Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Espanjassa: Sivu 2

Tyrmäystipat, ryöstö, raiskaus ja pahoinpitely aurinkorannikolla

Vieras    03.09.2014    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Tämä on vakava ongelma täällä aurinkorannikolla. Esim. Fuengirolassa underground baarien tarjoilijat laittavat tyrmäystippoja sopivien uhrien juomiin. Omien juomien tarkkailu ei siis riitä ollenkaan!

Tänne tulee jatkuvasti nuoria, jotka eivät ymmärrä tämän rikollisuuden todellisuutta. Discoihin ei voi mennä lainkaan mikäli olette liikkeellä pienellä porukalla. Pelkkä näkyvä iPhone riittää, että olet todennäköinen saman yön rikoksen uhri.

Varkaat myös nuijivat hetkessä humalaisen isonkin miehen toimintakyvyttömäksi.

Täällä yritetään jatkuvasti varoittaa tulokkaita, mutta usein varsinkin nuoret eivät usko. Raiskausilmoituksia tulee jopa 50 yhdessä viikonlopussa pelkästään Fuengirolassa. Tätä on todella vaikea uskoa itsekään todeksi, mutta nyt myös oma lapsi joutui uhriksi.

Vanhemmat, te ette saa päästää lastanne, varsinkaan tyttöjä täällä discoihin yhtä ainotta kertaa! Oma tyttäreni meni vain tämän yhden kerran. Toivomme ettei hän saanut HIV:iä. Testiin pääsyä pitää odotella useita viikkoja.

Muuten täällä on ihan turvallista, kun pysyy vilkkailla kaduilla ja selvin päin. Taksia ei myöskään saa ottaa lennosta, vaan se tilataan aina taksikeskuksesta, josta saadaan taksin tilausnumero joka kuljettajan pitää tietää. Kotiin ei koskaan kävellä, jos meni ilta pitkäksi! Älä myöskään kulje hiljaisia kujia pitkin edes päivällä.

Haluan varoittaa kaikkia nuoria ja nuorten vanhempia olemaan ottamatta riskiä. Suomessa on satunnaista, jos vastaava rikos tapahtuu. Täällä on enemmän kuin todennäköistä, että päädyt rikoksen uhriksi, jos et ole tässä asiassa ylivarovainen. Mitään poikkeuksia ei saa tehdä, vaikka tulisi iso riita nuoren kanssa!

green park

Vieras    20.08.2014    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

aurinkomatkat sais poistaa green parkin tämä hotelli rosvojen hotelli huoneistojen avaimet teetetty vuosien varrella kaiken laisille kulkijoille

varkaudet

Vieras    12.07.2014    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

24 v olen matkustellut ja ulkomailla suurkaupungeissa asunut. Perhematka Barcelonassa alkoi passien, käteiskassan, luottokorttien, puhelimen, yms. menetyksellä. Ihan kamala kokemus. Tosi ammattilaiset kyseessä, en voi muuta sanoa. Koskaan emme matkusta minnekään Espanjaan. 9 v lapseni sanoin: Barcelona on kaunis kaupunki mutta ihmiset kamalia.

ÄLÄ LÄHETÄ POSTIA EASY POSTILLA

Vieras    09.07.2014    Alicanten vaarat ja ongelmat    Alicante

Ostimme postikortteja pienestä kahvilasta läheltä turistiinfoa. Pyysin myös saada postimerkkejä, ja tyttö antoi meille punaisia Easy Post -merkkejä. Hän kertoi, että ne tulee laittaa vain punaisiin postiaatikoihin ja toimin niin. Kauppahallia vastapäätä olevan lehtikioskin vieressä oli sellainen laatikko, ja varmistin lehtimyyjältä että kortit lähtevät siitä eteenpäin.

Lähetin kortit 26.4.2014 ja vielä tähän päivämäärään mennessä (9.7) ne eivät ole tulleet perille.

Laitoin eilen sähköpostia netistä löytämääni osoitteeseen (Easy Post) ja sain vastauksen, että kyseessä on täytynyt olla toinen firma jolla on samantyyppinen nimi ja tämä firma on vedetty oikeuteen Espanjassa. Kokonaan laiton homma. Rahat menivät kankkulan kaivoon. Eli jos lähetät postia niin mene vain viralliseen postitoimistoon..

