Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Bulgarian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

yöelämä

Vieras    07.12.2014    Sunny Beachin ravintolat ja baarit    Sunny Beach

baarit voi maksaa 10-30e ilta, joten kannattaa alkuillasta aloittaa pienissä baareissa joita sunny beachilta löytyy paljon. vuosi sitten lomalla löydettiin kavereiden kanssa vahingossa pieni baari, jossa baarimikko tarjosi jatkuvasti ilmaisia shotteja ja muutenkin siellä oli shotit 0,50e ja drinkit 3e ja happy hour iltaisin. helposti baareissa saa ilmaisia juomia tai halpoja drinkki tarjouksia esim 10 shottia + 2 drinkkiä yht 5e.

sunny beach

Vieras    07.12.2014    Sunny Beachin ravintolat ja baarit    Sunny Beach

sunny beach on hyvä paikka lähteä kaveriporukalla juhlimaan sillä bulgariassa hintataso on edullinen. pohjoismaalaisten suosima baari glade viking oli yksi parhaista missä on tullut käytyä, sisäänpääsy n. 20e. lisäksi kannattaa käydä myös iceberg klubilla. mun käsityksen mukaan näihin baareihin otetaan vaan pohjoismaalaisia.. mutta sitten on myös lazur, jonne pääsi paikallisetkin ja sisäänpääsy 5e. kavereiden kanssa hotelli oli turhan kaukana rannasta joku 800m mutta hinta olikin viikolta yht jokaiselta vain 300e.

Bulgaria-air hollidays kusettaa rahat eikä järjestä matkaa

Vieras    24.10.2014    Bulgarian muita vinkkejä    Bulgaria

Varasin loman kolmelle hengelle lasten syyslomaksi. Viikkoa ennen lähtöä he ilmoittivat, että vähäisen kysynnän vuoksi matka on peruttu. Varaa siinä nyt sitten viikkoa ennen lomaa uusi loma jostakin? Pahinta tässä on, että sen jälkeen kun he olivat saaneet matkarahat tililleen ja ilmoittaneet peruutuksesta, heihin ei saa mitään yhteyttä.

Annettu puhelinnumero ei vastaa ja sähköposteihin ei vastata, mutta uusia varauksia he kyllä ottavat mielellään vastaan ja matkarahat tietenkin, mutta eivät ilmeisesti aio koskaan palauttaa jo maksettua summaa.

En todellakaan voi suositella Bulgaria-airia, vaan ainoastaan varoittaa, että tämä matkatoimisto kusettaa.

Varo Bulgaria Air -matkatoimistoa

Vieras    03.10.2014    Borovetsin aktiviteetit ja harrastukset    Borovets

Hiihtomatkojen varausaika on parhaimmillaan. Varokaa BulgarianAirn kautta matkan varaamista!

Hiihtomatkakohteena Borovets ja Bansko ovat mitä parhaimmat. Rinteitä riittää joka lähtöön (tosin myös laskijoita). Hintataso on edullinen ja ihmiset erittäin ystävällisiä.

Mutta BulgarianAir ei pidä lupauksiaan. Matkan aikataulut muuttuvat viikon varoitusajalla. Lentoajat ja päivämäärät muuttuvat jopa siten, että matka lyhenee päivällä eikä hyvitystä tule. Jo maksetut hissiliput ja suksivuokrat pitää maksaa tuplana ja hyvityksen saa vast,a kun uhkaa lakimiehillä ja rikosilmoituksilla. Viiden hengen porukka joutui matkaamaan eri lennoilla ja eri aikatauluissa!

Bulgariaan kannattaa matkustaa hiihtolomalle, jos ja kun löytää muun matkanjärjestäjän kuin BulgarianAirn tai ottaa omatoimimatkan!

