Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Espanjassa

Helpohko patikointi Altavistan huipulle

Kiva noin 4 tunnin patikointi Altavistalle Degollada del Sargenton näköalapaikalta. Kannattaa lähteä matkaan heti aamulla, sillä siten alkumatka on varjoa ja auto mahtuu hyvin pienelle parkkipaikalle. Näkymät ovat komeat molempiin suuntiin ja Teide erottuu selvästi ainakin kirkkaalla säällä. Toisessa suunnassa näkyy jännästi Roque Nublo (jonne pääsee autolla helposti, mutta reitti ei sovi sandaaleille, vaikka monet niillä yrittävät sinne päästä, kuten ei tietysti tämäkään). Korkeuserot ovat melko pienet joten suurin osa reitistä on helppokulkuista polkua mäntyjen katveessa. Seuraavalla kerralla säästän jalkojani ja käännyn puolimatkasta takaisin sillä maisemat eivät lopussa enää paljoa muutu, lukuunottamatta huipulta avautuvaa näkymää uuteen ilmansuuntaan. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Caravan Life Nro You Tube kanava

Tällä kanavalla pääsette seuraamaan kahden eläköityneen Caravaanarin unelman toteutumista.Aloimme harrastamaan Caravaanari eloa 1989 hankittuamme ensimmäisen matkailuvaunumme.Silloin jo heti unelmoimme päivästä jolloin olisimme työelämästä vapaita ja saisimme kierrellä matkailuvaunuillen ympäri eurooppaa.Sittemmin ovat unalmamme ja haaveilumme realisoituneet ja jopa vähän enemmänkin .Nyt kierrämme ympäriinsä eri maissa matkailuautolla.Ensimäinen eläkeläisenä suunnattu matkamme tapahtui 2017 talvella.Suuntasimme automme keulan Vuosaaren satamaan ja siitä laivalla Saksaan ja Trawemundeen.Tarkoituksella kävimme heti alkuunsa 14 eri valtiossa 98 päivän aikana.Ajokilometrejä kertyi yht.10918 kilometriä mikä on melkoisen paljon.Tämä reissumme samoin kuin talvella 2018 tekemämme toinen Euro Road Trip näkyvät Yuo tube kanavallamme Caravan Life Nro.2018 vierailimme kesällä myös Baltiassa ja Puolassa ja itse asiassa siitä reissusta on juuri menossa 11 videon jaksot Yuo Tubessa.Marraskuun lopulla starttaamme 5 kuukauden matkalle jälleen eurooppaan ja siellä vietämme joulun perheen kanssa Lissabonissa josta jatkamme ajoamme matkailuautoillen Gibraltarille ja edelleen sieltä Espanjaan useisiin kaupunkeihin.Tältä uudelta matkaltamme myös joka viikko uusi video You Tubeen.Tämän tubetuksen otin itselleni harrastuksena eläkepäiville ja ilkoksen olen siinä saanut uusia ystäviä ja tilaajiakin,joskus jopa tykkäyksiäkin mikä lämmittää tekijän mieltä kovin.Käykää katsomassa tuotoksiani Caravan Life Nro kanavallani ja tilatkaa kanavani niin pysytte helposti matkassa mukana virtuaalisesti.Videoilleni pyrin laittammaan myös hiukan infoa paikoista.GPS kordinaatit ,osoitteet jne.Niille ketkä uskaltautuvat matkustella näitä reittejämme henkilöautoillen mikä on täysin mahdollista uskallan luvata myös videoillani rahan arvoisia neuvoja miten olla ja asua euroopassa edullisesti.Ei muuta kuin mukaan ja matkaan.Meille Senioreille tämän on mitä parasta antia eläkepäivinämme.Tässä linkki kanavalleni.www.youtube.com/channel/UC-f...subscriber

Fillarimatkailua Espajassa

Viime vuonna Malagasta Sierra Nevadalle ja sieltä Alicanteen.

maalaismummimaailmalla.blogs...t.fi/2017/

Mistä löydämmekään itsemme tänä vuonna?

Aurinkoa ja aktiviteettejä Costa Blancalla

Vieras    17.11.2017    Torreviejan aktiviteetit ja harrastukset    Torrevieja

Aktiivilomailua Torreviejassa

Torrevieja tarjoilee aktiivilomailijoille loistavat puitteet aurinkoiseen ja urheilulliseen lomaan.

