Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Espanjassa: Sivu 3

Valitse ostosten teko paikka

Vieras    03.01.2011    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

Neuvoni oisi ostoksista seuraava.Tee hankinnat vain niistä kohteista joita opas suosittelee.Joissa myös takuuasiat hoidetaan.Me sorruimme ostamaan eräästä ei suositellusta kohteesta videokameran.Liikkeessä se toimi,mutta kun filmasimme ,,jo maksamallamme kameralla ulkona,tulos karmea.Siis ei mitään kunnon kuvaa/ääntä. Seuraavana aamuna palasimme perumaan kauppaa.ja näytimme heille,kuva materiaalia.Ei puhettakaan että oisivat peruneet kaupan.Olemme paljon matkustaneena,oppineet saamaan hyviä elektroniikka/ym laitteita.Monen tunnin väännön jälkeen otimme tilalle tavallisen digi kameran.Totta tietty hävisimme kaupassa/vaihdossa mut parempi kuin ei mitään.Eivät suostuneet palauttaan rahoja.Tietenkään.Mieheni anto aika sapiskaa ko liikkeessä ja kehotti siellä olevia asiakkaita olemaan uskomatta myyjien vakuutteluita hyvistä tuotteistaan.Hän on itse laatu tarkkailija eräässä yhtiössä,siksi uskalsi toimia varoittaen ja.voin kertoa,et sillä hetkellä asiakkaita läksi ulos siitä liikkeestä.Ja vielä liikkeen ulkopuolella mieheni käännytti monta asiakasta pois.Myyjät/omistajat intiasta muuttaneita.Kansallisuus tietty ei ongelma,mut jos joku arvaisi liikkeen tosta kommentista.Ei ostoksia sieltä.

Varo varasta

Vieras    22.12.2010    Puerto de la Cruzin vaarat ja ongelmat    Puerto de la Cruz

Saavuimme Puertoon 1.12.2010 ja jo heti toisena päivänä lompakko varastettiin "kiinalaisessa" kaupassa Nieves Ravelesilla.Kaupassa oli ruuhkaa ja siinä ruuhkan keskellä minua alkoi tönimään sllainen vanhempi, hoikahko olkihattupäinen mies ja sitten sama mies kiilasi koko kassajonon ohi ja maksoi jonkin pienen ostoksen, jolloin sanoin vaimolleni, että onpa röyhkeä tyyppi kun killailee tuollalailla, sitten kun oli meidän vuoro kassalla tajusin, että miksi se ukko oli pitänyt niin kiirettä! lompakkoni oli poissa!

Olemme olleet Puertossa jo 5 kertaa aiemminkin eikä koskaan aiemmin ollut sattunut mitään, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tällä kertaa viivymme täällä koko talven eli ajan 1.12.2010-28.2.2011, joten oli melko tyly alku matkalle. Menetys ei ollut kovin suuri, n. 150 e rahaa ja ajokortti (onneksi luottokortit olivat asunnolla). Olemme kuulleeet varoituksia, että juuri tuonkaltaiset varkaudet ovat yleistyneet, joten kannattaa suhtautua asiaan vakavasti. Käytännössä ei kannata pitää rahaa mukana kaupungilla liikkuessa enempää kuin on arvioinut tarvitsevansa.

Puerto de la Cruz on muuten ihan hyvä paikka lomailla/viettää talvea. Kannattaa tulla visiitille!

Paljon jyrkkiä mäkiä

Playa de Amadoreksesta on lyhyt matka Puerto ricoon ja me ainakin käytiin siellä päivittäin. Matka ei ole kauhean pitkä, mutta kannattaa varautua siihen, että mäet ovat todella jyrkkiä ja pitkiä, sekä portaita on PALJON! Itse en kertaakaan koko matkalla käyttänyt korkokenkiä, vaan kuljin paljain jaloin tai läpsyttimillä, koska korkkareilla olisi ollut todella tuskaa mennä niin jyrkkiä ala- ja ylämäkiä.

