Matkakokemukset - Muita vinkkejä Espanjasta: Sivu 11

Yleistä Puerto de la Cruzista

Jos haluaa nähdä enemmän "aitoa" kanarialaista tunnelmaa ja ihmisiä, niin kannattaa valita tämä paikka. Ei ole niinkään turistirysä, kuten Playa de las Americas. Myös vehreydestä ja kukista pitävälle on oiva paikka.

Rannat ovat tummaa hiekkaa. Aina ei pääse suoraan mereen uimaan isojen aaltojen vuoksi. On toki tyynempiäkin hetkiä jolloin sekin onnistuu. Takuuvarma onkin sitten merivesialtaat, joita on useampi ja vähän eri kokoisia. Isoimman vieressä on paikka, jossa saa juotavaa ja pientä purtavaakin. Mekin ostimme sieltä erittäin hyvät täytetyt voileivät.

Muistaakseni ainakin syksyllä -06 jolloin Teneriffalla olimme, niin merivesialtaille pääsy maksoi 5 € / henkilö. Siellä sai olla niin kauan kuin halusi, mutta välillä ei saanut poistua tai sitten piti maksaa uudestaan. Varjot ja patjat aurinkotuoleille maksoivat erikseen. Niiden hintaa en muista.

Jos haluaa kierrellä saarta eikä halua vuokrata autoa, niin bussilla pääsee aika hyvin vähän joka puolelle ja vielä melko useinkin.

Lopuksi voisin ehdottomasti suositella villikania syötäväksi. Oli suorastaan suussa sulavaa Rustico -nimisessä ravintolassa, joka oli San Telmon alueella rannassa ja kadun alapuolella. Ja kuka tykkää drinkeistä, niin suosittelen caipirinhaa, joka on todella raikas. Siihen menee cachacaa eli sokeriruokoviinaa, sitten murskattua limeä, sokeria ja jäämurskaa.

Loro Parquesta sen verran, että vaikka liput ovat melko kalliit, niin suosittelen silti. Oli kyllä mielestäni hintansa väärtti ja aikaa siellä sai kulumaan ihan kiitettävästi. Hyvät jalkineet on hyvä olla ettei jalat väsy. Varsinkin kun me jouduimme jonottamaan aika kauan ennenkuin pääsimme juurikaan eteenpäin.

Tässä vielä muutamia linkkejä:

www.loroparque.com/

(Loro Parquen sivut)

www.aguilasjunglepark.com/la...p?wlang=en

(Jungle parkin sivut, eläinpuisto tämäkin)

www.freebirdone.com/

(Tällä katamaraanilla käytiin bongailemassa valaita ja delfiinejä, suosittelen!)

Rauhallista lomanviettoa meren rannalla

Vieras    17.04.2008    Playa de Amadoresin muita vinkkejä    Playa de Amadores

Playa de Amadores on pieni ja suojaisa lomakohde, joka sopii erityisesti lapsiperheille ja muuten rauhallista lomanviettoa hakeville. Paikka on siisti, iltaelämää ei juuri ole. Kaikki palvelut, ravintolat ja jonkinlaiset ostosmahdollisuudet ovat olemassa rannalla.

Näkymä Mirador del Atlantico -hotellin parvekkeeltamme oli huikea, suoraan valkoiselle rannalle, turkoosiin mereen. Kallioitten rinteille rakennetut hotellit olivat iltaisin täydessä valaistuksessa ja näkymää saattoi katsella tuntikausia. Puerto Rico on pistäytymismatkan päässä ja useimmat matkalaiset tuntuivat käväisevän siellä rantabulevardia pitkin päivittäin.

Hotelli oli ihan kohtuullinen, aika siisti ja sijainniltaan näppärä. Uima-allas on sen verran syvä, että 9-vuotiaalla tyttärelläni eivät jalat ihan yltäneet pohjaan, mikä aiheutti vähän huolta. Lastenallas on ihan pieni, lähinnä kahluuallas taaperoille.

