Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Espanjassa

Interrent / Goldcar: valitse joku muu autonvuokrausfirma!

Kaikaa    29.12.2018    Gran Canarian lennot & liikenne    Gran Canaria

Teimme jo Suomessa varauksen Gran Canarian lentokentän Interrentille. Mielipahaa ja ongelmia tuli heti alkuunsa, sillä saimme chatin kautta varausta tehdessä väärää infoa. Loppujen lopuksi saimme auton seuraavana päivänä ja jouduimme maksamaan 150 € lisää! Plus matkat majapaikkaan ja takaisin kentälle. Goldcarista on varoiteltu myös muiden toimesta, mutta emme osanneet varoa Interrentiä, joka on siis yhteistyössä tuon Goldcarin kanssa. Kaiken huippu oli se, että palvelu oli huonoa eikä edes sanaa sorry kuultu. Älä siis pilaa lomaasi tällaisella, vaan valitse jokin muu firma. Auto kyllä kannattaa vuokrata, jos aikoo nähdä sisämaata.

Lento myöhässä

Vieras    09.03.2018    La Palman lennot & liikenne    La Palma

Primera Airin lennon piti lähteä La Palmasta klo 12.45 Kokkola-Pietarsaaren kentälle. Katsoin kellosta, että lento lähti klo 20.25. Meille ilmoitettiin myöhästymisestä klo 12.07. Kone oli ollut myöhässä lähtiessään Kuopiosta. Kuulin tämän muilta matkustajilta ja sen, että se olisi käynyt Göteborgissa. Uusi lähtöaikamme oli klo 16 tai oikeammin 16.50. Meille ei ilmoitettu, mistä on kysymys. Joku matkustajista oli kysynyt lentokenttähenkilökunnalta, että mitä tapahtuu. He arvelivat, että saatamme joutua jäämään yöksi.Jotain kuulutuksia tuli, mutta en saanut niistä selvää. Joku oli soittanut oppaille ja itse laitoin heille viestin klo 20.04. Sain heiltä viestin 20.47, ettei heillä ole lisätietoa koneesta ja ilmoittavat, jos on. Klo 21.04 sain tiedon, että uusi lähtöaika on 20.40. Meille annettiin ruokalappuja ravintolaan kahdesti, valitettavasti niin myöhään toiset ettemme ehtineet niitä käyttää. Sitä paitsi ravintola oli melkein tyhjiin ostettu. Lopulta meille ilmoitettiin, että lentomme lähtee, mutta meitä ei päästettylään heti koneeseen vaan jouduimme seisomaan ja odottelemaan koneeseen menevässä käytävässä.

Jälkeenpäin meille on tiedotettu, että koneessa ilmeni lähtiessä tekninen vika. Kone piti vaihtaa toiseen Göteborgissa. Uudessa koneessa ilmeni polttoainevuoto, jota korjattiin La Palman kentällä pienen taskulampun valossa pimeässä. Välillä matkalaukut kastuivat pihalla sateessa. Hämmästelen suuresti huonoa tiedonkulkua lentoyhtiön ja Matkavekan oppaiden välillä sekä huonoa tiedottamista asiakkaille. Herää vielä kysymys, että miten ihmisiä uskalletaan lennättää tuon kuntoisilla koneilla. Päätimme, että emme käytä enää Primera Airin ja Matkavekan palveluksia 10 %:n korvauksesta huolimatta. Mieheni ei aio lähteä enää edes Kanariansaarille, kun loma oli niin huono muutenkin. Palelimme hotellissa yöt ja nyt kummatkin ovat sairaita. Että sellainen reissu tällä kertaa. Eipä ole näin huonoa matkaa ollutkaan.

Los Cristianosin bussimatkailusta

Los Cristianosista pääsee kätevästi Santa Cruziin bussilla 110, ja hieman hitaammin bussilla 111, joka menee Aeropuerto Sur ´ in kautta. Kestää tunnin verran. Puerto de la Cruziin menee bussi 343, poikkeaa mennessä kummankin lentokentän kautta, mutta ei muualla. Kestää reilut 1,5 tuntia, hieman alle 10€ bonokortilla. Tämän bussin pysäkki Los Cristianosissa on hämmentävästi laiturilla 9, joka on Avda Juan Carlos I: n ( täältä lähtevät/pysähtyvät melkein kaikki muut bussit, laitureilta 1-9) poikkikadulla liikenneympyrästä askel oikealle. Kadun nimi Hermano Pedro de Bethencourt. Jotkin muutkin bussit jättivät poislähtiessä tälle pysäkille.