Liikennekulttuuri

kesä66    10.04.2010    Fanaben vaarat ja ongelmat    Fanabe

Paikalliset ajavat todella kovaa, eivät käytä vilkkua miten täällä on totuttu vaan edelläolija näyttää että edessäoleva tekee jotakin.

Paikalliset ovat kohteliaita, pysähtyvät jos olet ylittämässä katua suojatien kautta.

Riittävästi maalaisjärkeä -> vähemmän varkauksia

Lukiessani monien kommentteja Barcelonasta tuli esiin varkaudet. Juuri kaupungista palanneena voin kyllä suositella sitä muille, mutta sillä varauksella, että mikäli ei ole tarkka tavaroistaan ja kuinka käyttäytyy, niin voi kyllä menettää hyvin arvokasta...muutakin kuin vain ylpeyden :-)

Harkitse esimerkiksi pieniä koodilukkoa, joilla voit saada selässäsi kannettavan repun lukkoon. Vain sen verran vähän rahaa helposti saataville kuin tarvitsee lähimpien suunniteltujen tapahtumien (metron maksu, välipala, pääsymaksu tms.) hoitamiseen. Jos ne menettää niin ei sureta karvaasti kuin jos menettäisi koko matkakassan. Luottokortti mielellään eri paikkaan kuin muut rahat/lompakko. Ja takataskuun ei muuta kuin kampa, jos sitäkään.

Sitten tulee se suomalainen viinapää. Mitä vähemmän olet kännissä, sitä todennäköisempää on että selviät reissustasi ilman että sinulta varastetaan jotain - ja päinvastoin.

Elektroniikkahuijareita riittää....VAROKAA HYVÄT IHMISET!!!

Vieras    23.01.2010    Puerto Ricon vaarat ja ongelmat    Puerto Rico

Olimme viikon Gran Canarialla, Puerto Ricossa tammikuun alussa tänä vuonna (2010) ja eräänä päivänä erehdyimme venesataman läheisyydessä olevalle elektroniikkaa myyvien kauppojen keskittymälle. Meillekin yritettiin myydä kaikkea muuta mitä olimme hakemassa. Joka tapauksessa Sonyn videokameran sain tingittyä 40 €:oon ja maksoinkin sen saman tien. Sitten tämä lipevä "inkkari" pyysi meidät takahuoneeseen näyttääkseen miten kamera toimii, ja alkoi mollaamaan miten huonon kaupan olin juuri tehnyt!!! Kundi laittoi säädöt siten että näyttöpäätteellä näkyvä kuva oli todella pimeä. Siihen olisi pitänyt ostaa joku erikoislinssi 80 €:lla !! Sitten alkoi toisen paljon tasokkaammaan kameran kauppaaminen. Mä sanoin, että en halua mitään muuta kuin sen josta jo olin maksanut ja että haluan kuitin, takuutodistuksen ja kameran manuaalin. Kyllä hetken päästä sanoi hän, ja jatkoi erilaisten toimintojen näyttämistä toisesta tuotteesta. 30 min. kuluttua mulla paloi käämit ja sanoin että nyt riittä ja kamera tänne. Silloin tämä silmälasipäinen inkkari poltti päreensä ja alkoi haukkua meitä, antoi rahat takaisin ja hääti meidät liikkeestään!!!! Mieheni otti kuvankin paikasta, ja se on muistaakseni juuri samasta, josta tällä foorumilla varoitetaan jo entuudestaan. Olisi siis pitänyt lukea nämä varoitukset ennen matkaa...;)...Eniten harmittaa, että sinne aikaa haaskasimme ja suoraan sanottuna vitutuskäyrä oli sangen korkealla varsinkin miehelläni koko loppupäivän. Tollasta törkeetä kusetusta ei pidä sallia....se kauppa pitäis saada suljettua!!

