Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matera on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019
Matera on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019
· Napsun toimitus

Italia on muutakin kuin kultturelli Rooma - Viisi kiinnostavaa kohdetta tutun pääkaupungin ulkopuolella

Roomaa pidetään Italian kiinnostavimpana matkakohteena, sillä sieltä löytyy runsaasti historiallisia nähtävyyksiä. Maan monipuoliseen kulttuuriin ja ruokaelämyksiin pääsee kuitenkin tutustumaan lukuisissa muissakin Italian kaupungeissa. Välillä onkin hyvä suunnata katseensa myös tunnetun miljoonakaupungin ulkopuolelle.

Matkailusivustoilla vuoden 2019 kiinnostavimpia kaupunkeja listattaessa Italiasta nousi esiin useampikin kohde. Uusia elämyksiä etsivän matkailijan kannalta parasta onkin, että yksikään kohteista ei ollut Venetsia, Firenze tai Rooma.

Valitut kohteet ovat kenties jääneet vähemmälle huomiolle, mutta ne tarjoavat aitoa Italiaa ja kiinnostavia nähtävyyksiä sopivassa suhteessa.

Matera on vuoden 2019 Euroopan kulttuuripääkaupunki (Bulgarian Plovdivin ohella). Kaupunki on myös kerännyt huomiota pääsemällä lukuisille “vuoden 2019 parhaat matkakohteet” -listoille eri matkailusivustoilla. Se on tunnettu niin sanotuista Materan kivistä eli vanhastakaupungistaan.

Kallioon hakatut kirkot ja talot ovat tuhansia vuosia vanhoja, ja nykyisin osa niistä on Unescon suojelemia. Kaupunki on tunnettu myös lukuisten elokuvien (Wonder Woman, Ennustus) kuvauspaikkana.

Lue myös: Historiallinen Matera eteläisessä Italiassa on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019

Matera
Matera

Tuliperäinen saari, Ischia, sijaitsee Napolinlahden pohjoispäässä. Sen hienot hiekkarannat houkuttelevat kesäisin matkailijoita Napolista, joka on vain noin 25 kilometrin päässä. Vehreä ja vuoristoinen Ischia tarjoaa hienot näköalat hieman vaivaa näkevälle: Mount Epomeo nousee noin 800 metrin korkeuteen.

Castello de Aragonesen linnoitus on saaren suosituin nähtävyys, mutta saari on täynnä ihastuttavia pikkukyliä, joissa viettää aikaa pidemmänkin aikaa.

Ischian saari. Kuva: © Esherez | Dreamstime.com
Ischian saari. Kuva: © Esherez | Dreamstime.com

Piedmont Italian pohjoisosassa on monen mielestä paras alue suunnata Italiassa juuri nyt. Sen rajanaapureina olevat Sveitsi ja Ranska pitävät huolen siitä, että nähtävää löytyy useammankin viikon matkalle. Alueen hienot hiihtokeskukset ja Alppien huimat näkymät ovat vain osa syistä, miksi Piedmont on monelle mieluisa.

Alueen pääkaupunki Torino on tunnettu muun muassa kansallisesta automuseostaan ja entisestä Lingotto Fiatin tehtaasta. Vuosittainen ruokasotafestivaali Battle of the Oranges taas järjestetään Ivreassa helmikuussa.

Ivreassa järjesteään vuosittain appelsiinikarnevaali. Kuva: © Francesco Zanon | Dreamstime.com
Ivreassa järjesteään vuosittain appelsiinikarnevaali. Kuva: © Francesco Zanon | Dreamstime.com

Italian saappaan korossa sijaitseva Apulia on tunnettu Alberobellon kivitaloista sekä Castel del Monten linnasta, jotka ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita. Aluetta pidetään myös yhtenä Italian parhaista ruokakohteista.

Alueelle suuntaavat asiantuntevat herkkusuut mutta myös hienoja hiekkarantoja arvostavat ja hieman uudenlaista matkakohdetta etsivät reissaajat.

Alberobellon sympaattiset kivitalot
Alberobellon sympaattiset kivitalot

Sisilian pääkaupunki Palermo on täynnä historiaa. Palermon katedraali kuninkaallisine hautakammioineen on pakollinen käyntikohde alueella vieraileville. Paikallista tunnelmaa etsivien kannattaa suunnata Ballaròn torialueelle, josta löytyy lukemattomia ruokaa tarjoavia kojuja, vilkasta menoa ja väriloistoa vailla vertaa.

Parhaan näköalan vuoksi käynti Mount Pellegrinolla on vaivan arvoinen: paikalle pääsee helpoiten omalla autolla tai julkisilla, mutta myös polkupyörä on suosittu kuntoilua kaipaaville.

Lue myös: 10 vinkkiä: Särmikäs Sisilia

Sisilian pääkaupunki Palermo
Sisilian pääkaupunki Palermo

Lue myös: 10 vinkkiä: Italian ihastuttavat saaret – loistava valinta kesäloman viettoon

Lähde: Huffington Post

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.