Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Espanjasta: Sivu 7

Siistiä ja hyvää palvelua

Vieras    12.11.2009    Nerjan muita vinkkejä    Nerja

Olimme ensi kertaa lomamatkalla Nerjassa 30.11.-6.12.2009 honeistohotelli Andaluciassa, todella siisti ja viihtyisä huoneisto, oli siellä mukava levähtää shoppailujen ja kävelyretkien jälkeen.Ihastuimme paikkaan heti ensisilmäyksellä .Meille sääkin oli suosiollinen 24-27 astetta ja aurinko paistoi joka päivä, ei kuitenkaan liian kuumasti enää.Viiko on kuitenkin lyhyt aika ja jäi paljon näkemättä jA kokematta,joten euroja säästöön ja uusi matka varaukseen.

Merinäköala

Vieras    08.11.2009    Marbellan muita vinkkejä    Marbella

Ihan hyvä lomapaikka, lokakuussa n.23-25 astetta ja aurinkoa. Siisti ympäristö, kaupat normaalihintaisia ja ranta hyvä. Vanha kaupunki hieno. Hotelli princesa playa ok, merimaisema oli avara. Kalasatama lähistöllä. Kalaruokia.

Lounas 9.50 yleensä, keitto, ruoka ja kahvi tms. sis. Isoimmat äänet hotellissa tuli rannan aalloista. Ei juuri suomalaisia. Turisteja kohtalaisesti, ei paljon, muuten. Patikointipolkuja olemassa ylemmäs. Ojen kylä 10 km on käynnin arvoinen. Bussi 1.15 sinne ja yleistaksa muutenkin.

koko kaupunki

Vieras    06.11.2009    Puerto de la Cruzin muita vinkkejä    Puerto de la Cruz

Yksi maailman ihanimmista paikoista,tänne tekee mieli aina palata....en tiedä mistä johtuu,mutta näin se vaan on......

Yleisiä kokemuksia Teneriffalta

Pasaatituuli    17.10.2009    Teneriffan muita vinkkejä    Teneriffa

Saari on miellyttävän monipuolinen ja siten tarjoaa monenlaista tekemistä olit sitten puhdas auringonpalvoja tai kokenut jalkapatikoija tai siitä väliltä. Eteläosat ovat pääosin kuivia ja kuumia ja siten aurinkoa etsivän toivepaikkoja, kun taas pohjoispuolella saarta on huomattavasti vehreämpää. Se on johtanut, että suuri osa saaren maataloudesta on keskittynyt sinne, mutta tässä yhteydessä ei pidä ajatella että sieltä ei löytyisi auringonottoon soveltuvia paikkoja lainkaan. Vaikka keskimäärin laskien eteläosissa saarta on jonkun verran enemmän aurinkoisia päiviä kuin pohjoisessa niin kyllä mm. Puerto de la Cruzissakin saa ihonsa hyvinkin punaiseksi niin halutessaan. Pohjoisosista saarta löytyy suurin osa vaelluspoluista.

Saaren keskustassa sijaitseva Teiden tulivuori on ihan oma juttunsa. Maisema vuorta ympäröivällä ylängöllä on kuumaisemaa muistuttavaa punertavaa kivimaisemaa, jossa on kuitenkin ihan oma kasvi- ja eläinkuntansa. Itse vuorelle pääsee köysirataa pitkin 3550 metrin korkeuteen. Sitä korkeammalle haluavien pitää hankkia ennakkoon lupa puistohallinnon toimistosta saaren pääkaupungista Santa Cruzista.

