Puerto de la Cruzin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Loro Parque

Loro Parkki vetää turisteja puoleensa vuodesta toiseen magneetin tavoin. Puisto on kasvattanut eläinkantaansa vuosi vuodelta, mutta perinteiset delfiini-, papukaija- ja merileijonaesitykset ovat pysyneet samanlaisina vuosia. Pingviinien asumus on hieno nähtävyys ja ko. rakennuksessa käydessä voi aistia Teneriffan ainutlaatuisen ja jännittävän tunnelman. Valaat ovat upeita ja puistosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Puiston hinnat eivät ole yhtään laskeneet vuosien takaisesta, joka ihmetyttää matkailijaa. Puisto on vuosia ollut Teneriffalla kävijälle melko suosittu ja kävijöitä onkin Loro Parkissa riittänyt. Delfiiniesitys on varmasti pienten mieleen, koska ko. esityksessä jokunen lapsi pääsee pieneen baattiin yhdessä delfiinien kanssa. Suosittelen lämpimästi Loro Parkkia kaikille, jotka matkustavat Teneriffalle.

Loro Parque - euroopan paras eläintarha Teneriffalla

Näyttävä Loro Parque eläintarha sijaitsee Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzin keskustassa ja on kanariansaarten suosituimpia nähtävyyksiä. Eläinpuisto on erikoistunut erityisesti papukaijoihin, maailman suurimmalla papukaijakokoelmallaan, mutta sieltä löytyy myös kattava valikoima muita eläimiä; gorilloja, simpansseja ja muita pienempiä apinoita, pingviinejä, tiikereitä, muurahaiskarhuja, jättiläiskilpikonnia ja miekkavalaita, muutamia erikoisimpia elukoita mainitakseni.

Maisemointiin on panostettu ja maailman suurimman matkailupalvelun Tripadvisorin käyttäjät ovat valinneet Loro Parquen vuonna 2014 Euroopan parhaaksi ja maailman kolmanneksi parhaaksi eläintarhaksi. Teneriffan pohjoisosassa ilma on kylmempää kuin etelässä, joten varsinkin aamupäiväksi kannattaa mukaan varata vähän pidempää hihaa ja lahjetta, muutoin saattaa vilu yllättää.

Eläintarhassa järjestetään useita eläinnäytöksiä, joista me päädyimme katsomaan miekkavalaiden ja merileijonien showt. Näytösten aikataulut kannattaa tarkistaa portilla jaettavasta ohjelmalehtisestä ja kartasta. Alueelta löytyy myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista saa syömistä ja juomista, jotta jaksaa taas tepastella.

Puistossa saa vierähtämään useita tunteja. Me varasimme retkemme paikalliselta matkanjärjestäjältä ja hintaa retkelle tuli 46 euroa henkilöltä sisältäen bussikuljetuksen. Costa Adejesta Puerto de la Cruziin körötteli reilun tunnin verran. Bussi tuli hakemaan meidän hotellimme kupeesta aamulla yhdeksän jälkeen ja palautti meidät samaan paikkaan kuuden jälkeen illalla.

Kuvia Loro Parquesta ja videopätkä merileijonien showsta löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...falla.html

sokkeloinen hotelli

Vieras    12.02.2015    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2014 | Hotelli: Apartamentos Noelia Playa

Hotelli on sekoitus hyvää ja nuhruista. Hyvät sänky, parveke, tv, riittävä lämmin vesi.Huonoa likaiset kokolattiamatot. käytävillä, käytävät muutenkin sokkeloiset.

huoneen oleskelutila pimeä,tilan tuntua lisätty peileillä. Keittiön varusteet rikki.

komerossa ripustus tilaa niukasti yhdellekin.Kaukana keskustasta.

Oppaat eivät käy hotellilla.