Päivitettyä matkakertomusta

Vieras    29.09.2014    Sinemoretzin hotellit    Sinemoretz
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Bella Vista beach club

Viikon verran vierähti Sinemoritzin kylässä Bella Vista hotellissa. Reissu ajoittui syyskuulle, jolloin sää oli vielä lämmin, mutta ei niinkään kuuma. Suurin osa turisteista oli jo Bulgariasta kaikonnut, joten hyvinkin offseason meiningeissä loma vierähti. Sinemoretz paikkana oli perhelomalle aika osuva(vanhemmat parivuotiaan kanssa) ja hotellina tuo Bella Vista oli mitä mainioin. Kylä, niinkuin edellisistä kertomuksista voi päätellä, oli varsin pieni Bulraarialainen maalaiskylä, jossa sattui olemaan pari hotellia ja suhteellisen monta ravintolaa. Mitään ostettavaa ei oikeastaan matkamuistokojujen ja rantalelujen lisäksi löytynyt, mutta tämä ei todellakaan ole mikään kohteen viehättävyyttä laskeva tekijä.

Kylällä toden totta aamupäivisin hevoset tallustelivat vapaana. Lauhkeahkot konit ja kylänraitin viiniköynnöksillä varustetut talot olivat oikeastaan aika idyyllisiä, varsinkin kun itse kylä sijaitsi niinkin huikealla paikalla emmerdalmaisen jylhän kukkulan päällä, kahden hiekkarannan välissä. Mainittavaa ympäristössä on kylän pohjoispuolella sijaitseva kaunis ranta, joka sijaitsee Veleka-joen suistossa, jossa myös voi pulahtaa uimassa mikäli merivesi ei innosta. Kylän eteläpuolella sijaitsi myös ranta, joka loppui jyrkkään kallioon. Tämän kallion takana alkoi luonnonpuisto, jossa olisi ollut erittäin hyvät patikointimahdollisuudet. Kalamiehille tiedoksi: Veleka-joessa ja meressä olisi ollut kuulemma varsin nälkästä kalaa ja kylässä myytiin kalastusvälineitä. Lupa-asioista ei ole pienintäkään käsitystä, mutta toisaalta alue vaikutti siltä, että niitä ei välttämättä kyselläkkään.

Bella Vista hotellina oli, niinkuin mainittu, lapsiperheelle sopiva. All inclusive takasi sen, että koko loman aikana ei nälkä päässyt yllättämään edes meidän vaahtosammuttimen kokoisella pikku ahamatilla. Ruoat olivat allekirjoittaneen mielestä erittäin hyviä ja monipuolisia, joskin napinaa tuli hieman perhekuntamme kauniimman sukupuolen edustajalta ensimmäisen päivän ruoista. Alkuillasta tarjolla olevalle kanadöönerille peukaloa (Gore!). Mikäli reissussa on ottipottia ja maljamirjaa mukana, on hyvä tiedostaa että myös paikallinen viina kuuluu ilmaisiin juomiin. Varsinkin paikallinen rommi maistui paikallisen kolan kanssa erittäin hyvälle, mutta pienenä detailina voidaan mainita että kapitalisti-colacolan kanssa sekoituksesta tulee aivan liian makeeta, joka on juotavaa ainoastaan sitruunan kera. Leikkipaikat olivat tasoa hyvä meidän skloddille ja vanhemmille kakaroille oli myös järjestettyä ohjelmaa. Ohjelmasta vastasi animatio-ryhmä, joilla korttipakasta löytyy numeroa zumbasta tanssiesityksiin. Ohjelman sisältö ja esittäjät vaihtuvat toki vuosittain, joten kesäksi 2015-> hommat muuttuvat.

Kävimme myös pyörähtämässä sekä kauniissa Sozopolin vanhassakaupungissa, joka on tunnin matkan päässä Sinemoritzista. Vuokra-auto ja matkanjärjestäjän ohattu retki ovat käytännössä vaihtoehdot mikäli tuo kiinnostaa. Sozopol on käymisen arvoinen. Toinen paikka johon reissasimme oli Primorsko, jossa oli ihan hyvä ostoskatu. Primorskoon pääsee bussilla Sinemoretzista suoraan varsin kätevästi, mutta takaisinpäin voi varautua tulemaan taksilla, sillä bussit menevät tsarevoon, jossa täytyy vaihtaa. Vaihtaminen ei tarkoita Vantaan sutuliikenteestä tuttua vartin odottelua, vaan niin kuin meidän tapauksessa: Tsarevoon viideksi, josta hetiperään puoli seitsemän bussi Sinemoritziin. Vapaan markkinataluoden mukainen julkinen liikenne ei kiinnosta edes paikallisia mummoja, jotka köröttelivät samaista maantietä Primorskoon aasin vetämissä vaunuissa. Taksi Primorskosta Sinemoretziin 40-50 levaa ja Tsarevosta 30 levaa.

