, joita reitiltä löytyy. En tosin ymmärrä miksi Strandjaa nimitetään vuoristoksi, kun se korkeimmillaan on muistaakseni n. 500 metriä,. Alue on säilynyt upeassa luonnontilassa, koska on ollut suljettua raja-aluetta. Erilaisia, jännittävästikin äänteleviä lintulajeja on varmaan sadoittain, vesikilpikonnat ja sammakot ovat kivaa bongattavaa. Rantaniityt ja metsäalueet ovat ainakin alkukesästä tosi kauniita, ja hienoja hiekkadyynejä löytyy rannasta ja joenvarsilta. Metsäreiteillä ovat kyllä pitkät lahkeet ja vaelluskengät tarpeen, koska siellä on tehty jeeppisafareja ja siellä on myös käärmeitä.

Hotelli Bellavista (all inclusive!) ylitti kaikki odotukset: Ruoka oli hyvää ja itse ilahduin laadukkaista ryhmäliikuntatunneista, joita oli vesijumpasta aerobicciin ja venyttely-pilatestyyppisiin tunteihin. Pelejä, leikkejä ja toisinaan hieman amatöörimäistä iltaviihdettä oli myös tarjolla päivin ja illoin, tosin vain saksaksi ja englanniksi. Ruoka, erityisesti raikkaat vihannekset ja "fetartyyppinen" sirene-juusto - oli valitettavan hyvää ja runsasta, joten edes pitkät kävelyretket, jumpat, allas- ja meriuinti eivät vähentäneet liikakilojani. Osasyyllisiä olivat varmasti ruokajuomat, jotka nekin sisältyivät matkan hintaan aika klo. 23.00 saakka. Hotellivieraan kuitenkin käyttäytyivät vapaasta alkoholitarjoilusta huolimatta hyvin; niin suomalaiset, saksalaiset, britit, skandinaavit kuin muutkin. Hinta-laatusuhde 2 viikon matkallamme oli tosi hyvä, kun kokonaiskustannus jäi tuhlaavaisuudestamme huolimatta alle 2000 euron.

Tänä kesänä menemme uudelleen katsomaan vieläko hevoset saavat tepastella vapaana, pesiikö haikaraperhe tutussa sähköpylvään nokassa, ovatko sammakot lampaiden jättämissä jäljissä valmiina jokeen hyppyytettäviksi ja montako vesikilpikonnaa onnistumme saamaan samaan valokuvaan. Myös joenrantametsikön lintujen moniäänistä laulelua on mukava päästä kuulemaan.

Todennäköisesti kylän ulkopuolella olevissa röttelöissä asustavat mustalaiset ovat edelleen paikallaan, samoin joka ikiseen rötisköön asennetut lautasantennit! Ehkäpä TV:llä ryyditetty elintaso ja kaunis luonnonympäristö saivat aikaan sen, että ainakaan meitä mustalaiset eivät häirinneet esimerkiksi kerjäämällä. On myös jännä nähdä miten lukuisat rakennustyömaat kylässä ovat edistyneet, ja onko vielä paljon pikkumyymälöitä ja ravintoloita, jotka toimivat muuten täysin rakennusvaiheessa olevissa rakennuksissa. Mieheni toivoo, että Sinemoretzissa ei vieläkään ole mitään shoppailtavaa, lukuunottamatta ehkö vaatimattomia rantasandaaleja, jollaiset ostin parin euron hintaan. Meille sopii myös se, ettei hotellin yökerho toimi nytkään vielä kesäkuussa. Ulkonäköpaineitani helpottaisi puolestaan se, että kampaaja-kosmetologit eivät tulisi vielä kesäkuussa tai katoaisivat parin päivän kuluttua saapumisestaan, kuten viime kesänä.

Lähtöpäivä on jo ensi viikolla ja valmiselemme pakattavaksi vaellus-, uinti-, jumppa-, auringonotto- ja sadevaatteita. Iltapuvut saavat jäädä odottamaan muita reissuja.

Hauska ja omaperäinen. Palvelu loistqava

Vieras    06.05.2009    Sofian hotellit    Sofia
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2008 | Hotelli: Scottys Boutique Hotel

Ehdottomasti hintansa väärti.!!! Hauska kielitaitoinen henkilökunta, joka huoneisto yksilöllinen. Erinomainen sijainti lähellä bussi- ja juna-asemaa.

Superplussaa siitä, että alakerran laukkukaupan tytöt auttoivat meitä saamaan tyttären (7v) pehmolelun takaisin taksikuskilta, joka oli jo kadonnut Sofian vilinään. Tytöt olivat superviehättäviä, eivätkä puhuneet sanaakaan englantia. Vastaqanoton pojan avulla he saivat taksikuskin palaamaan.

Hotellin lähellä on myös erittäin mielenkiintoinen iso tori, jossa ei turisteje juuri näy.

