Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Fuengirolassa

Paritalo Torreblankassa

Vieras    15.02.2018    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Vuokrasin suomalaiselta naiselta, Nina Rintaselta asunnon Torreblankasta. Viikon asuttuani, alkoi asunnossa juoksennella rottia, ja hiiriä. Yksin asuvana naisihmisenä voitte kauhun tunteeni kuvitella. Jätin asun välittömästi, ilmoitin Ninalle. Hänen mielestään asunnossa ei ole ollut mitään. Paikalle kutsumani, hänen tuttunsa näkivät myös jyrsijät. Takuuni oli 500 euroa, Nina ei suostu maksamaan mitään takaisin, onpa vielä tekaissut minulle velkalistan, jossa olen kuulema vienyt hänen tavaroitaan. Pahaksi onnekseen, hänen tuttavansa olivat paikalla kun pakkasin kamani, antoivat minulle kyydin odottamaan ystävääni, ja luovutin avaimet samalla heille. Olen ollut useana talvena Espanjassa, ja jos joku on minua huijannut, se on aina ollut suomalainen.

Fuengirolan varkaat

Vieras    28.03.2017    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Saavuimme Mediterraneo Real hotelliin 4.3.2017 matkanjärjestämämme kautta ostamalla bussikyydillä. Ennen kun jäimme bussista ulos Mediterraneo Real ja Nuriasol hotellin edustalla, oli bussimme kuljettaja nostanut matkalaukkumme ulos bussin ruumasta. Olimme viimeiset bussistamme ulos tulijat. Siinä vaiheessa oli bussin kuljettaja jo siirtynyt antamaan laukkuja bussin vastakkaisesta ruumasta bussin toiselta puolelta. Tässä vaiheessa varkaat iskivät käsilaukkuuni. Tunsin, että minua tönäistiin bussista ulos tullessani, samalla huomasin, että joku tuntematon mies yrittää varastaa matkalaukkuni, jonka kuljettaja oli nostanut ulos bussin ruumasta. Puolisoni oli tuossa vaiheessa ottamassa omaa matkalaukkuaan vieressäni. Sain matkalaukkuni tuntemattomalta haltuuni.

Huomasin varkauden tapahtuneen vasta astuessani hotellimme vastaanottoon, jolloin virkailija pyysi passejamme. Matkakansioni, jossa oli passini, vakuutuskorttini ja matkakassani totesin kadonneeksi bussista astuessani ulos.

Käsilaukkuni, jossa matkakassani ja passini yms. sisälsi oli käsilaukkuni vetoketjun takana. Käsilaukkuni hihna ryöstön tapahtuessa oli kaulani ympärillä.

Kuinka tämä varkaus tapahtui on minulle ja puolisolleni täysi mysteeri. Kumpikaan ei tätä varkautta huomannut.

Kaikeksi onneksi huolimatta rahallisesta menetyksestä , varas oli heittänyt matkakansioni hotellimme oven eteen. Kaikki muu oli tallella paitsi rahat.

Kiitos suomalaiselle kanssamatkustajalle, joka tuli hotelliimme samalla bussilla!

Olimme selvin päin ja klo oli aamupäivällä klo 11.

Jälkeen päin kuulimme, että ryöstöpaikka on yksi Fuengirolan vaarallisimmista paikoista.

Olemme matkustaneet yli 40 maassa.

Meidät on ryöstetty tänä aikana 3 kertaa ja nämä kaikki ovat tapahtuneet Espanjassa.

Ei enää koskaan Espanjaan tämän suuren rikollisuuden takia!

Tyrmäystipat, ryöstö, raiskaus ja pahoinpitely aurinkorannikolla

Vieras    03.09.2014    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Tämä on vakava ongelma täällä aurinkorannikolla. Esim. Fuengirolassa underground baarien tarjoilijat laittavat tyrmäystippoja sopivien uhrien juomiin. Omien juomien tarkkailu ei siis riitä ollenkaan!

Tänne tulee jatkuvasti nuoria, jotka eivät ymmärrä tämän rikollisuuden todellisuutta. Discoihin ei voi mennä lainkaan mikäli olette liikkeellä pienellä porukalla. Pelkkä näkyvä iPhone riittää, että olet todennäköinen saman yön rikoksen uhri.

Varkaat myös nuijivat hetkessä humalaisen isonkin miehen toimintakyvyttömäksi.

Täällä yritetään jatkuvasti varoittaa tulokkaita, mutta usein varsinkin nuoret eivät usko. Raiskausilmoituksia tulee jopa 50 yhdessä viikonlopussa pelkästään Fuengirolassa. Tätä on todella vaikea uskoa itsekään todeksi, mutta nyt myös oma lapsi joutui uhriksi.

Vanhemmat, te ette saa päästää lastanne, varsinkaan tyttöjä täällä discoihin yhtä ainotta kertaa! Oma tyttäreni meni vain tämän yhden kerran. Toivomme ettei hän saanut HIV:iä. Testiin pääsyä pitää odotella useita viikkoja.

Muuten täällä on ihan turvallista, kun pysyy vilkkailla kaduilla ja selvin päin. Taksia ei myöskään saa ottaa lennosta, vaan se tilataan aina taksikeskuksesta, josta saadaan taksin tilausnumero joka kuljettajan pitää tietää. Kotiin ei koskaan kävellä, jos meni ilta pitkäksi! Älä myöskään kulje hiljaisia kujia pitkin edes päivällä.

Haluan varoittaa kaikkia nuoria ja nuorten vanhempia olemaan ottamatta riskiä. Suomessa on satunnaista, jos vastaava rikos tapahtuu. Täällä on enemmän kuin todennäköistä, että päädyt rikoksen uhriksi, jos et ole tässä asiassa ylivarovainen. Mitään poikkeuksia ei saa tehdä, vaikka tulisi iso riita nuoren kanssa!

Vuokravälittäjät, "torakat"

RiMaAnHa    09.01.2011    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Fuengirola on paljon mukavampi paikka kuin esim. Torremolinos.

Yksi ongelma siellä on, jos aikoo olla pidenpään ja vuokrata asunnon.

Lehdissä on paljon vuokravälittäjien ilmoituksia kaikenlaisilta välittäjiltä.

Me törmäsimme valitettavasti ruotsalais-suomalaiseen Tommyyn. Paljastui, ettei hän osaa ollenkaan espanjaa!

Asunnossa jota olimme vuokraamassa oli puutteita, mm. hella ei toimiinnut. Tommy lupasi hoitaa vuoraemännän kanssa asian,

uskoimme häntä.

Ei hoitunut. Olimme jo maksaneet vuokratakuun ja 1/2 kuun vuokran. Jouduimme vaihtamaan asuntoa. Menetimme rahat, jotka olivat Tommyn hallussa. Hän ei suostu palauttamaan niitä!

Ajankohta

ferrari    29.06.2009    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Olimme perheineemme espanjassa jokunen vuosi sitten, marraskuussa. Paikka oli upea, mutta kylmyys pilasi osan (ainakin minun) lomastani. Uida ei paljon pystynyt, ja kokoajan sai olla muutenkin villatakki päällä. Suosittelen todellakin ajankohdaksi kesää!

Oletko vieraillut Fuengirolassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.