Asunnonvuokraus ja torakat

Haluaisin varoittaa asunnon vuokrauksesta haaveilevia henkilöitä asuntojen kunnosta ja pienistä lisäasukkaista. Etenkin Arroyo de la Mielin alueen asunnot kuhisevat elämää, mutta kaikki asukkaat eivät ainakaan meille olleet mieleisiä. Asuessamme Diorama -asunnossa (suuri taloyhtiö juna-aseman vieressä) törmäsimme kylpyhuonetiloissa torakoihin. Ei pieniin sieviin pikku ötököihin, vaan isoihin ruskeisiin, likaisiin torakoihin. Torakat tulivat viemärin kautta öisin täyttäen kylpyhuoneen. Keskustellessamme talon muiden asukkaiden kanssa, todettiin tämä normaaliksi, eikä se aiheuttanut taloyhtiössä toimenpiteitä. Lisäksi yhtiön allasalue ei ollut luvatusta huolimatta koko siellä olon aikana auki, vaan täynnä vihreää liejua. Talonyhtiön allasaluetta mainostettiin viihtyisänä ja hyvin hoidettuna puutarhana, mutta todellisuudessa allasalueella asui useita kissoja, jotka ulostivat uima-allasaitauksen sisäpuolelle ja joivat uima-altaasta.

Ravintoloissa terassilla ruokaillessa saa tottua siihen, että rahaa tullaan yhden ruokailun aikana kerjäämään neljä - viisikin kertaa kerjäläisten toimesta. Rauhaa halutessaan kannattaa syödä ravintoloissa sisällä, hienosta ilmasta huolimatta.

Benalmadena ja Arroyo de la Miel itsessään ovat viehättävää aluetta, joilla tekemistä ja aurinkoa riittää.

Varokaa ammattivarkaita Playa de las Americasin rantakadulla

Vieras    09.04.2014    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

Lomailimme Americasissa huhtikuun ensimmäisellä viikolla 2014. Kävelin vaimoni kanssa n. klo 10 aikaan aamulla rantakadulla, jossa oli paljon turisteja, kuten tavallisestikin. Ammattivarkaat olivat jossain vaiheessa ottaneet minut kohteekseen. Toimintatapa oli seuraava:

Kaksi n.25-30 vuotiasta normaalivartaloista miestä lähtivät seuraamaan minua ja vaimoani huomaamattomasti. Heillä oli pyyheliinat olkapäillään. Aurinkolaseja kaupittelevat mustat miehet olivat mukana kuviossa. He rakensivat "sumpun" jolla saivat ihmiset ruuhkautumaan ja kiinnittämään huomioinsa heihin. Samalla kun he kaupittelivat naurettavia muovilasejaan, alkoi takanani tapahtua. Toinen aurinkolasipäisistä nuorista miehistä alkoi pyyheliinansa suojassa kollata olkareppuani auki. Tunsin, kuinka reppuni liikahti jotenkin epätavallisesti ja käännyin ympäri ja tartuin pyyheliinamiestä rinnuksista ja huusin hänelle, että aiotko ryöstää minut? Toinen pyyheliinamies otti heti etäisyyttä tilanteeseen. Tämä jonka rinnuksissa roikuin, selitti pelästyneenä "I didn't touch you - I didn't touch you". Vaimoni tarkasti reppuni ja kun kaikki vaikutti olevan tallessa tönäisin miehen matkoihinsa suomalaisten kirosanojen saattelemana. Kahdessa sekunnissa hän oli ehtinyt avata reppuni vetoketjun ja lompakkotaskun nepparin. Lompakon lähtö oli siis todella lähellä.

Siis lyhykäisesti. Kun näette rantakadulla mustia aurinkolasikauppiaita, kiinnittäkää huomiota siihen, mitä ympärillänne tapahtuu. Seuratkaa myös paikallisia, jotka kulkevat pyyheliinat olkapäillään. Ne ovat vain suojaverhoja konnantöille.

Retki, oikean bussin ym. tarkastus!

Vieras    18.03.2014    Maspalomasin vaarat ja ongelmat    Maspalomas

Päätimme osallistua Suomiretkien saarikierrokselle ja tälläydyimme sovitulle hotellille sovittuna aikana esitteen mukaan. Bussia ei kuulunut. Pian luoksemme saapui itsensä hollantilaiseksi esitellyt mies joka kysyi epäselvästi, olemmeko me tämä ja tämä ja mielestäni kuvaus sopi omiin nimiimme, joten lähdimme miehen mukaan, joka kuulemma veisi johonkin collector - jotain - no ajelimme n. 10 minuuttia ja saavuimme Sukelluskeskukseen, jolloin sitten kysyin mieheltä, että onkohan tämä oikea retki ja oikea kohde, niin olin kuulemma myöntänyt olevani "Olga". No tässä tapauksessa retki meni sivu suun, vaikka toinen mies "palautti" meidät hotellille, mutta bussi tms. kannattaa aina varmistaa, että se on oikea ja varsinkin silloin, jos järjestely poikkeaa totutusta. Tämä tällainekin vaikuttaa heille olevan ihan arkipäiväistä (toivottavasti ei kuitenkaan jokapäiväistä). Itse Suomiretkistä en osaa sanoa, koska emme sille osallistuneet.

