Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Pohjoinen Tromssa on suosittu matkakohde revontulien bongaamiseen. Kuva: © Horia Vlad Bogdan | Dreamstime.com
Pohjoinen Tromssa on suosittu matkakohde revontulien bongaamiseen. Kuva: © Horia Vlad Bogdan | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Suuntana Tromssa? Nappaa tästä matkavinkit revontulien, vuonojen ja valaiden Pohjois-Norjaan

Suomalaisillekin Lapin matkaajille tuttu Tromssa sijaitsee pohjoisessa Norjassa, Jäämeren rannalla. Matkakohteena sillä on tarjottavaa niin kesällä kuin talvellakin.

Norjan pohjoisosassa sijaitseva Tromssa on Pohjoismaiden suurin kaupunki napapiirin pohjoispuolella. Eurooppalaiset turistit matkaavat alueelle etenkin talvisin katsomaan revontulia, mutta kaupunki on myös kesäisin ihastuttava kohde luonnon ja jylhien maisemien vuoksi.

Tässä muutama vinkki Tromssaan suuntaaville:

Tromssa on sesonkiaikaan hyvin suosittu kohde. Suhteellisen pienen kokonsa vuoksi onkin parasta varata kaikki etukäteen ja vielä hyvissä ajoin ennen matkaa. Hotellit ja aktiviteetit ovat kysyttyjä, ja tekemällä varaukset etukäteen välttyy siltä pettymykseltä, ettei enää mahdukaan mukaan.

Kuva: © Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
Kuva: © Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Tromssa on erinomainen vierailukohde vuoden ympäri, ja jokaisella vuodenajalla on omat hyvät puolensa. Moni suuntaa kaupunkiin talvisin, sillä revontulet vetävät kävijöitä seudulle sankoin joukoin. Kesäaikaan kaupunkia hemmottelee tietenkin keskiyön aurinko, jolloin patikointi ja retkeily kaupungin ympäristössä ovat parhaimmillaan. Kesäisin myös läheiset vuonot ja patikkareitit ovat helpommin saavutettavissa.

Hyvän näköalan yli kaupungin saa Fjellheisenin kyydistä. Kohti huippua nouseva kaapelivaunu lähtee Jäämerenkatedraalin, eli Tromsdalenin kirkon, takaa. Paras aika on lähteä auringon laskiessa, jolloin kaupungin valot syttyvät ja luovat taianomaisen tunnelman alas katsottaessa. Huipulta löytyy patikkareittejä, jotka kulkevat lakea pitkin - aikaa on siis hyvä varata käyntiin runsaasti.

Kuva: © Horia Vlad Bogdan | Dreamstime.com
Kuva: © Horia Vlad Bogdan | Dreamstime.com

Talvisin alueella tehdään runsaasti myös valasretkiä, sillä Tromssan ympäristössä uiskentelee runsaasti erilaisia valaita - miekkavalaita, ryhävalaita, delfiinejä ja monia harvinaisempiakin valaslajeja.

Tromssan matkaa suunnitellessa on muistettava, että Norja on melko kallis maa. Tapoja säästää budjetissa kuitenkin on. Moni suomalainen vierailee Tromssassa omalla autolla esimerkiksi Lapin reissun yhteydessä. Lentokoneella saapujien kannattaa muistaa, että Tromssan lentokentältä kulkee paikallisbussi keskustaan ja matka kestää vain noin 15 minuuttia.

Kuva: © Lillian Tveit | Dreamstime.com
Kuva: © Lillian Tveit | Dreamstime.com

Ruokailukuluissa voi säästää joko varaamalla hotellin, jossa aamiainen tai illallinen kuuluvat hintaan. Toinen tapa on varata oma mökki tai asunto hyvissä ajoin ennen matkaa, ja tehdä osa aterioista itse.


Kaupungin keskusta on pieni. Siksi majoitusta kannattaa harkita myös hieman keskustan ulkopuolelta - hinnat ovat huokeammat ja keskustaan pääsee silti kävelemään kymmenessä minuutissa.

Lähde: Best Served

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.