Titsan toimisto, joka myy bussikortteja/ bonocard, on siinä laiturien 3-4 kohdalla muistinvaraisesti. Bonokorrtin arvo on 15€ ja 25€. Hämmästys oli suuri, kun matkaa ei voinut maksaa kahdella eri bonokortilla, vaan piti kaivaa käteistä ja toiselle kortille sitten jäi saldoa käyttämättä.

Bussit olivat usein täysiä, rahastus kesti ja kesti. puerto de la Cruzin bussi sunnuntaiaamusta oli todella luxusta, väljä ja ilmastoitu.

Linkki Titsan sivuille. Aikataulut aukeavat tuosta pdf kohdasta.

just-tenerife.com/titsa.htm

Miten lähden lentoon Thomas Cook Airlines Etelä Teneriffalta

Vieras    31.10.2017    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Yksin,mitä teen mistä aloitan ennenkuin olen koneessa suomeen

Suoralento kotipaikkakunnaltasi

Vieras    11.11.2016    Teneriffan lennot & liikenne    Teneriffa

Tulimme juuri Teneriffalta "suoralla lennolla" Lappeenrannasta. Matkalla tosin kävimme tankkaamassa menessä Tanskassa ja tullessa Helsingissä. Saman puljun Joensuusta lähtenyt "suoralento" oli käynyt Kuopiossa ja tankilla Tanskassa.

Toki ylimääräisestä tempusta ilmoitettiin asiallisesti tekstiviestillä noin puoli tuntia ennen koneen lähtöä. Paluumatkalla saimme ilmoituksen koneen kapteenilta selvällä englannin kielellä vartti ennen laskeutumista Helsinkiin.

Paluumatkan kone oli tullessaan myöhässä joten meillle järjestettiin kentällä liikuntaa: Meitä kävelytettiin kakkos portista putkea ja rappuja pitkin kenttä bussiin. Siinä nautimme vielä vartin verran etelän lämmöstä, kunnes saimme palata tuttua reittiä takaisin odotushalliin. Tovin siinä pähkäiltyämme joku selkeäkielinen (matkustaja) kehotti meitä siirtymään portille 18 ja sieltä pääsimme valkoiseen koneeseemme. Tämä mikä lie entinen jonkin firman kone oli saanut luopua firman tunnuksista, joten se oli nyt puhtaan valkoinen.

Siinä sitten odottelimme lähtöä ja pieniä vaikeuksia oli. Valot sammuivat ja ovia suljettiin ja availtiin. Kapteeni selitti kenttägeneraattorin hajonneen ja jouduimme odottelemaan toimivaa laitetta. Ilmeisesti kapteeni ei kuitenkaan tiennyt asian todellista laitaa, koska saamassamme matkanjärjestäjän selityksessä syy olisi ollut muu.

Sieltä sitten tulimme vastatuulten saattelemina kohti kotimaata. Konevanhus kuitenkin imaisi polttoainetta arvioitua enemmän ja pistäydyimme Helsingissä. Tämä joskus matkoilla eteen tuleva juttu vei noin tunnin.

Matkanjärjestäjä lähetti muutaman tunnin kuluttua kotiinsaapumisesta viestin jossa kertoiltiin tapahtumien kulusta. Se olikin hyvä sillä mistäs me koneessa istuneet olisimme saaneet asioista tietoa.

Lopussa vielä todettiin että ei kannata hakea korvauksia, kun tämä mahtuu ihan normaaleihin kuvioihin etelän reissuilla. Sanomattakin selvää oli myös että kuljetusfirma kuittasi viivästymiset anteeksipyynnöllä. Kukapa sitä nyt muutaman tunnin istumisesta olisi kahvikuppia tai vesipulloa edes toivonutkaan.

Titsan bussit

Hei, osaisiko joku kertoa:

Jos esim. ostamme bussista lipun pohjoisesta etelään Teneriffalla, niin montako 2:n tunnin pysähdystä voimme tehdä matkalla?

Vai pitääkö ostaa matka vain ekaan pysähdyspaikkaan ja jatkaa taas sieltä seuraavaan paikkaan?