Henkilökohtaisesti arvostan Teneriffan pohjoispuolta enemmän sieltä löytyvän aidon paikallisen elämän ja kulttuurin vuoksi. Voin suositella kokemuksesta ajankohtaa vuodenvaihteen ympärillä, sillä sekä uusi vuosi että loppiainen näkyvät katukuvassa erityisesti - etenkin loppiainen, joka on paikallinen "joulu". Se tietää 5.1. illan Itämaan tietäjien kulkueita, joita järjestetään eri puolilla saarta. Eräissä paikoissa vuoristoa nämä "tietäjät" saapuvat aidoilla kameleilla kun taas Puerto de la Cruzissa ajokkina ovat traktorien vetämät mahtavasti koristellut kärryt. Siinä ohessa näkee paikallisia torvisoittobändejä, erilaisia urheilu- ja lasten ryhmiä sekä yleensäkin kaikkea paraatiin ja karnevaaliin liittyvää. Illan päättää yleensä upea ilotulitus.

Kanariansaaret San Agustin

Vieras    28.09.2009    San Agustinin muita vinkkejä    San Agustin

2000-luvun alussa olimme kolmena vuotena peräkkäin tammikuussa Gran Canarian San Agustinissa. Sen jälkeen olemme kiertäneet Puerto Ricot ja Inglesit moneen kertaan vaan nyt päätimme palata ensi tammikuussa jälleen San Agustiniin. San Agustin on lähellä Playa de Inglesiä, mutta on silti oma alueensa ja koolleen huomattavasti pienempi kuin Ingles. San Agustinin hintataso esim kaupoissa on edullisempi kuin mitä Inglesissä. Itse San Agustinin ostoskeskus on hieman kulunut, mutta sieltä löytyy kaikkea mahdollista.

Inglesin Tropical Center-ostoskeskus on myös kävelymatkan päässä San Agustinista joten "soppailu" mahdollisuuksia löytyy.

Suosittelemme San Agustinia lämpimästi kaikille Gran Canarialle lomailemaan aikoville.

CORRALEJO

eira45    18.09.2009    Fuerteventuran muita vinkkejä    Fuerteventura

Corralejosta löytyy vielä paikallisia, sen huomaa varsinkin karnevaalien aikaan.

Erilaisissa konserteissa ja tapahtumissa enemmän paikallisia, kuin turisteja.

Rannoista suosittelen El Cotilloa, kaupungista länteen. Kaupungin omakin ranta menettelee, mutta aika pieni.

Sitten on tietysti dyynit !!

CORRALEJO

eira45    18.09.2009    Fuerteventuran muita vinkkejä    Fuerteventura

Rauhalliseen lomailuun oivallinen paikka. Aurinkomatkojen huoneistohotelli Fuente Park aivan keskustassa,

silti rauhallinen. Myös Las Marismasta voin suositella, hieman keskustan ulkopuolella.

Jo 8 talvea olen siellälomani viettänyt, ja edelleen haluan juuri Corralejoon.

Ravintoloita löytyy. Varsinkin rannan tuntumassa La Casa de la Carne, isot ja edulliset annokset.

( Aikaisempi nimi La Terraza) Loistavat kokit ja Said joukkoineen palvelee....

Loistoreissu!

Vieras    13.09.2009    Fuengirolan muita vinkkejä    Fuengirola

Olin kesäkuussa Fuengirolassa, ja ei voi muuta todeta kuin että kaunis kaupunki. Ilmasto suosi meitä ja lämpöä riitti lähemmäs 30 astetta ja vaikka vesi siihen aikaan melko viileää oli, ei se uimista estänyt ollenkaan!

Keskusta oli sopivan kokoinen -kauppoja riitti minun makuuni. Junalla pääsi kätevästi keskustaan-asemalle (jonka lähellä ranta on) noin kolmessa minuutissa, mutta kävellen menimme saman matkan myös.

Kävelytiet yms oli erittäin siistit, et saa löydettyä yhtäkään roskaa/purkkaa maasta, mikä on ihailtavaa.

Suomalaisia oli paljon, -oli Marimekon liikkeitä, suomalaisia baareja, ravintoloita, seurakunta, kauppoja jne. mikä oli tietysti mukava juttu (muista ei pahaa voi puhua ei voi kun suuri osaa suomea, heh!).