Reissu oli siis kaikenkaikkiaan onnistunut ja rahoille sai vastinetta erittäin hyvin. Bulgaria on suomalaiselle erittäin edullinen, varsinkin aurinkorannikoiden ulkopuolella. Olut 0.5l 1e, pääruoka ravintolassa 5-15e. Tämä hintataso tosin nousee jos vaihtaa rahaa kotimaan päässä forexin tai pankin ryöstökursseilla. Suosittelen vaihtamaan rahaa paikan päällä turvalliseksi väitetyssä crown tjs. rahanvaihtofirman tiskillä, josta saa levoja jopa 5-10% kotimaisten liikepankkien ryöstökursseja halvemmalla(Bulgariassa leva sidottu euroon kurssilla 1,9558 pankkien tarjotessa 1,85+komissio).

Arvosana hotellille:

Albenaan ihastunut

Vieras    03.07.2014    Albenan muita vinkkejä    Albena

Albena on ihana paikka.

Ihmiset ovat ystävällisiä, iloisia. Suosittelen tutustumaan paikallisiin, heiltä saa kullanarvoista tietoa kunhan uskallat avata suusi ja kysyä.

Albenassa on rakennus lähellä rantaa, jossa sijaitsee useita edullisia vaatekauppoja:

-Adidaksen sukkia ja alusvaatteita 6kpl 10levalla

-Benchin, Conversen, Hooliganssin, Wescin, Adidaksen sekä muiden laatumerkkien huppareita 45-50levalla

- Paitoja joka lähtöön esim. jack daniels 15levaa

-Laatukoruja esim tiffany kaulakoru 30levaa

-Guessin laukkuja 25levaa

-Lompakoita 10levaa

Lista on loputon mutta periaate tuli varmaan selväksi.

Bulgarialaisessa ruoassa ei ole todellakaan mitään vikaa. Kävimme viikon ajan syömässä päivällisen ulkona, en törmännyt kertakaan 'juustoiseen ja mausteiseen ruokaan'.

Sofian matkakokemuksia

Vieras    27.06.2014    Sofian muita vinkkejä    Sofia

Juuri viime yönä palattu viikon matkalta Sofiasta. Ensin tultiin huijatuksi taxissa, sovittiin hinta jo valmiiksi..15-19 levaa, mutta hotellille päästyämme kuski näytti mittaria ja maksu olikin 55 levaa, yritettiin siinä vähän aikaa purnata vastaan, mutta eipä ollut hyötyä., ei sitten ajeltu taksilla koko matkan aikana, vaikkakin oppaissa kehutaan taxi kyytien olevan halpaa.

Hotelli oli myös pienoinen pettymys..esitteessä kerrottiin hotellissa olevan ravintola, sauna ja kauneussalonki..näitä palveluita ei kuitenkaan ollut :(.

Ostokset olivat tosi halpoja samoin ravintoloissa ruoka..esim. ateria ja juoma n.10 levaa.

Vaate- ja kenkäkauppoja vierivieressä..kuitteja ei paljon mistään saanut ja pitivätkin kaksoiskirjanpitoa ihan julkisesti esillä. Halpaliikkeissä myyjät kävelivät perässä ja yrittivät melkein myydä väkisin, kalliimmissa liikkeissä ei saatu palvelua ollenkaan, ehkä suomalainen maatuskamaisuus sai heidät ajattelemaan ettei mitään kuitenkaan osteta. Yhdessäkään liikkessä ei saatu hymyä. Nähtiimpä yksi ratsiakin suureen vaateliikkeeseen ja säkkikaupalla vietiin vaatteita liikkeestä pois.

Oppaissa kerrottiin kulkukoirien paljoudesta joita me nähtiin todella vähän, muutama..ja kävellen liikuttiin ympäriinsä.

