Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Fordypninggrommet sijaitsee syrjäisellä saarella Norjan rannikolla. Kuva: Martin Losvik
Fordypninggrommet sijaitsee syrjäisellä saarella Norjan rannikolla. Kuva: Martin Losvik
· Napsun toimitus

Kaipaatko täydellistä rauhaa? Pohjois-Norjassa voit vuokrata lomallesi kokonaisen saaren

Unohda ruuhkainen Venetsia, Kanarian täydet rannat ja New Yorkin turisteja täynnä oleva Times Square. Niille, jotka etsivät todellista rentoutumista lomalla, tarjolla täydellinen vaihtoehto - Norjassa.

Fordypningrommetin saari Norjan rannikolla on hiljainen. Siellä ei ole autoja, ei kauppoja, ja ihmisiäkin näkyy vain kourallinen. Ainut tapa päästä saarelle on tunnin kestävä venekyyti naapurisaarelta.

Perillä odottaa hiljaisuuden lisäksi puhdas, koskematon luonto sekä oikeaan aikaan vuodesta myös hienot revontulet.

Fordypningrommetilta löytyy yhdeksän mökkiä, joista jokaisella on omat tarkoituksensa: majoitus, olohuone, keittiö, sauna tai kylpyhuone. Majoitusmökeissä on sekä isoja kahden nukuttavia sänkyjä että erillisiä sänkyjä: näin saarelle mahtuu yöpymään mukavasti yhteensä kymmenen henkilöä, jopa 15 jos hieman tiivistää. Jokainen rakennus on lisäksi suunniteltu niin taitavasti, että kokonaisuus on voittanut Architizerin A+ -palkinnon vuonna 2018.

Lue myös: 10 vinkkiä: Jylhän kaunis Pohjois-Norja

Kuva: Pasi Aalto
Kuva: Pasi Aalto

Parasta saarella on kuitenkin näköala. Se avautuu suoraan merelle, ja oikealla siintää Lofoottien saariryhmä. Alati muuttuvaa luontoa seuratessa rentoutuminen on taattu.

Saarelle pääsee majoittumaan vuoden ympäri, mutta palveluita ja apua tarjoava isännöinti on saatavissa vain kesäkuukausien aikana. Tuolloin vuokralaisille on tarjolla ruokaa ja saunan lämmitys isännöinnin puolesta, ja se kuuluu hintaan. Talvella tästä palvelusta joutuu maksamaan erikseen jos sellaisen haluaa.

Kuva: Pierre Wikberg
Kuva: Pierre Wikberg

Lue myös: 10 vinkkiä: Norjan majesteettiset vuonot

Lue myös: Kiistatta maailman kaunein vessa löytyy Norjasta

Lähde: Travel and Leisure, Kuvat: Fordypningrommet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.