GIBRALTAR on paikka jota suosittelen myös kaikille! Sinne oli matkaa Fuengirolasta noin kaksi tuntia. Sinne menoon tarvitaan passit! Eli siis autolla mentiin ylös asti, ja matkanvarrilla pysähdyttiin katsomaan apinoita (joita oli paljon ja vapaana, eivät käy päälle kuitenkaan. Lapsille siis hyvä!), luolissa käytiin ja katsastamaan Afrikkaa, joka näkyi vuorelta sekä linnaa. Erittäin kaunis paikka!

AQUAPARK (Malagassa) oli vesipuisto (niistä kahdesta isompi versio) jossa riitti vesilaitteita niin pienille kuin aikuisellekkin. Mm. Euroopan hurjin vesiliukumäki, suosittelen!

Jos siis mietit matkustaisitko tänne, niin haastan sinut lähtemään! (Kesäaika-paras aika).

Olen miettinyt matkustamasta takasin!

Suolajärvi

Vieras    21.07.2009    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Luin ihan sattumalta jonkun henkilön kehotuksen käydä suolajärvellä kahlailemassa ja jopa uimassa.

Niinpä ! Onhan se ihan eksoottinen ja erikoinen paikka, mutta....

Aina silloin tällöin kuulee city-tarinoita jopa ihmeparantumisista ihmisten käveltyä/uitua suolajärvessä. Melko yleinen uskomushan on, että kahlailemalla suolavedessä pienet haavaumat ja vähän isommatkin haavat paranevat. Totta ! Mutta tällä tarinalla voi kuitenkin olla myös toinen puolensa.

Kahdeksan vuotta täällä Orihuela Costassa eläneenä voin myös kertoa pahoista myrkytyksistä joita tuolla lätäkössä lotrailleet ovat saaneet. Vesihän on käytännössä paikallaan seisovaa lietettä, josta teollisesti erotetaan suola ja johon kakenlainen skeida tiivistyy veden haihtuessa.

Suosittelen kaikille suolajärven ihailua kaukaa. Varsinkin illalla se on erityisen kaunis pieneliöiden värjätessä sen punaiseksi.

Jos se olisi terveyskylvyn paikka, niin eiköhän paikalliset olisi jo ajat sitten päätyneet rahastamaan sitä aitaamisen sijaan.

Cadiz ja Atlannin mainingit

Vieras    19.07.2009    Cadizin muita vinkkejä    Cadiz

Olipa positiivinen yllätys kokea Andalusia ja erikoisesti Caditzin kaupunki.

Hiekkarantaa riitti silmänkantamattomiin ja samalla matkalla saimme kokea myös kaupunkiloman mukavuudet.

Tuntui mukavalta kun pääasiassa kuulimme vain espanjan kieltä ja paikalliset tarjosivat "opaspalvelua" ilman pyytämättä. Vaikka englanninkieli ei heiltä sujunutkaan, niin mainiosti tultiin toimeen elekielellä.

Meistä onkin naurettavaa vaatia ihmisiltä englanninkielen osaamista, sillä me turistithan menemme heidän luokseen ja yritämme elää heidän tavallaan. Sevillaan oli helppo mennä junalla, samoin lähikaupunkeihin kantosiipialuksilla.

Päätimme, tänne tulemme uudelleen!

Lomaterveisin Koskiset

ihanaa.taas täällä...

tanttu    11.07.2009    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Tosi mukavaa olla taas Torreviejassa.Viime kesänä oltiin sakilla 2viikkoa.Nyt ollaan kolme.Tultiin 3.7-09.Aikaa on vielä kaksi viikkoa.IHANAA.TorreTeamin kautta kaikki sujuu tosi simmppelisti ja mukavat asunnot.Kertokaa kokemuksistanne.