Kadulla sijaitsevassa rahanvaihtopisteessä meinattiin vaihtaa rahaa...oli vain musta lasi ja 5cm rako lasin alapuolella josta heiluteltiin sormia ja huudeltiin päivää, silloin saatiin jalat alle ja etsittiinkin pankki mistä vaihdettiin "turvallisesti" rahaa.

Lähdettäessä lentokentälle..päätettiin mennä bussilla...joka olikin tosi halpa 1 leva per/hlö...lippujen myyjä ei osannut englantia ollenkaan ja mekin ymmärrettiin matkalaukkuja koskeva sepostus niin että täytyy ostaa laukuille myös lippu :), bussissa lipuntarkastaja alkoi selittämään suu vaahdossa jotain ja näytti laukkujamme...ei ymmärretty mitään...näytettiin vain lippujamme että tarpeeks on lippuja :D...no takana istuva mies selitti hyvällä englannilla meille, että kun tulette seuraavan kerran niin ostakaa lippu vaan itsellenne...että näin...mutta tuettiimpa osaltamme julkisia palveluja eikä huijareita!!!

Lentokentän turvatarkastuksessa joutui yksi käsimatkatavaroistamme tarkkaan syyniin...kolme eri ukkoa kävi katsomassa mitä ihmettä läpivalaistus näyttää. Kumihanskat vedettiin käteen ja pyydettiin sivummalle avamaan kassi ja ottamaan esine esiin joka olikin torilta ostettu avattava MUNA :D...jäljennös Fabergènin munasta.

Ps.. kuitenkin kokemisen arvoinen paikka ;)

Mukaan paksu lompakko

M.K.matkaaja    02.06.2014    Albenan ostokset    Albena

Puheet Bulgarian edullisuudesta eivät todellakaan pitäneet paikkaansa, ehkä se sitä on joskus ollutkin, mutta nyt hintataso lähes sama kuin Suomessa. Eli jos suunnittelet edullista lomaa ja halpoja shoppailuja, UNOHDA. Itse olisin ollut kiitollinen saadessani tämän tiedon ennen matkan ostoa, vaan tjäreborg kehui kohteen edullisuudella vaan paikanpäällä oppaalle siitä kerrottaessa totesi hänkin hintojen nouseen rutkasti. Rahaa siis saa palamaan mutta vastinetta rahoillesi et juuri saa. Kehottaisin miettimään ennenkuin lähdet matkalle Bulgariaan, nähtävyykset katsottu päivässä. Kerta riitti, menen ensi kerralla aivan jonnekkin muualle. Lisäksi matkaan ei kannata lähteä ainakaan ensimmäisten joukossa toukokuun lopussa/kesäkuun alussa. vettä satoi puolet päivistä ja suomessakin olisi ollut enemmän aurinkoa. Kohteet vielä kiinni kun turisteja ei tarpeeksi.

Pettynyt Bulgarian ruokiin

M.K.matkaaja    02.06.2014    Albenan ravintolat ja baarit    Albena

Viikon loman jälkeen Bulgariassa en ole koskaan ollut iloisempi saadessani lentokentällä käteen juustohampurilaisen)mc donalds). Kävimme 2 krt/pv eri ravintoloissa albenan ja varnan alueilla. Ruoka oli 99% mautonta ja pahaa, eikä hinnatkaan olleet niin edulliset kuin ensikertalaisen annettiin ymmärtää. Kalaruuat ehdoton nono, en suosittele, kuin puuta söisi. Paras ruoka lomalla oli siis mc donaldsin ruoka, tämä jo kertonee jotain... enkä itse edes ole mikään pikaruokafanittaja. Albenassa ravintola shamrock, siellä parhaat albenan ruuat sekä varmaan hintavimmatkin. Tex mex house oli edullinen, mutta ruoassa ei kehumista, kana-tomaattikeittoa kannattaa kuitenkin maistaa, se maksaa 4,90 levaa eli n.2,50e. Söin sitä 3 krt joista 1 kerta todella hyvää ja 2 kertaa mauton/menettelevä. Kanaa täältä ei muuten kuin keitossa kannata tilata, sillä se on raakaa.