Costa Blancalla Välimeren rannalla sijaitsevasta pienestä kalastajakylästä kasvanut Torrevieja on ulkoilijan paratiisi. Suurten suolajärvien välissä sijaitsevan Torreviejan mikroilmastossa on hyvä hengittää ja useat atoopikotkin kehuvat täällä olonsa kohenevan. Aurinko paistaa vuoden ympäri ja sateisia päiviä kertyy yllättävän vähän. Nämä ilmastolliset asiat yhdistettynä kauniiseen ja monipuoliseen luontoon mahdollistavat loistavat puitteet monien erilaisten aktiviteettien ja ulkoilun harrastamiseen

Pyöräily

Pyöräilijöille alue tarjoaa huikean maärään eritasoisia ja turvallisia pyöräreittejä niin maantiepyöräilyyn kuin maastopyöräilyyn. Lähialueelta löytyy todella paljon monipuolisia reittejä, niin harrastajille kuin ammattilaisille. Tiestö on erittäin hyväkuntoista ja autoilijat ottavat pyöräilijät hienosti huomioon.

MUST TO DO: Valloittaa Gabezo de Plata!

Juoksu

Juoksuun löytyy hienoja merenrantareittejä ja polkuja kauniissa maisemissa. Yli 50 kilometrin mittainen kastelukavan huoltotie kiemurtelee läpi maaseutujen ja alueen golfkenttien, profiililtaan se on tasainen ja turvallinen juosta.

Torreviejan toinen suolajärvi tarjoaa myös hienot puitteet juoksun harrastamiseen. Sieltä löytyy iso määrä erillaisia polkuja ja hiekkateitä, joiden lomassa voit ihailla satojen eri lintulajien muuttopuuhia ja suolajärven kauniita maisemia.

MUST TO DO: Aamulenkki Torreviejan rantapaseolla auringonnousun aikaan!

Muut aktiviteetit:

Juoksun ja pyöräilyn lisäksi alue tarjoaa mahtavat puitteet monen eri lajien harrastajille.

Patikointi: Torreviejan alue tarjoaa patikoinnista tai luonnossa liikkuville huikeita vaihtoehtoja. Rannikon hienot dyynialuet, suolajärvien luonnonpuisto, sisämaan maaseutu kukkivine viljelyksineen tai vaikkapa Orihuelan ja Coxin vuoret, joista on hienot näkymät ympäri Costa Blancaa.

MUST TO DO: Valloittaa Bernian vuori!

Vesiurheilu: Torreviejan lähi-alueelta löytyy paljon erilaisia palveluntarjoajia vesiurheiluun. Mereltä päin on hieno ihastella maisemia SUB:laudalla, kajakilla, surf-laudalla tai vesijetillä. Snorkkeloinnista tai sukeltamisesta kiinnostuneille järjestetään kursseja kesäaikana ja kalastuksesta kiinnostuneet voivat varata itselleen vaikkapa oman kalastusaluksen oppaineen ja lähteä pyytämään välimerestä kunnon kalasaalista.

MUST TO DO: Snorkkeliretki Tabarcan saarelle!

Palloilulajit: Espanja on yksi maailman tasokkaimmista palloilumaista useassa lajissa, ja se näkyy myös täällä Torreviejassa. Puistoista asukkaiden viihdykkeeksi löytyy koripallokenttiä, jalkapallokenttiä ja käsipallokenttiä. Myös mailapelit ovat suosittuja, esimerkiksi tennis-ja padelkenttiä löytyy useita.

MUST TO DO: Haastaa matkaseurue Padel-turnaukseen!

Golf: Alue on ollut jo pitkään Golf-lomailijoiden suosiossa, eikä suotta. Lähi-alueella on kymmeniä hyvätasoisia kenttiä ja kaikille löytyy varmasti mieluisa haaste. Alueen vähäsateisuus antaa myös loistavat mahdollisuudet golfin harrastamiseen ympäri vuoden. Täällä toimii myös monta suomalaistta golf-prota ja heidän avulla hiotaan kokeneemmankin golfarin swingi kuntoon.

MUST TO DO: Lyödä hole in one Las Colinaksen kentällä ja nauttia seurueen kanssa juomat Espanjan parhaaksi valitulla golfklubilla.

Torreviejan urheilukeskus

Torreviejassa on hieno ja laadukas urheilukeskus nimeltä Torrevieja Sport City ja sieltä löytyy tasokkaat harjoittelumahdollisuudet moneen eri lajiin. Urheilukeskuksessa on mm. kuusi jalkapallokenttää, palloiluhalli, monitoimihalli, 8 tenniskenttää, 11 Padelkenttää, yleisurheilukenttä, kuntosali ja 50 metrin sisä-altaat uintia varten.

Suomalainen AthletiQ järjestää alueelle aktiivi-ja urheilulomia urheilijoille, joukkueille ja perheille. Jokainen matka räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti. Majoitusvaihtoehtoina on oma huvila tai hotelli, jokaiseen majoitukseen on mahdollisuus saada täys-ylläpito. Loma täydennetään toivomillanne aktiviteeteillä ja kaikki on järjestetty valmiiksi, jotta te voitte keskittyä lomailuun ja yhdessäoloon täysillä!

