Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Rooma nähtävyyksineen on yksi suosituimpia matkakohteita
Rooma nähtävyyksineen on yksi suosituimpia matkakohteita
· Napsun toimitus

“Italia on ikuinen suosikki” - Vuoden 2018 suosituimmat matkailumaat

Matkailutrendit vaihtelevat ja matkaajien kiinnostuksen kohteet vaihtelevat vuosittain voimakkaastikin. Italia pitää kuitenkin pintansa vuoden suosituimpia matkailumaita listattaessa.

Matkailualan kehitystä vuosittain seuraavassa World Travel Market 2017 Industry Reportissa julkaistujen tutkimustulosten mukaan Italia pitää paikkaansa suosituimpien matkailumaiden listalla. WTM:n raportissa listataan maita, jotka ovat vuonna 2018 kiinnostavimpia ainakin brittimatkailijoiden mielestä. Lista pätee suurelta osin varmastikin myös suomalaisiin reissaajiin, sillä kärjestä löytyy hyvin tuttuja maita.

Italia on monen mielestä ikuinen suosikki, ja myös ensi vuonna kiinnostavin matkakohde. Peräti 60 % lomaa suunnittelevista, kyselyyn osallistuneista mainitsi Italian, kun kysyttiin missä maassa he haluaisivat ensi vuonna käydä.

Värikäs Venetsia kutsuu matkailijoita jälleen ensi vuonna
Värikäs Venetsia kutsuu matkailijoita jälleen ensi vuonna

Sama trendi on nähtävissä koko matkailualalla: alan ihmiset listaavat Italian lisäksi omiksi suosikeikseen Kreikan ja Espanjan. Matkailualan ammattilaiset suunnittelevat luovansa myös eniten uusia kontakteja juuri Italiaan osoittaen että Italia on jälleen nousemassa turismin mahtimaaksi.

Siinä missä Turkki, Egypti ja Tunisia ovat menettäneet epävakaiden olojen vuoksi matkailijoita, korjaavat Italia, Espanja ja Kreikka potin kotiin jaettaessa kävijämääriä. Näihin maihin ihmisiä houkuttelevat nyt vakaammat olot, toimivat palvelut ja tuttuus.

Italia pärjää listalla hyvin, sillä sadan kiinnostavimman matkailukaupungin listalta löytyy hyvin italialaisia kaupunkeja: Rooma (12.), Milano (27.), Venetsia (38) ja Firenze (44).

Toinen eurooppalainen, ensi vuoden suosituimpien kohteiden listalla oleva maa on Kreikka. Matkailualan kiinnostus maata ja sen tarjontaa kohtaan on kasvanut parin hiljaisemman vuoden jälkeen, ja alan ihmiset itse haluavat lomailla juuri Kreikassa.

Kreikka ja sen saaret kuten Kreeta kiinnostaa myös matkailualan ammattilaisia lomakohteena
Kreikka ja sen saaret kuten Kreeta kiinnostaa myös matkailualan ammattilaisia lomakohteena

Raportin mukaan brittiläisistä lomailijoista noin puolet (48 %) haluaa vierailla Kreikassa ensi vuonna. Kreikka on listan kolmas heti Italian ja Yhdysvaltojen jälkeen. Yhdysvallat nappasi toisen sijan – siitä on kiinnostunut hieman reilu puolet kyselyyn osallistuneista, potentiaalisista lomailijoista.

Kreikassa on panostettu turismiin ja markkinointiin, ja maa odottaa noin 30 miljoonaa turistia vuonna 2018. Kreikka on kasvattanut vierailijamääräänsä jo kahtena vuotena kaksinkertaisesti maailman keskiarvoon verrattuna. Ihmiset rakastavat Kreikkaa ja haluavat palata jälleen nauttimaan maan tarjonnasta muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen.

Kreetan saaren pääkaupungin Heraklionin ennustetaan olevan yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista vuonna 2018 ja sen kävijämäärän ennustetaan nousevan peräti 11 %. Myös Ateenan turistimäärien odotetaan nousevan.

Lähde: World Travel Market 2017 Industry Report

World Travel Market 2017 Industry Report tutkii vuosittain matkailualan kehitystä. Syyskuussa 2017 tehty tutkimus koostuu kahdesta osiosta, missä toisessa haastateltiin matkailualan vaikuttajia (otos 1622) ja toisessa osiossa brittiläisiä lomailijoita, jotka olivat lomailleet vähintään seitsemän vuorokautta kesäkaudella 2017 (otos 1025). Tutkimustulokset julkistettiin Lontoon World Travel Market -matkailumessuilla Lontoossa marraskuussa 2017.

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.