turha matkakohde

taskuvarkaita täynnä

Suomimatkatkojen retket

Vieras    12.11.2013    Kanariansaarten vaarat ja ongelmat    Kanariansaaret

Tultiin juuri teneriffalta playa de americaksesta. Oltiin viikko ja ihan mahtavat ilmat ja mahtava kohde. Ainoa negatiivinen asia meidän lomalla oli se kun erehdyimme osallistumaan suomiretkien järjestämään Teiden retkelle. Se oli paljon halvempi matkatoimistoni järjestämään retkeen koska maksoi vain 12 e /henkilö ja alle 12 v. Ilmaiseksi joten näin 5 henkisellä perheellä tuntui kannattavan. Retki ei kuitenkaan sujunut kovin hyvin. Kun tultiin alas teideltä hissiltä niin retkibussimme ja seurueemme oli poissa. Meidät oli jätetty koska eivät vissiin jaksaneet odottaa kun tulemme alas ruuhkaisella hissillä. Noutivat kuitenkin meidät sen jälkeen kun kerroimme tilanteesta teiden infoon josta soittivat retken järjestäjille. Retken opas ei sanonut sanaakaan asiasta, ei edes pahoitellut mitenkään. Olin kyllä hetken hädissæni mitä teen kolmen pienen lapsen kera keskellä vuoristoa väsyneenä. En voi suositell suomiretkiä ainakaan lapsiperheille, ei ole kovin luotettavaa toimintaa!!!

Näimme myös muutaman englantilaisen turistioppaaksi naamioituneen huijarin.

Onnenpyörät

Vieras    10.05.2012    Torreviejan vaarat ja ongelmat    Torrevieja

Eli ympyrät.Ja niitä on..niissä on turvallista pyöriä jos muistaa että me ollaan turisteja ja paikalliset ajaa just niin kuin ne haluaa.Eli sisäkaista jos menet enemmän kuin 2 liittymää ja ulompi tilanteen mukaan(tyhjä tie)oikaiseminen on hyväksytty tapa ja vilkut hyödyttömät,niin..ota tästä selvää ja koittakaa kolaroida mahdollisimman vähän.Raastuvassa tavataan :) PS! sakot ovat tuntuvat ylinopeudesta tai kännypuheluista.

Turvallinen

Vieras    20.04.2012    La Mangan vaarat ja ongelmat    La Manga

Työttömyyden ja laittoman maahanmuuton runtelemassa Espanjassa La Manga on turvallisin paikka.

Yksi päättyvä tie jonka alussa 2 poliisiasemaa. Vuosia jolloin ei ole tehty ainuttakaan asuntomurtoa.

Tässä syy, miksi alue on erittäin haluttua ja asunnot arvokkaita, ainoa paikka mistä uskaltaisin ostaa

Ryöstöyritys ja pahoinpitely Playa del Inglesissä

Vieras    03.04.2012    Kanariansaarten vaarat ja ongelmat    Kanariansaaret

Olimme mieheni kanssa viime viikolla talvilomalla Playa del Inglesissä. Olen lomaillut samassa kohteessa 4 kertaa aikaisemmin, mutta mieheni ei. Valitsimme kohteen koska halusimme vain helpon ja rentouttavan loman tutussa paikassa. Hotellimme oli Dorotea Av de Tirma-kadulla, ja olin ollut samaisessa hotellissa aiemminkin. Hotelli oli rauhallinen ja mukava. Loma sujui oikein mallikkaasti aina toiseksi viimeiseen iltaan asti. Olimme tulossa Yumbo-keskuksesta iltaa viettämästä hotellille. Kello näytti puolta kahta aamuyöllä. Vain sata metriä ennen hotellin porttia huomasin toisella puolella tietä paikallisen, meluavan 4 hengen miesseurueen, joista yksi lähti tien yli luoksemme, tarttui miestäni olkapäästä ja yritti pysäyttää hänet. Emme olleet kumpikaan nauttineet kuin ehkä 2 drinkkiä, emmekä siis olleet erityisen humalassa, tilanne kävi kuitenkin sekunneissa hirveäksi painajaiseksi, enkä ehtinyt reagoimaan tarpeeksi nopeasti. Yritin nopeuttaa askeliani kun tajusin kolmen muunkin miehen juosseen toiselta puolelta mieheni kimppuun. Kun seuraavan kerran katsoin taakseni, tajusin vaan että mieheni makaa maassa ja näin miten häntä potkittiin kasvoihin. Tällä välin yksi tekijöistä juoksi minun luokseni ja yritti kiskoa laukkua olaltani, ja lyödä kasvoihin. Huusin ja kiljuin apua englanniksi niin kovaa ja korkealta kuin kykenin. En tiedä millä tahdonvoimalla mieheni pääsi kuin pääsikin ylös ja juoksi luokseni. Ilmeisesti huutoni pelästyttivät hyökkääjät, sillä he luovuttivat ja juoksivat pois, katua pitkin rantaan päin. Pääsimme avainkortilla Hotellin porttien sisäpuolelle. Selvisimme säikähdyksellä, mieheni mustalla silmällä ja nenävammalla, minä mustelmalla, mutta henkisesti kokemus oli niin hirvittävä, että en usko kykeneväni enää koskaan matkustamaan tähän "entiseen lempikohteeseeni."