Lue lisää www.athletiq.fi tai www.facebook.com/athletiq.fi

Akveduktia ei löytynyt

Vieras    23.06.2017    Pineda De Marin aktiviteetit ja harrastukset    Pineda De Mar

Olimme emännän kanssa reissussa kaksi viikkoa. Asuimme hotelli Promenadessa. Muuten mukava hotelli, mutta käskivät vetää housut jalkaan altaalla ja sitten taas muuta housua päälle illallisella. Jossa ei ollut paistettuja muikkuja. Muuten hyvä. Jossain lähellä on mahdollisesti ollut roomalainen vesijohto. Emme sitä löytäneet, vaikka monesti etsimme. Lapioiden kanssa emme yrittaneet, tai sitten informaatio vaan oli huonoa. Muuten kyllä hyva paikka, vaikka kahvi oli suomaiseen makuun huonoa.

sähköpyöräilya Corralejossa

Vieras    13.04.2017    Fuerteventuran aktiviteetit ja harrastukset    Fuerteventura

Jos on matkalla saaren pohjoispuolella Corralejossa niin suosittelen menemään sähköpyörä retkelle Bultaco nimisen firman johdolla. Hyvien oppaiden avustuksella näkee hyvin Fuerteventuran karua luontoa ja pääsee jo kauan sitten sammuneiden tulivuorten päälle.

www.tripadvisor.co.uk/Attrac...lands.html

Tuossa vielä lisa tietoa retkistä ja muiden kokemuksia. :)

Fillarilla La Vueltaa katsomaan

Neljän viikon reissu Biskajanlahden rannalle ja sieltä julkisilla kohti Barcelonaa, loppumatka fillaroiden.

maalaismummimaailmalla.blogspot.fi/

Golf del sur golf kenttä

Vieras    20.01.2016    Golf del Surin aktiviteetit ja harrastukset    Golf del Sur

3 eri yhdeksän reikäistä kentää.

Erittäin huonosti organisoitu. Meiltä varastettiin mailat autosta parkkikselta.

18sta reikää kesti 6,5tuntia pelata joka lyönninpäätteeksi piti odottaa..

Toimitusjohtaja ei pelaa golffia eikä hänellä ole hajuakaan golffista siksi

Kukaan ei kysy hcptä ja rundit ovat yli 6tuntia pitkiä.

Greenfee ei hintansa arvoinen..

Fillarilla Kataloniassa ja Valenciassa

Kesä-heinäkuussa kolmen viikon tuskaisen hikinen reissu Barcelonasta Alicanteen.

Kaunista mutta niin kuumaa...

maalaismummimaailmalla.blogspot.fi/

Rock'n'roll marathon

Huhtikuussa 2015 osallistuin ensimmäistä kertaa ulkomailla järjestettävään juoksutapahtumaan. On kyllä myönnettävä, että nappivalinta oli Madridissa 26.4.15 juostu Rock'n'roll marathon. Jo hinnaltaankin kotimaisiin "kisoihin" verrattava tapahtuma oli erittäin onnistunut. Järjestelyt toimivat hyvin, juoksureitti oli mahdolliselle aloittavalle juoksijalle sopiva ja tapahtuma itsessään hyvin tunnelmarikas. Ja vaikka tuona päivänä satoikin vettä, ei se tällaisen pohjoisen kylmiin säihin tottuneen menoa haitannut lainkaan, päinvastoin.

Jos joku harkitsee osallistuvansa juoksutapahtumiin ulkomailla, suosittelen ehdottomasti Madridin keväisiä katuja. Itse varmasti mukana taas ensi vuonna, jos vain työnantaja loman suhteen anteliaalla päällä :)

Sukellusveneretki Teneriffalla

Teneriffalla on mahdollisuus pulahtaa Atlantin syvyyksiin vajaaksi tunniksi sukellusveneen kyydissä. Suomalaisvalmisteinen sukellusvene sukelsi noin 30 metrin syvyyteen ja merenpohjassa sen ikkunoista pystyi tiirailemaan ohi uiskentelevia kaloja ja keihäsrauskuja.

Hintaa retkelle tuli 50 euroa henkeä kohden. Kyseessä oli siis kohtuullisen tyyris, mutta ainutlaatuinen retkikokemus, enpähän aikaisemmin ollut sukeltanut sukellusveneellä. Jos sukellusveneretken varaa etukäteen suoraan Submarine Safaris -verkkosivuilta saa sen hieman edullisemmin. Hintaan sisältyi kuljetus hotellilta San Miguelin satamaan ja takaisin. Costa Adejesta matka kesti sinne puolisen tuntia.