Arvosana hotellille:

"rauhallinen hotelli"

Vieras    26.01.2015    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2015 | Hotelli: Be Live Experience Tenerife

Huone valikoima ei vastannut esitteen kuvaelmaa huonetta. Arvelen,että yksiöstä oli tehty 2-hengen huone.Oli varattu 2-hengelle.Patjan päällä mm.4 ruskeaa vilttiä.jonka päällä lakana.Arvata saattaa,että huoneessa oli pöly melkoinen.Meri näkö ala toteutui kuitenkin.Yöksi jouduimme respasta pyytämään lisä peitteitä,kun lämmitystä ei ollut lainkaan.+ oli erinomainen buffet aamiainen,erinomaisia nähtävyyksiä...ehkä joskus toinen hotelli.

Arvosana hotellille:

Hyvä sijainti, huono taso

Vieras    11.01.2015    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: palmeras playa

Valitsimme hotellin viikon pakettimatkalle sen sijainnin ja lämmitetyn uima-altaan sekä edullisen aamiaisbuffetin takia.

Hyvät puolet: Yksiö, johon majoituimme oli siisti ja vasta kunnostettu, Parvekekin oli kohtuullinen. Huone siivottiin joka päivä ja pyyhkeet vaihdettiin. Uima-allas oli lämmitetty ja hotellin sijainti loistava.

Huonot puolet: Hotelli niin kuin sen asiakkaatkin oli parhaat päivänsä nähnyt. Yleisilme oli ankea kuin entisestä itäblogista. Aamupala yksipuolinen, vaihtelu koski lähinnä rasvaista tarjontaa ja leivänpaahtimen paikkaa, joka siirrettiin joka aamu eri paikkaan. Ravintola oli pimeä. Kerran söimme illallisbuffetin siellä ja söimme samassa ravintolassa kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen kerran. Alkuruoat oli hyviä, mutta pääruoka kylmää ja jälkiruoasta ei voi puhuakaan samana päivänä. Uima-altaan baarin seinälaatoitus oli kultaiselta 1970-luvulta. pulut joi vettä lasten altaasta. En ikinä enää palaa ko hotelliin, jos joskus vielä menen Puerto de la Cruziin. Kaupunki oli lomakohteena kyllä leppoisa ja viehättävä, joten ehkä kun olen eläkkeellä ja jos olen hengissä, voisin kuvitella siellä toisenkin kerran käyväni, mutta hotelli on taatusti toinen.

Arvosana hotellille:

vanha hotelli

Vieras    24.12.2014    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Elegance Miramar Hotel

Todella suuri pettymys.Huoneemme oli tosi kylmä tarkeni kun oli sängyssä 2 täkkiä ja viltti päällä.Veden saannin kanssa oli ongelmia.Lämmintä vettä ei juuri tullut.Uimaaltaan piti olla lämmitetty,mutta eipä tainut olla (mitattu noin 18,0)Henkilökunnan englannin taito lähes olematon ja palveluhalukkuus.

Emme suosittele kyseistä hotellia teemme vuosittain 4-5 matkaa ja aina on kolmetähteä riittänyt.

Arvosana hotellille:

Tjäreborg

Ei kannata varata Tjäreborgilta matkaa, koska se käyttää Thomas Cookin koneita, jotka tekevät välilaskun. Olimme kaksi viikkoa Puerto de la Cruzissa ja olimme varautuneet runsaaseen retkiohjelmaan. Retket olivat vielä silloin ohjelmistossa, kun lokakuussa varasin marraskuun matkan 2014. Kun ennen lähtöä katsoin retkiä, niitä oli vain kolme. Loro Parkin olen nähnyt aiemmin, enkä suosittele. Lasipohjaveneretki olikin englannin kielinen. Ei lähdetty. Kolmannelle retkelle saarikierrokselle lähdimme, vaikka tiesimme, että siihen liittyy terveystuotteiden esittelyä. Siksi se maksoi vain 20 €. En olisi lähtenyt, jos olisin tiennyt, että opas joutuu melkein juoksemaan käyntikohteet lävitse. Hyvää opasta, joka ei ollut Tjäreborgin varsinaisessa palveluksessa, oli ilo kuunnella, kun hän tiesi niin paljon asioista. Jouduimme kuuntelmaan hieman yli kaksi tuntia ruokailuineen esittelyä patjoista ja sänkyvaatteista. Lounasta en sanoisi lounaaksi, vaan välipalaksi. Minun olisi kuulemma pitänyt tilata laktoositon vaihtoehto, jota opas ei kertonut ilmoittautumisvaiheessa. Esittelijä oli tosikko ja hieman äreä sekä puhui kuin pikkulapsille. Miksi matkasta ei saa maksaan enemmän ja olla menemättä tuollaiseen esittelyyn?

