Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Lontoossa

Underground on myös pessyt kasvonsa

valperi    13.04.2011    Lontoon lennot & liikenne    Lontoo

Ilahduttava yllätys 2.

Lontoon metrosta jäännyt mielikuva oli aika sotkuinen, meluinen, epämääräisen hajuinen, sokkeloinen ja yliruuhkainen. Tämäkin mielikuva osottautui vanhentuneeksi. Kaupungin vanha Underground verkosto asemineen ja yhdystunneleineen on todella selkeytynyt ja siistiintynyt niin ettei yhtään häpeä muiden suurkaupunkien vastaavien rinnalla, ehkäpä lukuunottamatta eräitä aasian upouusia viimeisen päälle kiilotettuja metroja.

Saapuminen Lontooseen

valperi    13.04.2011    Lontoon lennot & liikenne    Lontoo

Ilahduttava yllätys 1.

Kevätreissu Lontooseen oli ilahduttava yllätys monessakin mielessä. Käytyäni Lontoossa useamman kymmenen kertaa alkaen vuodesta 1963 minulla oli valmiina vankka mielikuva ruuhkaisesta ja vähän nuhruisesta suurkaupungista, jossa kuitenkin jostain kumman syystä viihtyy. Vaikka nyt on kulunut runsaat viitisen vuotta edellisestä visiitistä, en odottanut minkään muuttuneen niin että käsityksiäni paikasta pitäisi tarkistaa. Tämänkertaisen vierailun ajankohtakaan ei ollut mitenkään tarkasti harkittu vaan määräytyi maaliskuun parin ensimmäisen viikon ajaksi ihan sattumalta.

Ensimmäinen positiivinen yllätys tuli vastaan jo Heathrown lentoasemalla. Paikka jossa olen jonotellut tilapäisten rakennustelineiden ja uskomattomien maahantulotarkastusrituaalien viihdakossa olikin tällä kertaa kiiltävän siistiä, selkeästi opastettua ja muutenkin sujuvasti toimivaa maahantulopalvelua. Saapumisen kruunasi vielä nopea, siisti ja mukava Express junayhteys Lontoon keskustaan, vaikka vähän maksoikin oli kyllä hintansa väärtti.

Heatrow

-Olivia-    01.04.2009    Lontoon lennot & liikenne    Lontoo

Heatrown lentokentällä turvatarkastukseen kannattaa varata aikaa.

Itse jouduin jopa kengät laittamaan läpivalaisuun ja niin moni muukin ja siinä meni aikaa kun henkilökunta joutui jatkuvasti huomauttelemaan..

Samoin kannattaa tarkastella lähtöaikoja ja porttia sillä joillekkin porteille on pitkäkin siirtymä aika! Lentokentällä terminaali 2:ssa oli yläkerrassa muutama kahvila ja alakerrassa ostosmahdollisuuksia!

Oletko vieraillut Lontoossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.