Ravintoloita ei läheltä löydy. Se, jonka löysimme, oli luoteeseen hotellilta, eikä henkilökunta puhunut sanaakaan englantia. Pizza oli silti hyvää, ja paikka viihtyisä omalla paikallisella tavallaan.

Arvosana hotellille:

Superhalpa erittäin vaatimaton hotelli hyvällä uima-altaalla

Vieras    06.05.2009    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2008 | Hotelli: Varshava

Hotelli sijaitsee mitä parhaalla paikalla ja näköala on aivan mahtava. Näimme Musta Meren hienoimmat ukonilmat 9.kerroksesta.

Huone itsessään oli afrikkalaisen kylähotellin tasoa (no good!!!), mutta oleilimme siellä vähän. Lapset rakastivat paikkaa. Uima-allas oli ihana, allasbaarin (erillinen yritys) henkilökunta tosi miellyttävää. Superplussaa hotellin hierojalle, joka teki erinomaista työtä. Monet englantilaiset palasivat hotelliin nimenomaan hänen takiaan. Ja ruoka baarissa oli erittäin inexpensive.

Jos aikoo viettää pidemmän aikaa low-budget aikaa Bulggiksessa, tämä on ehdoton helmi ketjussa. Muitakin helmiä löytyy... Arbanassista, veliko Tarnovosta, Plovdivista, Sandanskista... Paras Bulgaria löytyy sisämaasta. Mutta vain seikkailijoille!!!!

Arvosana hotellille:

Sozopol syyskuussa

Vieras    06.05.2009    Sozopolin muita vinkkejä    Sozopol

Jos haluaa rauhallista romanttista lomaa, Sozopol on kiva kohde. Harvoin olen nähnyt mun rakkaani yhtä onnellisena, kuin Mustan Meren aalloissa yhdellä Sozopolin keskustan hiekkarannoista. Ja oli jo syyskuu!!!

Syyskuussa Sozopolissa on tosi vähän turisteja. Tai on, mutta e ovat bulgarialaisia. Tunnelma on rento. Eikä ole mitään pakollisia nähtävyyksiä, sillä S. itsessään on. Voi ottaa ihan lunkisti.

Ushka

Ei Sunny Beachille!!

Vieras    06.05.2009    Nessebarin muita vinkkejä    Nessebar

Viikko SB:n hotellihelvetissä olisi ollut täysin turha ilman Nessebaria, joka on aivan upea ja mielenkiintoinen kohde. Vesi heinäkuun puolivälissä oli kirkasta, kun SB:n rannoilla jo velloivat levät, ja fiilis vanhan kalastajakaupungin kujilla oli tosi positiivinnen. Vanha Nessebar rocks! Ruoka hyvää, henkilökunta kielitaitoista.

casablancka

Vieras    05.05.2009    Obzorin hotellit    Obzor
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2008 | Hotelli: casablanca

ihan kiva ja vähän aavemainen.Muutenkin outoa respan henkilöstö.

Arvosana hotellille:

Varna

Eme    07.04.2009    Varnan ostokset    Varna

Varna on todellakin hyvä paikka ostoksien tekemiseen. Sieltä löytää paljon kaikkea ja eivät hinnatkaan huimaa päätä.

Sieltä lähti aikoinaan mukaan kaikenlaista..Muutama kenkäpari, paitoja,housuja,matkamuistoja.

Varovainen kannattaa olla varkaiden varalta. Moneen otteeseen yrittivät laukun viedä, eipä onnistuneet koska se oli tavallaan "kierretty" käteni ympärille.onneksi

Albena

Eme    06.04.2009    Albenan muita vinkkejä    Albena

En oikein pitänyt Albenasta. Sellaista aluetta missä on melkeinpä vain turisteja, ainoat paikalliset melkeinpä ovat ne jotka siellä työskentelevät.

Ei ollut kesäkuussa mitenkään erityisen lämminkään, sateli jonkin verran.. Baarit olivat tosin ihan ok, ruoka ei niinkään.ei kovin ystävällistä porukkaa.

Ja huumemyyjä tuli jatkuvasti yrittämään kaupata huumeita.. Kuulemma jopa nuorillekkin yritti kaupata.

Kyllä siellä viikon kuitenkin kesti olla.

Tasokas hotelli

Ashley22    26.03.2009    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2006 | Hotelli: Iberostar Sunny Beach

Tasokas hotelli ja herkullinen aamiainen. Siistit huoneet ja ystävällinen palvelu.

Arvosana hotellille:

Ostokset

Anuskikinuski    21.03.2009    Sunny Beachin ostokset    Sunny Beach

Bulgarian Sunny Beachillä on kivoja pikku kojuja jotka ovat ihan rannan vieressä.. Kannattaa olla hotelli siinä vieressä.. kun ranta loppuu sillon pikku kojutki :) ei ollu niin kallista...

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.