Lontoon matkakokemukset ja vinkit

Paddington, Big Ben, Wembley Stadium ja muita matkakertomuksia

Vieras    18.09.2016    Lontoon muita vinkkejä    Lontoo

Kävimme vaimon kanssa Lontoossa pidennetyllä viikonloppureissulla. Pääasia oli lauantain konsertti Wembley Stadiumilla. Blogissani lisää juttua ja kuvia:

worldisaweiredplacetolive.bl...ainen.html

Eiköhän tämä olisi aika mahtava ja erikoinen tapa viettää ystävänpäivää Lontoossa?

Vieras    11.02.2016    Lontoon aktiviteetit ja harrastukset    Lontoo

Suurena Notting Hill fanina, ainakin minä koin tämän aika mielenkiintoisena! Elokuva kun on mun kaikkien aikojen suosikki!

everaround.com/experiences/2...ssic-movie

London Eye

jael.kanervo    27.05.2015    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

olen käynyt lontoossa jo useamman kerran, ja kaksi kertaa london eyessä. Hienot näkymät lontoon kaupungin ylle. Suosittelen käymistä, varsinkin lyhyen loman aikana saa hyvän yleiskuvan lähes koko lontoosta.

Crowne Plaza London - The City

heikkivayrynen    19.01.2015    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2015 | Hotelli: Crowne Plaza London The City

Crowne Plaza London City sijaitsee ydinkeskustassa Black Friars Bridgen kupeessa, metron ja muiden kulkuyhteyksien välittömässä läheisyydessä. Huoneiden siisteys ja viihtyisyys ylitti odotuksemme, ja henkilökunta oli erittäin avuliasta ja ystävällistä. Huoneiden ainoa miinuspuoli taisikin olla ilmaisen Wifi -yhteyden puuttuminen. Kuulimme vasta lähtöpäivänämme että sen olisi saanut käyttöön liittymällä hotellin ilmaiseen kanta-asiakasohjelmaan. Aamiaista emme kokeilleet, sillä hinta tuntui kohtuullisen korkealta.

Paluumatka Gatwickin lentoasemalle sujui vaivattomasti kadun toisella puolella sijaitsevalta Black Friars –stationin juna-asemalta. Yhdensuuntainen junalippukin oli hinnaltaan kohtuullinen, noin 8puntaa.

Hotelli soveltuu keskeisen sijaintinsa puolesta erinomaisesti muutaman päivän Lontoon ihmettelyyn, ja viihtyisi siellä varmasti pidemmänkin lomareissun.

Arvosana hotellille:

Sokkeloinen ja maakellarilta tuoksuva majoituslaitos..

Vieras    08.12.2014    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Queens Park Hotel

2 yötä majoituimme k.o. hotelliin...Palvelu kokonaisuudessaan asiallinen ja ystävällinen..Aamiaispöydässä kaikki muut ihan o.k. ja syötäviä eväitä, paitsi grillimakkara, joka toi mieleen kostean sahajauhopötkylän, josta oli muovailtu HK campingin näköinen luomus, mutta joka maistui sahajauhoilta...Todella huono:)

Huone siisti ja ajoi tarkoituksensa...Kylpyhuone uusittu, paitsi lattialaatat kokonaan saumaamatta...Huone oli pieni ja toi mieleen ruotsinlaivan hytin..

Huoneen sijainti sokkeloisen matkan päässä useamman oven takana ja käytävä oli niin kapea, että hiukankin harteikkaampi vieras joutuu kyllä kulkemaan niissä hieman sivuttain...

Huoneessa pienen pieni ikkuna, jota sai auki muutaman sentin...Hotellin sijainti oli optimaalinen...metroasemat lähes vieressä...sekä bayswater, että queensway..

Kaupat ja ravintolat mutaman minuutin kävelymatkan päässä..rauhallinen sijainti mutta soveltuu lähinnä vain nukkumiseen, joka kai lienee monella se tarkoituskin..

Suosittelen kuitenkin muita hotelleja, vaikkapa victorian aseman lähistöllä sijaitsevia, jolloin kulkeminen on helpompaa ja nopeampaa.

Miinuksena tähän hotelliin voisi mainita, että kun kirjauduimme hotellista ulos ja olin aikeissa jättää postikortin respaan, josta se matkaisi eteenpäin, ei sitä otettu vastaan enää, koska emme olleet " Enää " asiakkaita...

