Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Hamnøyn kalastajakylä Norjan Lofooteilla on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Kuva: © Dmitry Rukhlenko | Dreamstime.com
Hamnøyn kalastajakylä Norjan Lofooteilla on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Kuva: © Dmitry Rukhlenko | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Lofoottien vanhin kalastajakylä on kuvankaunis matkakohde

Pohjois-Norjassa sijaitsevat Lofootit ovat karua luontoa ja merta rakastavien matkakohde. Alueen vanhin kalastajakylä, Hamnøy, sijaitsee henkeäsalpaavan kauniiden maisemien keskellä.

Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevat Lofootit ovat useista saarista koostuva saariryhmä Norjassa. Saariston maisemaa hallitsevat korkealle nousevat vuorenhuiput, suojaisat lahdelmat ja sympaattisen näköiset kalastajakylät.

Luonnon helmaan ja meren äärelle kaipaaville alue onkin mitä parhain matkakohde. Lofooteilla elää runsaasti erilaisia lintulajeja kuten esimerkiksi merikotkia ja lunneja. Merialueilla voi myös nähdä valaita.

Kuva: © Adonis Villanueva | Dreamstime.com
Kuva: © Adonis Villanueva | Dreamstime.com

Lofoottien vanhin kalastajakylä on Moskenesin saarella sijaitseva Hamnøy. Kylä on pikkuruinen mutta uskomattoman kaunis ja keskellä lähes koskematonta luontoa. Sitä pidetäänkin Moskenesin kuvauksellisimpana, minkä vuoksi se on suosittu myös alueelle matkaavien turistien keskuudessa.

Hamnøyssa voi majoittua vanhoissa kalastajamökeissä. Vanhin näistä on vuodelta 1890, mutta mökit on kuitenkin turisteja varten päivitetty nykyaikaan ja niihin on järjestetty kaikki mukavuudet mökkien sisäpuolelle. Ne tarjoavat kodikkaan majoituksen alueen luontoa ihailemaan tuleville matkalaisille.

Kuva: © Inigocia | Dreamstime.com
Kuva: © Inigocia | Dreamstime.com

Kylästä voi vuokrata veneen tai polkupyörän ja lähteä joko kalaan tai patikoimaan. Paikalliset museot ja galleriat puolestaan saattelevat lähemmäs alueen kulttuuria ja historiaa. Myös vuosittainen jazztapahtuma Elijazzen järjestetään Hamnøyssa huhtikuussa.

Lofooteille pääsee mantereelta joko omalla autolla tai bussilla tietä E10 pitkin, joka yhdistää saaret manner-Norjaan.

Kuva: © Ivan Ivan Černický | Dreamstime.com
Kuva: © Ivan Ivan Černický | Dreamstime.com

Lue myös: Oletko menossa autolla Norjaan? Katso tästä käytännön vinkit

Lähde: Pandotrip

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.