Olimme San Felipe -hotelissa, jossa Tjäreborgin opas ei vieraillut. Opas ei tullut mukaan Puerto de la Cruziin, kun saavuimme. Sen sijaan hän kertoi retkistä linja-autossa ennen lähtöä, kun porukka oli kuoleman väsynyttä. Tjäreborgin opaskirjassa ei ollut juuri mitään tietoja, niinpä katsoimme ohjeita Aurinkomatkojen ja Lomamatkojen opaskirjoista. Ihmettelen, että kuinka pärjäävät ihmiset, jotka eivät osaa englantia, koska opastusta ei käytännössä ole. Oppaille oli laitettu yhteen hotelliin aivan liikaa muiden hotellien asiakaskuntaa opastapaamisiin, koska oppalle tehtiin niin paljon kysymyksiä, ettei hän ehtinyt ajoissa seuraavaan tapaamiseen, vaan porukka oli just lähdössä, kun hän viimein tuli. Toisena päivänä hän oli tullut 15 min tapaamisajan jälkeen.

Onneksi Puerto de la Cruzissa ja sen lähistöllä on katsottavaa ja koettavaa. Kunhan tutustuu etukäteen kirjaston Teneriffa-oppaisiin ja kykenee liikkumaan hyvin ja osaa kieliä, niin pärjää.

Hotelli meren rannalla

Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2014 | Hotelli: Bahia Principe San Felipe

Aluksi oli aivan innoissani, kun näin hotellihuoneemme (Juniorsviitti, dublettihuone) ja varsinkin loistavan merinäköalan sekä ison parvekkeen. Vaan niin kävi, että emme nukkuneet kunnolla kahteen viikkoon eli loman ajan.

Hotellista mainittiin, että liikenteen melu saattaa häiritä. Liikenteen melu kyllä peittyi lähes kokonaan aaltojen pauhuun ja tuulen ääneen, vaikka olimme 12. kerroksessa. En suosittele valitsemaan hotellista merinäköalahuonetta, sillä meri piti niin kovaa meteliä ja tuuli. Ruoka oli hyvää, mutta tietenkään en voinut syödä kaikkia niitä laktoosipitoisia herkkuja, vaikka laktoosinapit olivat mukana. Hotelissa on enimmäkseen saksalaisia, jotka osaksi näyttävät olevan vakikävijöitä kohtelusta päätellen. Pelkkää suomea osaavan ei kannata hotelliin mennä. Englannin kielelläkään ei ole kaikista asioista ohjeita esim. allaspyyhkeistä. Tein virheen, kun en odottanut pyyhkeitä jakavaa nuorta miestä paikalle, kun palautin viimeisen kerran pyyhkeet. Häneltä pitää ehdottomasti saada lopuksi lappu, joka todistaa, että et ole varastanut hotellin allaspyyhkeitä. Minulla ei sitä ollut, kun pyyhemies ei ollut paikalla. Meinasi jäädä 20 €:n takuumaksu saamatta, kunnes nosti metelin ja pomoporrasta tuli paikalle. Pari kolme pientä torakkaa pistäyty myös huoneessamme, mutta sehän on tavallista. Myöskään hotellin ruokailuihin kuulumattomia juomien hintoja ei ollut missään esillä. Yhden kerran sain nähtäväksi jonkin listan, kun tilasimme muuta kuin vettä. Baarin puolella hinnat kyllä tuodaan. Kannattaa myös huomioida, että hotellin vastaanotossa kaikki eivät puhu englantia kuin muutaman sanan. Uima-allasalue on hieno puutarhoineen, mutta ei niin iso kuin kuvassa näyttää. Tarjoilijat ovat kohteliaita. Huoneet ovat siistejä ja ne siivotaan joka päivä.