Ylimainostettu kohtalainen hotelli

M.K.matkaaja    02.06.2014    Albenan hotellit    Albena
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Hotel Flamingo

Meillä 2 aikuista ja 2 lasta(8 ja 6v) huoneena 2hh huone + 2 lisävuodetta. Huone todella pieni ja koostui parisängystä ja 2h vuodesohvasta joka levittyi kahdelle vuoteeksi. Vuodesohvan vuoteet eivät olleet täyspitkät, joten aikuisella mahtanee olla tukalot olot joutuessaan nukkumaan tässä. Myös mukavuus niin ja näin. Äänieristys OLEMATON naapuriasukkaiden suhkukäynnit, puhe vessareissut ja jopa kuorsaus kantautui seinän läpi. Huoneessa ja muuallakin hotellissa mustia eri kokoisia koppakuoriaisia(?) Huone sijaitsi myös hissistä todella kaukana ja kävellä sai monta pitkää käytävää, huone oli niin, että ovesta suora yhteys ulos(3 kerros) joten kaikkien ohiajavien autojen ääni kantautui ja toukokuun kylmät säät ja viima tuli ovesta sisälle(sekä sadevesi että ötökät. Plussaa oli ehdottomasti hyvä suihku! Vesi tuli hyvällä paineella ja lämmintä vettä riitti.

Yleiset wc:t kammottavassa kunnossa, niitä koppakuoriaisia mitälie torakoita vilisi ja pöntöt eivät vetäneet joten näit aina myös aikaisimpien kävijöiden tuotokset...Ulkona olevien vessojen ovia ei saanut lukittua eikä siellä ollut valoja saati käsisaippuaa..

Respan nuoret tyttöset kävi sääliksi, he olivat töissä jo ennen aamu 8 kun aamupalalle menimme ja vielä 11 aikaan illalla siellä tiskin takana seisoivat, palvelu henkilökunnan puolesta oli ystävällistä.

Aamupala oli joka aamu sama, joka jo toisena aamuna tökki ja pahasti... Bulgarialainen ruoka on pahaa, ainut siedettävä ruoka tuli syöytyä irlantilaisessa ravintola sham rockissa, joka tosin hinnaltaan arvokkaampi.

Arvosana hotellille:

Bulgaria Sozopol

Vieras    13.09.2013    Sozopolin muita vinkkejä    Sozopol

Yö ennen matkaa oli levoton ja kaikki matkaan lähtijät oli jalkeilla jo neljän aikoihin aamuyöstä. Vähäisistä unista riippumatta kaikki olivat intoa täynnä ja univelasta ei näkynyt jälkeäkään. Uusi seikkailu alkoi siis todella lupaavissa merkeissä. Bulgarian Sozopol oli ensisilmäyksellä pettymys. Kaupunki oli todella pieni, tunnelma jotenkin uinuva, kuuluisasta Bulgarialaisesta vieraanvaraisuudesta ei näkynyt jälkeäkään. Turistit koostuivat venäläisistä, puolalaisista ja sisämaalta lomalle tulleista Bulgarialaisista. Yllätyksenä tuli se, että siellä puhuttiin venäjää paremmin kun englantia. Vanhempi kansa puhui hyvin venäjää ja nuoremmat englantia. Kun puhui puoliksi englantia ja puoliksi venäjää, otti avuksi kuvat, kädet ja jalat niin pärjäsi hienosti. Kerrankin oli venäjäkielen taidostani hyötyä. Taksimatkalla jutustelin taas sillä kuuluisalla venäjä- englanti sekoituksella kuskin kanssa ja sain tietää että paikallinen elämää hiipuu kokonaan lomakauden ulkopuoliseksi ajaksi. Porukka nukkuu pääosin tai lenuaa odottaessaan uutta sesonkia ja venäläisiä turisteja. 5kk töitä putkeen ja loput vuodesta vapaata.. hmm..