Lämmintä....

carelia3    11.07.2009    Torreviejan muita vinkkejä    Torrevieja

Ihan mukava oli taas pölähtää tänne aurinkoon. Tultiin eilen 10.7.-09 pariksi viikoksi ja ollaan hiipparin ja hänen vaimonsa kanssa täällä jotka tulivat viikon ennen meitä.

Ruskettuminen

SiljaLine5    23.06.2009    Sevillan muita vinkkejä    Sevilla

Hyvin ruiskettui espanjassa. jokavuotinen espanjan lämpö vetää turisteja paikalle, hyvä niin. Pitäkää kaikki hauskaa Espanjassa.

Kokemuksia Costa Bravasta!!

Vieras    19.06.2009    Costa Bravan muita vinkkejä    Costa Brava

Olen käynyt siellä ( Sant Feliu de Guixelos , Platja de Aro , Llafranc ja S´Agaro. Se on niin sanotusti karu mutta aina vihreä elue kiitos läheisen vuoriston pienempi Les Gevarres ja isompi Pyreneet ( Ranskan ja Espanjan rajalla jossa sijaitsee muunmuassa kääpiö valtio Andorra) Olen käynyt siellä ensi kerran v-75 elikä niin sanotun vanhan vallan aikana ja säännöllisesti siitä lähtien ja asuen alueella v-07 n,vuoden ajan. Katalaanit ovat työteliäitä ja aikaansaavia. Sieltähän tulee melkein 2/3 osaa maan tulosta. He ovat kyllä aika tietoisia siitä! Rannikko kaupungeissa on paljon valinnanvaraa on turistirysiä ja rauhallisia kaupunkeja ja kyliä. Kokemukseni mukaan ensin ei mikään toimi mutta kaikki kyllä järjestyy ja palvelu on hyvää jos ei erinomaista!!! Terveystoimi ja apteekit toimivat loistavasti jos on vaan eu-sairasv-kort. Lääkkeet ja muut ovat tosi edullisia. Niinhän se on että maassa maan tavalla!!!!!

Majoittumisesta , valinnanvaraa on määrätönmäärä pois lukien sesonki joissain kohteissa. On rannikolla ja vuorilla kunkin maun mukaan. Itse suosin pieniä perhe hotelleja tai taloja vakiasujien keskellä. Liikenne yhteydet lentokentiltä (barcelon, girona) toimivat hyvin. Autoliikenne sujuu isoilla teillä hyvin ja pienillä kohtalaisesti. Vuorilla täytyy olla tosi tarkkana. Elikä maassa maan tavalla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ei niin paha

Ite kävin Playa del Inglesissä maaliskuun puolivälissä. Voisin veikata, että just silloin on hyvä aika siellä päin vierailla. Sielläkin on kevät ja nätin vihreää. Ilmat oli suotuisat, suomen kesän lämmöissä. Viikon aikana oli pari puolipilvistä päivää ja vissiin kerran sato. Merivesi oli aika viileetä vielä, mutta kivoissa aalloissa hyppely sai tottumaan siihen :) San Fernandon markkinoilla kannattaa käydä, sieltä saa peruskrääsän lisäks muutakin. Jos osaa ja jaksaa tinkiä niin hintoja saa aika paljon alaspäin.

Suomibaareja löytyy, mutta suomalaisia "keihäsmatkarellestäjiä" yllättävän vähän. Karaokea pääsee laulamaan sekä suomalaisissa että irkkuympyröissä jos nyt tarve vaatii :)

Hotellimme oli Las Brisas, bungalow-tyyppinen huoneistohotelliratkaisu. Huoneistot ei ollu erillään toisistaan, mutta silti sai olla ihan rauhassa. Respa oli auki tiettyinä aikoina, ja henkilökunta oli todella ystävällistä. Uima-allas ja sen ympäristö siivottiin mielestäni joka päivä, huoneissa siivous oli harvemmin.

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.