Arvosana hotellille:

tasokas hotelli

Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Be Live Experience Tenerife

Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla rannan ja keskustan läheisyydessä.hotelli oli hieno mutta huoneissa parveke kaipaisi kunnostusta.ruoka oli todella hyvää mutta tarjoilijat puhuivat pahaa asiakkaista heidän selän takana.Suomalaisia varsinkin.kahvilan baari oli erinomainen.sieltä sai vaikka mitä.(esim väli paloja ym ym..) suosittele hotellia noista pienistä haitoista huolimatta.

Arvosana hotellille:

Loro Pargue

Olimme tyttären pojan kanssa helmikuussa Teneriffalla, puerto de la gruutzissa, hieno ja onnistunut loma ,vaikka viikon alkupäivät olivatkin pilvisiä, mutta otimme ilmoista kaiken irti ja reissasimme ympäri kaupunkia. Suosittelen ehdottomasti Loro Prguetta jossa riittää näkemistä aikuisille sekä lapsille , ja niitä ihania ja liikuttavia merilijona, delfiini ja valas esityksiä ei voi hehkuttaa tarpeeksi, niin ihania ne olivat. Paikassa riittää nähtävää. Myös sukellusvene retki oli näkemise arvoinen. Loppuviikolla paistoi aurinko ja se meni aurinkoa ottaessa ja hotellin altaalla.

parhaat päivänsä nähnyt hotelli

Vieras    27.03.2014    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: palmeras playa

Ensimmäisessä huoneessamme Palmeras playassa oli kosteusvaurio kylpyhuoneen katossa. Kosteusvaurio oli osaltaan levinnyt jo makuuhuoneen seinäänkin. Torakan kylpyhuoneestamme tapettuamme kysyimme mahdollisuutta huoneen vaihtoon, joka ei ollut mahdollista vasta kun seuraavaana päivänä. Saimme käydä katsomassa kolmea eri huonetta, joissa haisi mm. tupakka yms.

Ruoka ei ollut lämmintä (vaikka ruokailuun meni heti sen alkaessa) ja buffet-pöytä oli erittäin niukka. Myös "ravintolassa" näyttäytyi torakoita..

Kuvat,joita olimme katselleet ennen reissua hotellista, olivat otettu kenties heti rakentamisen jälkeen. Hotelli ei nykyisellään yllä kolmenkaan tähden tasolle!!

Arvosana hotellille:

Rancho Grande

Mahtava ravintola upealla paikalla, hyvät maisemat ja maistuvaa ruokaa. Olen syönyt reissuillani useissa eri ravintoloissa mutta tämä on jäänyt tuoreesti muistiin. Suosittelen!

Iso hotelli

Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2001 | Hotelli: Club Casablanca

Iso ja tasokas hotelli, huoneet reiluja. Muuten kiva paikka ja paljon aktiviteettejä, mutta koska hotelli oli niin suuri ja korkea, kesti kauan että aurinko näkyi rakennuksen takaa

Arvosana hotellille:

paras paikka

Vieras    25.02.2014    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Jos haluat lomaltasi merta ja hienoja aaltoja. Muhkean näköalan lumiselle vuorelle mutta alhaalla on kuitenkin lämmin ehkä jopa kuuma. Kaunista ja siistiä ympäristöä ja paljon katseltavaa kaupungissa, hyvät uintimahdollisuudet, erittäin hyvät ostosmahdollisuudet, hyvää ruokaa...... tietenkin lähdet Teneriffalle Puerto de la Cruziin. Kokemuksen arvoinen paikka.

huomaaton mukava hotelli

Vieras    02.02.2014    Puerto de la Cruzin hotellit    Puerto de la Cruz
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Hotel Marte

Majoitun tähän hotelli Marteen 15.01- 22.1.2014 Ja ihmettelen , ettei kukaan ole käynyt tässä hotellissa ? Mielestäni paikka on aivan hyvä , keskeinen sijainti,pavelut aivan lähistöllä. Aamupala oli riittävän runsas, lounaan voi jättää väliin. Ja keskittyä illiseen.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Puerto de la Cruzissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.