Hotellissamme ei ollut ympärivuorokautista respaa, ja katu on öisin hyvin hiljainen. Tällaiset tekijät pitäisi AINA ottaa huomioon ja liikkua taksilla yöaikaan, vaikka välimatkat ovatkin todella pieniä. Ironista on, että tämä oli ensimmäinen "rauhallinen" lomani. Olen aikaisemmilla reissuilla bailannut ankarasti tyttökaverien kanssa ja palannut hotelleille vasta aamusta, eikä mitään uhkaavaa ole tapahtunut. Ilmeisesti kyseessä sitten on jokin naisten kunnioitus, sillä matkaoppaamme kertoi meille seuraavana päivänä, että valitettavasti juuri pariskuntiin ja yksinäisiin miehiin kohdistuu eniten väkivaltaa.

Kaikesta viisastuu, eikä mitään onneksi viety, mutta itselläni henkiset seuraukset näkyvät varmasti vielä pitkän aikaa.

Pahoinpitelijät olivat siis paikallisia (eivät siis turisteja), arviolta 18-25-vuotiaita miehiä. Suosittelen erittäin lämpimästi taksien käyttöä kaikille jotka vähänkin liikkuvat yöelämässä. Suosittelen myös käyttämään hotelleja, joissa on ympärivuorokautinen vastaanotto, ja mielellään vilkkaalla kadulla, jos loma ei sijoitu pelkästään päiväsaikaiseen auringonpalvontaan.

markkinat

Vieras    05.12.2011    Arguineguinin vaarat ja ongelmat    Arguineguin

Olimme muutama vuosi sitten lomailemassa Arguineguinissa ja menimme "kuuluisille" markkinoille, siellä afrikan alueelta tulleet lipevät tyyoit silittelivät olkapäitä ja mielistelivät, samalla erään mummun rahapussi hävisi. He myös

"järjestivät" sumppuja joissa ihmiset eivät päässeet eteen aikä taakse, oli kamalaa katsoa kun kolmelta ruotsalaismieheltä vietiin yhtaikaa lompakot ja he eivät voineet tehdä mitään!! kukaan ei päässyt mihinkään ja nämä afrikkalaiset liukenivat kuin maan syömänä kun lompakot oli poissa. Samoin sumppu purkaantui. Jotenkin yhteisestä merkistä he järjestävät kamalan ryysiksen kapeaan kohtaan.

Älkää pitäkö lompakoita shortsin taskussa, naiset laittakaa rahat rintaliiveihin, sieltä ei kukaan vie huomaamatta, ja varokaa kapeita kohtia markkinoilla!

Keliakia

RiMaAnHa    09.01.2011    Espanjan vaarat ja ongelmat    Espanja

Espanjassa saa olla varovainen gluteenin suhteen.

Yllättävästi gluteenia löytyy mm. jugurteista ja juomista, joissa ei Suomessa kuvittelisikaan olevan gluteenia.

Jugurteissa ja juomissa löytyy maininta "sin gluten", jotka ovat gluteenittomia.

Alkaa epäillä, missä kaikissa ravintoaineessa onkaan lisättynä gluteenipitoisia lisukkeita!

Vuokravälittäjät, "torakat"

RiMaAnHa    09.01.2011    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Fuengirola on paljon mukavampi paikka kuin esim. Torremolinos.

Yksi ongelma siellä on, jos aikoo olla pidenpään ja vuokrata asunnon.

Lehdissä on paljon vuokravälittäjien ilmoituksia kaikenlaisilta välittäjiltä.

Me törmäsimme valitettavasti ruotsalais-suomalaiseen Tommyyn. Paljastui, ettei hän osaa ollenkaan espanjaa!

Asunnossa jota olimme vuokraamassa oli puutteita, mm. hella ei toimiinnut. Tommy lupasi hoitaa vuoraemännän kanssa asian,

uskoimme häntä.

Ei hoitunut. Olimme jo maksaneet vuokratakuun ja 1/2 kuun vuokran. Jouduimme vaihtamaan asuntoa. Menetimme rahat, jotka olivat Tommyn hallussa. Hän ei suostu palauttamaan niitä!

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.