Blogistani löydät kuvia ja videonpätkän sukellusveneretkeltä: titityyppi.blogspot.fi/2015/...retki.html

Valassafari Teneriffalla

Ostimme Playa de los Cristianoksen rannalla olevasta kojusta liput valassafarille. Kahden tunnin valasretken hinta oli 20 euroa per henkilö ja vene oli nimeltään Travelin' Lady. Paikalliset retkimyyjät lupailivat, että mahdollisuudet pallopäävalaiden näkemiseen olivat erittäin hyvät, mutta delfiinien näkemisestä ei annettu takuita.

Aikamme satamasta merelle päin ajeltuamme alkoi horisontissa näkymään liikettä: delfiinejä! Delfiinit olivat leikkisellä tuulella ja pian ne tulivatkin veneemme ympärille hyppimään. Ne seurasivat venettä, sukellellen vuoroin vasemmalle ja oikealle puolelle ja hyppien veneen keulassa.

Pian pääsimme näkemään valaitakin. Miekkavalaiden lähisukulaisiin kuuluvat pallopäävalaat olivat enemmän paikoillaan pysyvää sorttia. Kuusimetriset valaat nukkuvat päivisin mötköttellen paikoillaan, haukaten välillä happea päästäen suhauksen. Delfiinit pyörivät valaiden ympärillä ja päästelivät pienempiä tuhahduksia.

Teneriffan ja La Gomeran välisessä salmessa asusteleva pallopäävalaiden parvi ei vaella, kuten useimmat muut valaat, vaan pysyttelevät paikoillaan ympäri vuoden. Teneriffa onkin siis yksi maailman parhaista paikoista nähdä valaita.

Delfiinien ja valaiden näkeminen merellä niiden luonnollisessa ympäristössä on todella lumoavaa. Kuvia ja videonpätkä veneretkeltä, delfiineistä ja valaista löytyy blogistani: titityyppi.blogspot.fi/2015/...falla.html

Fillarilla Andalusiassa

Tänä vuonna pyöräiltiin pelkästään Andalusiassa. Raskasta mutta antoisaa, kauniita maisemia, mutta sairastelu verotti voimia.

maalaismummimaailmalla.blogspot.fi/

Blogissa myös aikaisempien vuosien polkupyörällä tehtyjen reissujen matkakertomuksia valokuvineen.

Kävelyä ja snorkklausta

Vieras    17.10.2013    Santa Ponsan aktiviteetit ja harrastukset    Santa Ponsa

Santa Ponsassa voi kävellä pitkin rantakatuja. Päähiekkarannalta pääsee hotellien edestä rantaa kiertäen aina niemeen jossa kiertää Huguet des Far-katu ja siellä on nuorison suosima illanviettoaukio.

Pääkadulta voi kiivetä 400 porrasta ylös mäkeen aina Bernat de Campanes-kadulle, josta on upeat näköalat alas hiekkarannalle ja lahdelle. Matkaan kannattaa varata juomapullo, koska ylhäällä ei ole kuin asuntoja. Takaisin keskustaan pääsee toista kautta, jossa ei ole niin paljon portaita, vaan osa polusta on rakennettu serpentiinimäisesti kävelytieksi.

Etelässä voi kiivetä Parc Arquelogic Calvian historialliselle asuinpaikalle. Puistosta avautuu kahdelta kukkulalta upeat näkymät taasen Santa Ponsan kaupunkiin ja hiekkarannalle sekä kaukaisemmille vuorille, mutta myös venesatamaan, golfkentälle ja Makaluffiin päin. Upeat maisemat. Matkaan kannattaa ottaa taas vesipullo ja hyvät jalkineet kameran lisäksi.

Venesataman lähellä Via de la Creu-kadun varrella on muistomerkki niemessä ja taasen upeat näkymät merelle ja kaupunkiin.

Uimarantoja on Santa Ponsan keskustassa ainakin kolme: ison ja leveän päähiekkarannan lisäksi kaksi pienempää. Kaikissa voi snorkklata.Kaloja ja muita mereneläviä näkyy.

Santa Ponsa on pieni, mutta kävellen hallittavissa oleva kaupunki, jossa löytyy ehkä jokaiselle jotakin.

Fish spa

Plaza Mar 2 -ostoskeskuksen 2.kerroksessa oli kesällä 2013 Fish Spa, jossa siis jalat upotetaan kala-altaisiin ja kalat hoitavat jalkoja.

Mielenkiintoinen kokemus, ja todellakin oli jalat pehmoiset session jälkeen, varsinkin kun viikon oli kuumalla hiekalla kävellyt ja jalkansa kuivattanut!

Hinnaltaan huokea verrattuna muihin vastaaviin mitä olen nähnyt: 15€/15 min/2 hlöä tai vastaavasti 20€/30min/1 hlö.

Mielestäni 15 minuuttia oli sopiva aika, vaikkakin kunhan kalojen kutitukseen tottui olisi jalkojen ihon takia voinut pitempäänkin altaalla istua :)

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.