Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Lontoossa

London Eye

jael.kanervo    27.05.2015    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

olen käynyt lontoossa jo useamman kerran, ja kaksi kertaa london eyessä. Hienot näkymät lontoon kaupungin ylle. Suosittelen käymistä, varsinkin lyhyen loman aikana saa hyvän yleiskuvan lähes koko lontoosta.

Erikoisempi Lontoo

Vieras    19.11.2014    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Olen vieraillut Lontoossa lukuisia kertoja ja tavallisten nähtävyyksien näkeminen kerta kerran jälkeen alkaa hieman kyllästyttää, joten otin härkää sarvista ja rupesin etsimään niitä ei-niin-turistisia paikkoja. Oxford Street on shoppailun puolesta maallinen taivas, joten suosittelen sitä ehdottomasti. Sinne ei kuitenkaan kannata suunnata viikonloppuna, sillä katu ja kaupat ovat täynnä ihmisiä. Suosittelisin kiertelemään erilaisia marketteja. Notting Hill alueen Portobello Road marketti on yksi kaupungin suosituimmista ja oon tehnyt siellä monia löytöjä, etenkin hyviä nahkasaappaita. Myös Spitafields ja Brick Lane marketti ovat todella hyviä!

Nähtävyyksistä voisin sanoa sen verran, että totta kai ensikertalainen haluaa nähdä Big Benin ynnä muut, mutta kun ne on koettu, laajenna Lontoon tietämystäsi ja mene ihmeessä muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Paikalliset inhoavat turisteja eikä niitä juuri näekään niissä turistisissa paikoissa, joten jos haluut aitoo brittiläistä meininkiä, vieraile ihanissa pikku pubeissa ja ravintoloissa. Mitä räikeämpi ravintolan etusivu on, sitä turistisempi se myös varmasti on. Fish & chips, erilaiset piiraat ja roast dinner, jota syödään Englannissa myös jouluna kannattaa kokeilla. Parhaiten näitä tällaisia erikoisia paikkoja löytää sellaselta sivustolta kuin My Real London. myreallondon.expedia.fi/

Sinne paikalliset on kirjoittanut omia vinkkejään ja muutenkin sieltä löytää hyviä vinkkejä erilaiseen Lontooseen. Mutta yleensäkin kaupunkina Lontoo on todella ihana matkakohde, joten suosittelen! Isohan se on, mutta sen takia sinne on kiva mennä uudestaan ja uudestaan, koska löytyy aina jotain uutta :)

Greenwich ja Thames-joella seilaus

fairytale    14.04.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Greenwich on vierailemisen arvoinen paikka. 0 pituuspiiri kulkee siellä olevan observatorion kautta. Maisemat ovat kauniit ja puisto iso.

Samoin suosittelen Thames-joella "risteilyä". Sieltäkäsin voi ihastella nähtävyyksiä ihan eri perspektiivistä ja lipua vaikkapa tower bridgen tai london bridgen ali.

Madame Tussauds vahakabinetti

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Oli kokemuksen arvoinen paikka! Siellä kuljettiin huoneesta toiseen ja joikaisessa huoneessa oli "teema".

Ensin kun mentiin sisään oli julkkiksia mm. beckhamit, tom cruice, nicole kidman, johnny depp, george clooney, brad pitt yms. Sitten kuljimme eteenpäin tuli kuninkaalliset ja urheilijoita, beatlesit yms.

Sitten tuli barac obama ja muita korkeita valtionmiehiä. Kauhukammio oli kauhea. Siellä oli ettei lapset saanu mennä sinne vaan joutuivat eri reittiä kulkemaan. Kävelimme sokkeloa läpi jossa käveli zombeja vastaan ja tuli koskettelemaan ym. karmivaa.

Aikaa meni parisen tuntia kun kiersimme koko helahoidon. Lopuksi oli sitten matkamuistomyymälä.

Buckingham Palace

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Kävimme palatsilla katsomassa vahdinvaihtoa. Lähelle palatsia emme edes viitsineet ängetä koska ihmisiä oli paljon. Katselimme tien toiselta puolelta ja näimme vartijat jotka kävelivat palatsille aseineen ja pistimineen sekä ratsuväen ja soittokunnan. Komiat olivat :D

Big Ben

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Kävimme Lontoon matkalla tutustumassa "pakolliseen" nähtävyyteen eli bigbeniin.

Kävimme vain ulkopuolelta ihastelemassa ja kuuntelemassa kun kellot löivät kaksitoista.

Tuntui kuin kaupunki olisi pysähtynyt siksi hetkeksi.

Upea kokemus ja kannattaa käydä katsomaan kun lontooseen menee!

London eye -maailmanpyörä

-Olivia-    27.03.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Käytiin noin puolen tunnin mittaisella ajelulla maailmanpyörässä.

Pyörään kun mentiin sisään, se ei pysähtynyt ollenkaan! turvamiehet suorittivat turvatarkastuksen ennen pyörään menoa sekä kävivät tutkimassa "kopin" kun ihmiset olivat poistuneet sieltä.

Näkymä oli upea ja menisin ja maksaisin siitä uudestaan!

Chelsean stadion

chumba    14.02.2009    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Lontoossa on tullut käytyä monta kertaa, kerran oli merimiespappi oppaana ja silloin kiersimme kaikki nämä Big Benit ja Madame Tussaudin vahakapinetit ja muut turistirysät...

Yhden kerran taas asuin viikon lontoon Hammersmithissä ja siellä sairaalassa työskentelevien suomalaisten asunnoissa. Siellä oli useampi kymmen suomalainen silloin töissä ja viikko oli oikeastaan pelkkää juhlintaa. Yhdestä asunnosta näkyi valioliigajoukkue Chelsean stadion, kesä kun oli niin pelejä ei ollut. Vaikka rahaa ei mennyt yöpymiseen puntaakaan, oli se viikko varmasti elämäni kallein ulkomailla vietetty. Thames joen puistossa oli kiva olla picknikillä.

London eye

Mimmix    24.06.2008    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Kallis mutta kannattava kohde. Huikeat näkymät! suosittelen!

Lontoon Big Ben ja Tower Bridge

tim1970    17.06.2008    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Upeita ja näkemisenarvoisia!!

Olen ollut Lontoossa 2 kertaa.

Oletko vieraillut Lontoossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.