Bussilla San Sebastianiin

Helpoin ja edullisin tapa matkata Suomesta San Sebastianiin on lentää Bilbaoon (yleensä Frankfurtin tai Münchenin kautta) ja ottaa Bilbaosta Bussi, joka menee San Sebastianiin Amaran bussiasemalle. Bussivaihtoehtoja on kaksi, toinen bussi menee lentokentältä Bilbaon keskustaan ja sieltä voi ottaa edullisemman bussin San Sebastianiin, hinta n. 8e. Toinen bussi menee suoraan lentokentältä San Sebastianiin, hinta n. 16e. Matka Bilbaosta kestää tunnin ja Amarasta on suurin piirtein 2km matka kaupungin keskustaan. Jos matkatavarat sen sallivat, niin joen varressa on mukavat maisemat kävellä bussiasemalta keskustaan. Bussiasemalla on kuitenkin myös taksitolppa, josta on helppoa napata taksi hotellille.

Toinen vaihtoehto on lentää kesällä suorilla lennoilla Ranskan puolelle Biarritziin, josta kestää bussilla San Sebastianiin Amaran bussiasemalle noin 45min.

Bussi C-6 lentokentältä keskustaan.

Sinisara    11.02.2016    Alicanten lennot & liikenne    Alicante

Bussimatkan hinta nyt 3.85€. Laitan kuvan bussin matkareitistä. Hotelli kannattaa suunnitella lähelle tuota reittiä, jos aikoo käyttää ko. bussia. Matka kestää alle 1/2 tuntia.

Lentäminen raskaana

Vieras    13.07.2015    Barcelonan lennot & liikenne    Barcelona

Tässä omia kokemuksiani raskaana lentämisestä, ehkä jollekulle hyötyä: kultasenpauloissa.blogspot.f...sesta.html

Autovuokraamon. Kyseenalainen toiminta

Vieras    30.12.2014    Playa del Inglesin lennot & liikenne    Playa del Ingles

Kertomus asiakaspalvelusta espanjalaisessa Espa Rent-autovuokraamossa Playa de Inglesissä Gran Canarialla.

Turistit vuokrasivat auton aamulla tarkoituksenaan kiertää saari päivän aikana. Auton luovutuksen yhteydessä vuokraaja mm. kertoi että auto palautetaan bensatankki täynnä (mikä on yleinen käytäntö autovuokraamoissa).

Ajettuaan jonkin aikaa kuljettaja huomasi ettei tankki olekaan täynnä, vaan siinä oli vain 1/4 jäljellä. Otettiin kuva mittaristosta, missä näkyi mm. polttoainemittari, ajetut kilometrit sekä kellonaika. Jatkettiin matkaa huoltoasemalle, missä tankki täytettiin (43 litraa) ja otettiin taas mittaristosta kuva.

Seuraavaksi kierrettiin saari. Kilometrejä kertyi matkan aikana 255. Auton palautuksen yhteydessä otettiin kolmas kuva mittaristosta. Polttoainemittari näytti 3/4 -osaa.

Kerrottiin vuokraajan edustalle (eri henkilö kuin aamulla) miten oli käynyt edellisen vuokraajan tankkauksen kanssa. Nyt olikin tankkauskäytäntö muuttunut. Auton palautuksen yhteydessä tankissa tulisikin olla sama määrä polttoainetta kuin oli autoa vastaanotettaessa.

Autonvuokraajien olisi siis pitänyt tietää kuinka pitkän matkan he tulisivat päivän mittaan ajamaan ja myös auton kulutus olisi pitänyt tietää. Tämä on aika vaikeaa kun kyseessä ei ole oma auto. Polttoaineen kulutuksen arviointi on myös vaikeampaa kun ajetaan kiemurtelevaa vuoristoteitä, eikä tankkauspisteitäkään ei ole joka kylässä.

Ylimääräisistä tankatuista litroista ei hyvitetty mitään. Oli oma vika kun oli tankattu tankki täyteen.

Kannattaa siis tarkistaa bensatankin mittari ennen kuin lähtee liikkeelle ja varsinkin välttää kyseistä vuokraamoa!

Bussi kolmonen Cala Mayorissa Mallorcalla

girasol    22.07.2014    Cala Mayorin lennot & liikenne    Cala Mayor

Kolmosen bussilla kannattaa mennä niin Porto Piin ostoskeskukseen, kuin Palman kaupunkiin.Kolmonen menee ns.pääkatua Juan Mirota non stoppina n. kymmenen minuutin välein .Hinta-jäät sitten millä pysäkillä tahansa-vaivaiset 1,50€.Bussit suuria nivelbusseja ,sekä ilmastoinnit yleensä toimivia.Edullista ja mukavaa!