Myyjät olivat sesongin loppu viivalla jo väsyneet ja hymy kortilla. Poikani sanoi viimeisenä päivänä että oli nähnyt yhden tarjoilijan hymyilevän, en uskonut häntä ;D Tunnelmaa latisti myös se että toiseksi viimeisenä lomapäivänä vedettiin rantajokuja ja kauppoja kiinni jo sellaisella vauhdilla, että itselläkin tuli jo hiukan kiire pakkaamaan. Kauneushoitolat, tai oikeastaan niitten puute oli omaa luokkaansa. Rantakadun keuneushoitolateltassa tyttö väänsi kynsiäni yli 4 tuntia. Yksi rakennekynsistä murtui jo seuraavana päivänä ja toinen parin päivän päästä, lakka mureni ja saumat repsotti. Noh, olihan kokemus sekin, eikä maksanut kun murto osan suomen hinnoista ;D Sozopolin suurimmassa kauneushoitolassa(toisessa niistä kahdesta) jossa oli neliöitä ruhtinaalliset 20 jalkahoito hoitui sen sijaan 45 minuutissa. Siitäkin ajasta 30 min istuin jalat jalkakylvyssä, kun jalkahoitajani nappasi sakset ja meni kesken kaiken leikkaa asiakkaan tukkaa. Lopputulos kuitenkin oli se, että varpaani kynnet kiilsivät kun joulupallot Samalla lomamatkalla tullut naismatkustaja kertoi, että kävi samaisessa ”kauneushoitolassa” leikkauttamassa ja värjäyttämässä tukkaansa, se millainen tukasta piti tulla asiakkaan mielestä ei paljonkaan ollut kuulemma merkitystä, lopputulos oli sinimusta siilli… Kauneushoitojen takia en siis voi Sozopolia suositella, hoitakaa ihmiset itsenne kauniiksi ihan vaan Suomen kamaralla :D

Otimme tavoitteeksi syödä joka ilta eri rantakadun ravintolassa. Ruoka on Bulgariassa mitä mainioin, kanasta he osaavat tehdä ihan mitä vain ja lihasta muutenkin. Liha oli suussa sulavaa, missä muodossa sen sitten ottikin. Salaatit aivan uskomattoman maukkaita, miten tomaatti voikin maistua niin makealta ja mehukkaalta Pastaa ne eivät tosin osaa tehdä, mutta muut ruuat olivat herkkua

Mustameri on kirkas ja todella elämänrikas, snorklatessaan näki vaikka millä mitalla vedenalaisia mönkijöitä ja torpedoja. Meduusojen pisto ei ollut ihan niin paha kun pelotellaan. Tosin kun kipu alkoi levitä ympäri kroppaa, niin se veti jopa meikäläisen hiljaiseksi

San Marina ranta oli Sozopolissa ehdottomasti paras. Ei liikaa väkeä, eikä niin myrskyisiä laiteita. Tunnelma oli rauhallisempi kuin muilla rannoilla.

Niin kuin tietämäni mukaan monessa muussakin etelämaassa ihmiset ryömii koloista vasta illan hämärtyessään. Tunnelma räjähtää käsiin kun tuhannet värilliset valot sytytetään. Ravintolat kuhisevat ja ihmiset nauravat. Uskomaton vastakohta uniselle ja tahmean oloiselle kaupungin aamutunnelmalle.

Illalla samassa ravintolassa saattoi olla neljäkin laulajaa ja kun ravintolat olivat vieri vieren niin musiikki soi päällekkäin, ihmettelin siinä miten laulajat ei mene sekaisin mitä biisiä olivat just vetämässä. Kaikkiaan pelkästään tämän ilta meininkien takia kannatti mennä, eikä tarjoilijat edes katsonut kieroon vaikka pöytään tilattiin ruuan kyytipojaksi vain vettä

Kaupunki oli erittäin turvallisen oloinen ja kaikki oli edullisempaa kun Suomessa, tosin kaikki myös maksoi, kuten aurinkovarjot, vesi, kaupungin juna peri maksua useampaan kertaan, vaikket nouse kertaakaan junasta, niinpä rahaa saa kyllä siinä palaamaan, vaikka ruoka ja juoma onkin edullista. Kortti ei käynyt ensimmäisessäkään paikassa koko kaupungissa. Vaikka hotellissamme (Tabanov Beach) oli ovessa tarroilla pitkä rivi yleisimpiä luottokorttien kuvia, niin hotelli omistaja vaan nauroi kortilleni ja heilutteli päätä ”korti-korti—no-no). Pankki automaatit kuitenkin pelasi, ja nostettiin resursseja aina tarpeen vaatiessa.

