Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Barcelonassa

varkaudet Barnassa

Tuul    31.03.2015    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Itse asuin Barcelonassa 8 vuotta ja jouduin kerran sinä aikana ryöstetyksi. Siinäkin kerrassa oli oma huolimattomuus osittain syynä. On totta, että kaupungissa saa olla valppaana, mutta oma kokemus on, että mitä enemmän varkaita alkaa pelkäämään, sitä varmemmin varkaan uhriksi joutuu. On ihan selvää, että suuressa kaupungissa kun ollaan, niin laukusta on pidettävä kiinni koko ajan ja sen on oltava sellainen, ettei se lähde olalta noin vaan nykäisemällä. Terve vainoharhaisuus on myös valttia tuntemattomien ihmisten tehdessä tuttavuutta. Koskaan en ole Barcelonassa kuitenkaan joutunut pelkäämään, vaikka yksin olen kaikenlaisilla pimeillä syrjäkaduilla joskus yöaikaan liikkunut. Hyviä vinkkejä ikävien tilanteiden ennakoimiseen löytää uudelta tripsteri.fi sivustolta, josta löytyy ilmainen Barcelona-matkaopas. Siellä on kaksikin hyvää artikkelia tähän varkausaiheeseen liittyen:

www.tripsteri.fi/barcelona-b...syritykset www.tripsteri.fi/barcelona/u...rcelonassa

Autonvuokrausta Barcelonassa suunnitteleville

Vieras    01.02.2015    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Lomamme ensimmäinen viikkko Barcelonassa meni hyvin, mutta toisella viikolla vuokrasimme auton ja jouduimme keskellä kirkasta päivää ryöstön kohteeksi. Keskellä risteystä liikennevaloissa skootterin kuljettaja koputti oikean puoleiseen ikkkunaan ja osoitti oikean puoleista takarengasta. Toisissa liikennevaloissa liikenneympyrässä ajaessamme tämä koputtaja vaati saada ikkunaa auki ja sanoi:"R ja viittoili ajamaan sivukadulle. Ajoimme pitkän sivukadun päästä päähän ja pysäköimme jalkakäytävälle. Samassa punatakkinen skootterikuljettaja oli jälleen opastamassa oikean puoleista takarengasta, joka oli tyhjentynyt. Nousimme autosta tätä oikean puoleista thjentynyttä takarengasta ihmettelemään.

Seuraavaksi jo huomasimme, että vasemman puoleisesta kuljettajan puoleisesta ovesta oli mennyt mies sisään ja kahmi sieltä laukkumme ja takkimme. Kun huusimme hän tuli ulos autosta ja lähti juoksemaan kassit sylissään. Mieheni lähti ajamaan takaa ja varas pudotti hänen takkinsa ja reppunsa, mutta piti mnun reppuni. Puoli välissä alamäkeä varasta odotti hänen kumppaninsa skootteri lähtövalmiina ja varas hyppäsi kyytiin ja niin he hävisivat liikenteen sekaan tavoittamattomiin. Sinne menivät nahkareppuni,ajokorttini, älykännykkäni ja rahani ja poliisin tulo kesti 30 min kilometrin päästä. Onneksi olin jättänyt hotellin tallelokeroon passini, puolet rahoistani ja luottokorttini. Opin tästä sen etten kanna rahaa mukanani enempää kuin olen valmis luopumaan ja Barcelonaan en mene enää koskaan, ihailen täällä Suomessa taidemuseoita ja arkkitehtuuria ihan rauhassa, eikä minua ryöstetä keskella kirkasta päivää.

varkaudet

Vieras    12.07.2014    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

24 v olen matkustellut ja ulkomailla suurkaupungeissa asunut. Perhematka Barcelonassa alkoi passien, käteiskassan, luottokorttien, puhelimen, yms. menetyksellä. Ihan kamala kokemus. Tosi ammattilaiset kyseessä, en voi muuta sanoa. Koskaan emme matkusta minnekään Espanjaan. 9 v lapseni sanoin: Barcelona on kaunis kaupunki mutta ihmiset kamalia.

Riittävästi maalaisjärkeä -> vähemmän varkauksia

Lukiessani monien kommentteja Barcelonasta tuli esiin varkaudet. Juuri kaupungista palanneena voin kyllä suositella sitä muille, mutta sillä varauksella, että mikäli ei ole tarkka tavaroistaan ja kuinka käyttäytyy, niin voi kyllä menettää hyvin arvokasta...muutakin kuin vain ylpeyden :-)

Harkitse esimerkiksi pieniä koodilukkoa, joilla voit saada selässäsi kannettavan repun lukkoon. Vain sen verran vähän rahaa helposti saataville kuin tarvitsee lähimpien suunniteltujen tapahtumien (metron maksu, välipala, pääsymaksu tms.) hoitamiseen. Jos ne menettää niin ei sureta karvaasti kuin jos menettäisi koko matkakassan. Luottokortti mielellään eri paikkaan kuin muut rahat/lompakko. Ja takataskuun ei muuta kuin kampa, jos sitäkään.

Sitten tulee se suomalainen viinapää. Mitä vähemmän olet kännissä, sitä todennäköisempää on että selviät reissustasi ilman että sinulta varastetaan jotain - ja päinvastoin.

Varkaiden Barcelona

Vieras    20.04.2009    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Barcelonassa 11-17.04.2009.

Varkaita joka paikassa.... Kaksi ryöstöyritystä Espanya-aukiolla. Ensin metrosta rullaportaita noustessa, nahkarotsityyppi yritti tungoksessa repulle, ei onnistunut. Sen jälkeen kun tarkkailimme metrossa liikkuessamme, niin huomasimme että turistien laukut, reput ym. ovat todella tarkkailussa, ei turistit, juuri ylösnousevissa portaissa

(=ylettyy hyvin repulle).

Myös naisrosvoja. Keräävät nimiä johonkin lastensuojelulistaan. Ensin tulee yksi, jos pysähdyt kohta on viisi listan tarjoajaa ympärillä. Työntävät listat kiinni asiakkaaseen 'suojaksi' kun toinen käsi turistin taskulla, laukulla, kamerassa tms. Napatkaa kädestä ja repikää ne listat jos yrittävät varastaa. Itseltä yksi rosvo pyysi listaansa takaisin, pyytämällä anovasti it was not me..... Revin listan

Barcelona taskuvarkaiden paratiisi-pysy poissa!

straight    12.04.2009    Barcelonan vaarat ja ongelmat    Barcelona

Vakava vinkki suomalaisille:

Älkää menkö Barcelonaan taskuvarkaiden paratiisiin. Koko aika menee siihen kun varmistaa ettei taskuja tyhjätä.

Ne tyhjätään Gaudin pihalla, Picassomuseossa, Ramblalla jne.

Jos olet varannut matkan peruuta se. Kannattaa lomailla Helsingissä, Lapissa jne.

MIksi maksaa siitä, että saat keuhkoihisi pakokaasuja liikenteen hälinässä.

Veikkaan, että virkavalta saa taskuvarkailta provikat.

Mikä olisi helpompaa kuin merkata varkaat ja seurata heidän liikkeitään moderneillä välneillä, jos kaupungin imagoa halutttaisiin parantaa.

KEEP OUT OB BARCELONA-BULLSHIT WITH POCKETTHIEVES!

Madridkin on parempi, jos on pakko ilmastoa lämmitää ja kantaa rahaa pois Suomesta.

Nuo rakennukset ja museot ei hääppöisiä ole. Helsingin Taidemuseossa ei kukaan rosva kukkaroasi!

Oletko vieraillut Barcelonassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.