Lentokentältä edullisesti kaupunkiin

Vieras    19.03.2014    Alicanten lennot & liikenne    Alicante

Lentokentältä pääsee bussilla edullisesti kaupungille. Nouskaa lentoasemalla liukuportaita ylös bussi-merkkejä seuraten. Kun tulette lentoaseman hallista ulos, on kaupungille lähtevän bussin pysäkki heti edessä, muutama metri oikealle :) Bussilipun voi ostaa kuljettajalta ja hinta on hieman alle 3 euroa/ henkilö.

Euroopan rosvojen paratiisi

Vieras    15.10.2013    Marbellan lennot & liikenne    Marbella

Hesari kirjoitti 14.10.2013 osuvasti aiheesta "Järjestäytynyt rikollisuus hämää Euroopassa siisteydellään". Kun itse aivan ilmeisesti olen joutunut omalta pieneltä osalta sen kohteeksi, haluan varoittaa muita. Kommentoin artikkelia seuraavasti:

"Kuten kaikkialla, turistit ovat riistaa Aurinkorannikolla. Myös ilmeisen järjestäytyneelle rikollisuudelle. Tämä pikkuasia kohtasi lomalaista viime perjantaina. Etukäteen maksettu ja vakuutettu vuokra-auto vajaat 100 € viikko kasvoi ammattimaisensti hoidetun ja vedätetyn huijauksen seurauksena 260 euroon. Kyseessä oli Aurinkorannikon kuulemma suurin autovuokraaja GoldCar. Ei ihme, että Piers Morgan reportaasissan toteaa juuri Marbellan Euroopan suurimmaksi rikollisyhteisöksi. Rikollisuudella on monet kasvot."

Ilmeisesti - ainakin sesongin ulkopuolella - on vuokrata auto vasta kentältä, tai matkata hotelliin/asuntoon vaikka taksilla ja vuokrata auto vasta sen jälkeen.

Ettei kuitenkaan synny väärä käsitystä, Marbella on ihana ainakin juuri nyt, 15.10. Päivät lämpimiä, jopa kuumia, yöt miellyttävän viileitä. Ja Hesarin otsikkoa myötäillen, ei täällä rikollisuudesta NÄY merkkiäkään. Tuo Piers Morganin ohjelma on muuten nähtävissä YouTubella hakusanalla Marbella.

Norwegianilla Alicanteen

valtovau    12.10.2013    Alicanten lennot & liikenne    Alicante

Koska useat asuvat Alicanten alueella kuukausia niin heillä on runsaasti matkatavaroita.

Ei kaikki varmaan Laihialta ole mutta ruumaan laitetaan minimimäärä maksullisia laukkuja ja

matkustamoon otetaan mieletön määrä nyssäköitä. Me onnettomat vaikka paljon matkustammekin

emme mennessä osanneet siihen varautua niimpä matkustimme reilut 4 tuntia lentolaukut sylissä

ja vuorotellen jalkatilassa :-(. Siis rynnätkää Alicanten lennolla koneeseen ensimmäisten joukossa !

Hotellimme oli Explanada *** joka on aivan keskustassa, sijainti ei voi olla parempi.

Kaikki on muutaman minuutin matkan kävelyn päässä , myös upea uimaranta.

Henkilökunta oli kielitaitoista ja ystävällistä . Aamiainen oli aika pelkistetty mutta aivan riittävä.

Huone oli isohko ja siinä oli ranskalainen parveke. Kuvia hotelista ja Alicantesta : www.elisanet.fi/vavauh/

Suosittelen käymistä pedikyyrissä , 1 tunti huolellista jalkahoitoa 10€ !

Taxikuskit

girasol    04.06.2013    Menorcan lennot & liikenne    Menorca

Taxikuskit ajoivat etupäässä maltillisesti ja suorinta tietä pyydettyyn paikkaan.Hyvin harva osasi Englantia, mutta pari sanaa Espanjaa aukaisi kielen kannat ja valtavan hymyn huulille.Palvelu ykkösluokkaa. Hotellin henkilökunta tilasi paikalle taxin aina pyydettäessä ja takaisin päin sen saattoi ottaa tolpalta (niitä oli runsaasti) tai lennosta.Hintaluokka n. 1€ per kilometri.

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.