Yhteenvetona: Matka oli mukavaa ja suosittelen ehdottomasti niille jotka haluavat lomalta aurinkoa, rantaa, hiekkaa, kirkasta vettä ja loistavaa ruokaa. Aktiviteettejä ei juurikaan ollut, joten bilehileet ja extreme harrastajat valitsevat varmasti ihan jonkun muun kohteen.

Bulgaria, Sozopol 09.2013

Hyvää ja huonoa

Vieras    16.08.2013    Kultahietikon ravintolat ja baarit    Kultahietikko

Baareja löytyy joka lähtöön, mutta suurin osa on selvästi nuoremmalle väelle suunnattuja ainakin musiikin perusteella. Meteli ja meininki on kovaa, juomat pääasiassa hyvin edullisia ja happy hour-tarjoukset erinomaisia (esim. 10 shottia 15 levalla eli 7-8 €:lla).

Ravintolat olivat pettymys ilman poikkeuksia. Sisäänheittäjät olivat rasittavia, ruoka jopa hintaansa nähden aivan ala-arvoista ja verrattavissa einesruokaan. Mamma Mia:ssa pihvi maistui pilaantuneelle eikä missään annoksessa ollut tarpeeksi mausteita. Henkilökunnan iloisuudesta ja tehokkuudesta kuitenkin plussaa.

Ihan ok

Vieras    16.08.2013    Kultahietikon hotellit    Kultahietikko
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Akatsia

+ Tavarat pysyivät tallessa

+ Siivous hoitui ajallaan ja tyydyttävästi

+ Ilmastointi

+ Jääkaappi

- Aurinkotuoli ja -varjo maksullisia muille kuin all inclusive-vierailijoille

- Televisio ei toiminut

- Rantabaareista ja kadulta selkeästi huoneeseen raikuva meteli ja basson jytke, joka vain paheni yötä kohden

Aamiainen oli ihan perus hotelliaamiainen höystettynä paikallisilla herkuilla: kananmunia, makkaraa, leipää, hedelmiä, muroja, jogurttia, juustoa, kasviksia jne. Henkilökunta osasi pääasiassa hyvin englantia, auttoivat auton vuokrauksessa ja olivat ystävällisiä.

Arvosana hotellille:

Kovat sängyt

Vieras    13.08.2013    Sunny Beachin hotellit    Sunny Beach
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2013 | Hotelli: Veris hotel

Hotsku oli ihan jees muuten MUTTA sängyt oli aivan mahottoman kovat. Yöllä nukkuessa heräili siihen että paikat puutu samalla tavalla kun joskus jos on lattialla pötkötelly. Tyyny ei jelpannu asiaa sillä se oli ihan "liru" jota piti koittaa möyhiä vähän väliä.

Myös ns. ilmastointi oli aikas kehno, ei juuri helpottanut kun vasta aamuyöstä... Ja sitäpaitsi, ilmastoinnista tuli jumalattoman kiukkusia itikoita! Ne eivät äänellään yötä pilanneet mutta pistoillaan kyllä. Viikon kutisivat aika rankasti ja melkosia "kauneushaittoja" saivat aikaseksi.

Ai niin, ja uima-altaan vesi oli viikon jälkeen järkyttävän sumeaa aurinkorasvoista ja -öljyistä ettei omia tarvinnut enää levitellä, kävi vaan pulahtamassa altaassa ja taas oli rasvat pinnassa... hiuksia myöten.

Eivät nuo seikat nyt lomaa pilanneet koska henkilökunta oli kuitenkin ystävällistä ja hotelli oli ihan siisti :)

Arvosana hotellille:

Mukava hotelli

Vieras    10.08.2013    Albenan hotellit    Albena
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2013 | Hotelli: Vita Park

Hotelli sijaitsi kukaan päästä rannasta mäen päällä. Ihan siisti ja mukava huone. Sivuilla olevat huoneen kuvat vastasi todellisuutta. Samoin allaskuva, mutta rannalla oleva hotellikuva ei ole Vita Park. Oltiin ainoa suomalaisretkue, muut asiakkaat oli bulgarialasia, romanialaisia ja valko-Venäjältä.

Voisi mennä uudestaankin.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Bulgariassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.