Ajankohta

ferrari    29.06.2009    Fuengirolan vaarat ja ongelmat    Fuengirola

Olimme perheineemme espanjassa jokunen vuosi sitten, marraskuussa. Paikka oli upea, mutta kylmyys pilasi osan (ainakin minun) lomastani. Uida ei paljon pystynyt, ja kokoajan sai olla muutenkin villatakki päällä. Suosittelen todellakin ajankohdaksi kesää!

tax free

Ei varsinaisesti kohteeseen liity, mutta lähdettiin matkalle ja tilattiin tax free:stä paljon tavaraa: syötävää, aurinkorasvoja jne. Mitkään tavarat eivät olleet tulleet koneeseen, joten jouduimme olemaan ilman aurinkorasvojamme ja ostamaan joitaki tarpeellisia tuotteita kohteen kaupoista.

Varkaiden Barcelona

Vieras    20.04.2009    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Barcelonassa 11-17.04.2009.

Varkaita joka paikassa.... Kaksi ryöstöyritystä Espanya-aukiolla. Ensin metrosta rullaportaita noustessa, nahkarotsityyppi yritti tungoksessa repulle, ei onnistunut. Sen jälkeen kun tarkkailimme metrossa liikkuessamme, niin huomasimme että turistien laukut, reput ym. ovat todella tarkkailussa, ei turistit, juuri ylösnousevissa portaissa

(=ylettyy hyvin repulle).

Myös naisrosvoja. Keräävät nimiä johonkin lastensuojelulistaan. Ensin tulee yksi, jos pysähdyt kohta on viisi listan tarjoajaa ympärillä. Työntävät listat kiinni asiakkaaseen 'suojaksi' kun toinen käsi turistin taskulla, laukulla, kamerassa tms. Napatkaa kädestä ja repikää ne listat jos yrittävät varastaa. Itseltä yksi rosvo pyysi listaansa takaisin, pyytämällä anovasti it was not me..... Revin listan

Barcelona taskuvarkaiden paratiisi-pysy poissa!

straight    12.04.2009    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Vakava vinkki suomalaisille:

Älkää menkö Barcelonaan taskuvarkaiden paratiisiin. Koko aika menee siihen kun varmistaa ettei taskuja tyhjätä.

Ne tyhjätään Gaudin pihalla, Picassomuseossa, Ramblalla jne.

Jos olet varannut matkan peruuta se. Kannattaa lomailla Helsingissä, Lapissa jne.

MIksi maksaa siitä, että saat keuhkoihisi pakokaasuja liikenteen hälinässä.

Veikkaan, että virkavalta saa taskuvarkailta provikat.

Mikä olisi helpompaa kuin merkata varkaat ja seurata heidän liikkeitään moderneillä välneillä, jos kaupungin imagoa halutttaisiin parantaa.

KEEP OUT OB BARCELONA-BULLSHIT WITH POCKETTHIEVES!

Madridkin on parempi, jos on pakko ilmastoa lämmitää ja kantaa rahaa pois Suomesta.

Nuo rakennukset ja museot ei hääppöisiä ole. Helsingin Taidemuseossa ei kukaan rosva kukkaroasi!

Banaaniveneily

Meinasinpa taittaa niskani ja siirtyä tuonpuoleiseen enkelikuoroon, kun olin Puerto Ricossa banaaniveneajelulla. Vetovenettä ohjasi tyyppi, joka varmasti vihasi turisteja. Vauhti nimittäin ylitti taatusti kaikki lain sallimat solmut. Banaanissa oli vain miehiä, ja minut ainoana naisena pakattiin ihan perälle, joka miehien painosta nousi ihan pystyyn ja niin minä pelkillä käsivoimilla sain pidettyä itteni mukana, vaikka olin kaiken aikaa ilmassa, huutaen ihan hysteerisesti, siitäkös vauhti vaan koveni. Eikä siinä kyydistä tippumisessa mitään, mutta kun siitä vauhdista olisi lentänyt suoraan selälleen, pelastusliivin ollessa hassusti niskassa, nii arvatenki huonosti siinä olisi käynyt.

