Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Upeat maisemat ja sympaattiset kylät hurmaavat Lofooteilla Norjassa
Upeat maisemat ja sympaattiset kylät hurmaavat Lofooteilla Norjassa
· Napsun toimitus

Kesälomalla suunta pohjoiseen? Lofootit ovat kauneinta Norjaa

Lähellä naapurissa sijaitseva Norja on suomalaistenkin suosima matkailumaa. Yksi sen kiinnostavimpia vierailukohteista löytyy karusta pohjoisesta. Lofoottien saaret ovat elämys etenkin luontomatkaajille.

Miksi pitäisi matkustaa saaristoon, jos jo pelkästään Manner-Norjassa on nähtävää kaikille aisteille? Lofootit ovat Pohjois-Norjassa sijaitseva saariryhmä, jonne pääsee nykyisin myös autolla. Vuonna 2007 valmistunut maantie yhdistää mantereen saariin ja vierailu on nyt helpompaa kuin koskaan.

Lofootit ovat luonnonystävän ja valokuvaajan unelma. Jokaisen tienmutkan ja vuoren takaa voi aueta uusi uskomaton maisema, jossa vuoria ympäröi myrskyisä meri. Pienet, söpöt ja värikkäät talot koristavat kallioita, ja vuorilta katsottuna ne näyttävät leikkitaloilta.

Lofooteille pääsee mantereelta siltaa pitkin autolla
Lofooteille pääsee mantereelta siltaa pitkin autolla

Saariryhmä on erinomainen matkakohde niille, jotka haluavat liikkua luonnossa lomansa aikana. Ainoa ongelma onkin valita, mihin kaikkeen aika riittää.

Lofooteilla ei maata rannalla, vaan patikoidaan pitkin lukuisia polkuja, kiivetään vuorille ja harrastetaan muita ulkoilman aktiviteetteja kuten kalastusta sekä lintujen ja valaiden bongausta.

Myös sukellus on suosittua Lofooteilla. Saariryhmän lounaispuolella sijaitsee Røstrevet, joka on suurin kylmän veden koralliriutta maailmassa.

Lofoottien korkein vuori on Higravstinden (1 146 m), joka sijaitsee eteläisessä Austvågøyssa. Muita korkeita vuoria, jotka ovat suosittuja patikointikohteita, löytyy Møysalenin kansallispuistosta, joka sijaitsee Hinnøyan saarella. Hinnøya on myös Norjan rannikon suurin saari.

Kuva: © Tetyana Kochneva | Dreamstime.com
Kuva: © Tetyana Kochneva | Dreamstime.com

Lintubongarit ovat saarilla kuin kotonaan. Suurelta osin koskemattoman luontonsa vuoksi saaret toimivat kotina muun muassa merimetsoille ja merikotkille - myös sympaattiset lunnit pesivät saarilla. Muista eläimistä kävijät törmäävät varmimmin saukkoihin ja hirviin, kun taas kalastajaveneen kyydissä liikkuvat voivat nähdä miekkavalaita ja kaskelotteja.

Kesälomalla suunta pohjoiseen? Lofootit ovat kauneinta Norjaa

Lofootit ovat hieno matkakohde vuoden ympäri, sillä talvet ovat yllättävän leutoja läheisen Golfvirran ansiosta. Talvisin paikalle houkuttelevat revontulet, kun taas kesällä alueelle saavutaan valoisien öiden vuoksi.

Kesälomalla suunta pohjoiseen? Lofootit ovat kauneinta Norjaa

Lue myös: Lofoottien vanhin kalastajakylä on kuvankaunis matkakohde

Lähde: Handluggage Only

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.