Olimme matkalla 2.-9.4. ja päivälämpötilat kipusivat jopa + 27 asteeseen. Joten tämän sivuston säästä kertova informaatio on kovasti pielessä! Kaiken kaikkiaan ihana lomakohde, suosittelen!

Apartamentos Jardinesdel Gamonel

Huoneisto missä asuimme oli siisti. Hyvän matkan päässä esim. juna-asemalta.

Hotelli Girasol

Hotelimme oli Girasol ja olimme siihen ihan tyytyväisiä. Huone oli keskitasoa ,ei mikään hieno mutta ei huonokaan. Huoneessa oli keittonurkkaus ja tietenkin jääkaappi joka oli meistä suuri +. Parveke oli kadulle päin ja siihen ei kyllä paistanut aurinko monestikaan, mutta kiipesimme katolle uima-altalle aurinkoa paistattelemaan. Aamupala sisältyi huoneen hintaan ja oli ihan ok. Suosittelen matkailijoille jotka eivät etsi luksusta , vaan tyytyvät ihan tavalliseen majoitukseen.

Matkakertomus Torreviejasta

Vieras    20.03.2008    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Lomailimme Torreviejassa v.2006. sivuillamme on matkakertomus -

www.hyvala.com/torrevieja.htm - Matkakertomukset myös Rodokselta, Teneriffalta sekä Costa del Solilta

Torrevieja on hieno ja rauhallinen paikka.

Takseihin kyytiin

Kirjoitin aiempaan kirjoitukseeni, että taksit ottavat kyytiin enintään 4 matkustajaa.

Tämä ei ole totta, ainakaan meidän osaltamme.

Pääsimme kaikki kyytiin (5 henkeä).

Saattaa toki riippua kuskistakin.

Hotelli Walhalla

Playa Del Inglesissä kiemuraisen tien varrella sijiatseva Walhalla hotelli on todella mukava ja kunnollinen hotelli. Hotellissa on reipas ja ystävällinen henkilökunta ja siivous oli ainakin omalla matkallani erittäin hyvin hoidettu. Hotellissa on uima allas sekä lapsille, että aikuisille. Myös baari löytyy kyseisestä hotellista. Walhalla on keskellä kaikkea. Kauppakeskus Yumboon on matkaa vajaat 500 metriä ja rantaakin vain vajaat 800 metriä.

Rauhallinen lomakohde

Vieras    13.03.2008    Jandian muita vinkkejä    Jandia

Jandia on rauhallinen ja lämmin paikka lepolomalaisille. Saksalaisia eläkeläisiä on joka paikassa, mutta menoa ja meininkiä löytyy nuorille viikonlomalaisillekin. Ranta on Kanarian hienoimpia ja tilaa löytyy! Vaeltajille on turvallisia, mutta mahtavat näköalat omaavia reittejä Zarzan huippulle ja rinteiden yli Coffeteen. Ja rantaa pitkin voi vaellella etelään ja pohjoiseen niin pitkälle kuin sielu sietää. Morro Jablen kylä on pieni, mutta idyllinen paikallisine asukkaineen, jota voi seurailla kuin tv:n viihdesarjaa. Olemme olleet siellä 4 kertaa 3 viikkoa ja edelleenkin voimme mennä taas...

tanssinhaluisille

Vieras    03.03.2008    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Jos olet käynyt Puorto de la Crutzissa kymmenen vuotta sitten,älä kuvittelekaan löytäväsi samoja tanssipaikkoja kuin silloin.Cafe de Paris ja Xipana Park ovat kuulemma olemassa,muista ei ole kuin muistot jäljellä.

Lisätietoja

Lisätietoja Espanjasta ja Teneriffasta.

Playa de las Américas: fi.wikipedia.org/wiki/Playa_...C3%A9ricas

Teneriffa: fi.wikipedia.org/wiki/Teneriffa

Espanja: fi.wikipedia.org/wiki/Espanja

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.