Loppureissu sitten vietettiin parannellessa lihaskramppeja ja taisi siinä pienet traumatkin jäädä, en nimittäin ikinä ole pelännyt niin paljon ja ollut varma, että jos irti päästän niin henki lähtee...

Nyt muutaman vuoden jälkeen voin jo vähän nauraa tapahtumalle, mutta samalla voin vannoa käsi sydämellä, etten ikinä sellaiseen vehkeeseen mene!

vatsataudit

Vieras    04.03.2009    Puerto Ricon vaarat ja ongelmat    Puerto Rico

Olimme vuosi sitten Puerto ricossa ja siellä jylläsi vatsatautiepidemia olemme olleet 8 kertaa ja nyt lähdemme parin päivän päästä taas viikoksi. Viime vuosi meni mönkään toinen viikko kipeenä ja kuumeessa naapurit saivat kotona salmonella lääkityksen. onkohan tauti siellä vielä voimissaan. Kato ihmisistä oli Ulvovassa myllärissäkin jossa sanottiin että epidemia näkyy heilläkin. Harmittaa kun aina on pidetty paikkaa suht luotettavana ruuan suhteen mutta nyt olemme hieman varullamme. eli käsihygieeniat ja maitohapot on mukana ym:t mitä thaimaassakin.

karmea loman aloitus!!!

Vieras    01.03.2009    Playa del Inglesin vaarat ja ongelmat    Playa del Ingles

Muuten loma meni hienosti, paitsi ensimmäinen yö, jolloin hotellimme edessä olevassa yksityisasunnossa räjähti kaasupullo. Räjähdys tapahtui n. puoli kahdelta yöllä ja luulimme ensin että meidän hotelli palaa. Kun katsoimme ulos ovesta, näkyi vain liekkejä. Hotellimme evakuoitiin ja seisoimme kadulla yöpaidat päällä melkein kaksi tuntia. Kun palomiehet olivat saaneet liekit sammutettua pääsimme takaisin hotelliin. Ei kyllä oikein uni tullut sinä yönä enää:( Yksi ihminen siinä oli loukkaantunut mutta pahempaa ei onneksi sattunut..

Olkaa varuillanne!

Olimme Coral Beach-hotellin parvekkeella nauttimassa virvokkeita :) kun viereisen hotellin edessä ryöstettiin vanhempi pariskunta. Kaikki kävi niin äkkiä että ei edes ehtinyt kunnolla tajuamaan mitä siinä tapahtui. Kaikki oli hyvin pian ohi eikä pariskunta saanut mitään tällejä siinä rytäkässä. Osa miedän seurueesta lähti katsomaan sinne suuntaan mihin ryöstäjät olivat menneet ja kaikkien ihmetykseksi he olivat sen kyseisen hotellin henkilökunnan joukossa jakamassa eläkläispariskunnan rahoja. Kyllä olisi tehnyt mieli tehdä jonkinlainen ilmoitus kyseisestä hotellista. Mutta millä sieläkään mitään osaa ja pystyy tekemään. Ei voi muuta sanoo kun että törkeätä toimintaa. Saa näköjään miettiä tarkkaan jopa majoituspaikan ettei tule henkilökunnan ryöstämäksi tai huijatuksi.

autolla!!

Vieras    28.10.2008    Teneriffan vaarat ja ongelmat    Teneriffa

kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Teiden tulivuorialue on varmasti unohtumaton. guimarin pyramidit ja kon-tiki lautat kannattaa myös katsastaa, ja omalla autolla kannattaa poiketa myös tähtiobservatorion pihalla, hyvät maisemat!

pelkästään ajelu Teidellä (tie tf-82) on hieno!!

Kaikkiaan autolla ajellen näkemistä on enemmän kuin viikoksi

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.