Respa neuvoi pudottamaan kortin lähimpään postilaatikkoon...Eli asiakkuus loppui, niin loppui ystävällisyyskin...( Edellisenä päivänä kortin jättö respaan oli o.k. )

Arvosana hotellille:

Comedy Store

Jos haluatte loytaa Lontoosta hyvaa viihdetta, jota toiset turistit eivat ole loytaneet, suunnatkaa Leicester Squarelle.

aukion laidalta loytyy pieni huomaamaton ovi, jossa on pieni kyltti "Comedy Store" ja oven takaa loytyy hyvin askeettisesti sisustettu teatteri ja tajuttoman lahjakkaat nayttelijat ! Kuhunkin esitykseen on paikallisia jonossa, joten menkaa tarpeeksi aikaisin, etta mahdutte sisaan. Nayttelijat improvisoivat kaiken ja saavat yleisonsa rajahtelemaan nauruun. Nayttelijat myos pyytavat yleisolta vinkkeja siita, mita he haluavat nahda improvisoitavan, joten yleiso ikaankuin osallistuu tapahtumaan. Valilla nayttelijat nayttelivat sellaisia hahmoja, jotka puhuivat jotain tiettya brittimurretta, joten moni juttu meni "ohi" mutta ehdottomasti kaymisen arvoinen paikka.

Erikoisempi Lontoo

Vieras    19.11.2014    Lontoon nähtävyydet    Lontoo

Olen vieraillut Lontoossa lukuisia kertoja ja tavallisten nähtävyyksien näkeminen kerta kerran jälkeen alkaa hieman kyllästyttää, joten otin härkää sarvista ja rupesin etsimään niitä ei-niin-turistisia paikkoja. Oxford Street on shoppailun puolesta maallinen taivas, joten suosittelen sitä ehdottomasti. Sinne ei kuitenkaan kannata suunnata viikonloppuna, sillä katu ja kaupat ovat täynnä ihmisiä. Suosittelisin kiertelemään erilaisia marketteja. Notting Hill alueen Portobello Road marketti on yksi kaupungin suosituimmista ja oon tehnyt siellä monia löytöjä, etenkin hyviä nahkasaappaita. Myös Spitafields ja Brick Lane marketti ovat todella hyviä!

Nähtävyyksistä voisin sanoa sen verran, että totta kai ensikertalainen haluaa nähdä Big Benin ynnä muut, mutta kun ne on koettu, laajenna Lontoon tietämystäsi ja mene ihmeessä muihin paikallisiin nähtävyyksiin. Paikalliset inhoavat turisteja eikä niitä juuri näekään niissä turistisissa paikoissa, joten jos haluut aitoo brittiläistä meininkiä, vieraile ihanissa pikku pubeissa ja ravintoloissa. Mitä räikeämpi ravintolan etusivu on, sitä turistisempi se myös varmasti on. Fish & chips, erilaiset piiraat ja roast dinner, jota syödään Englannissa myös jouluna kannattaa kokeilla. Parhaiten näitä tällaisia erikoisia paikkoja löytää sellaselta sivustolta kuin My Real London. myreallondon.expedia.fi/

Sinne paikalliset on kirjoittanut omia vinkkejään ja muutenkin sieltä löytää hyviä vinkkejä erilaiseen Lontooseen. Mutta yleensäkin kaupunkina Lontoo on todella ihana matkakohde, joten suosittelen! Isohan se on, mutta sen takia sinne on kiva mennä uudestaan ja uudestaan, koska löytyy aina jotain uutta :)

Luksus-teehetki THE RITZISSÄ

Vieras    30.05.2014    Lontoon ravintolat ja baarit    Lontoo

Kävimme Lontoossa kuuluisassa The Ritzissä iltapäiväteellä. Meillä kävi todella hyvä tuuri, kun saimme peruutuspaikan, sillä sinne on 3 kuukauden jonot. Varauksen teimme jo Suomesta netissä.

Palvelu oli ensiluokkaista, teemenu uskomattoman monipuolinen herkkuineen kaikkineen.

Katso lisää täältä: 007travelers.blogspot.fi/201...-2010.html

Mukava hotelli nukkumiseen

Vieras    07.03.2014    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Garden View Hotel

Garden View Hotel

**/5

• WC:n lukko ei toimi, ovea ei saa lukkoon.

• Kun maksaa about 100 euroa yöltä toivoisi että WC paperi ei olisi halvinta mahdollista

• Aamupalalla ei mitään leivän päälle

• Hieman ahdas, toisaalta huoneessa olisi enemmän tilaa mikäli sängyt olisi yhdessä.

• TV olemattoman kokoinen, kuvanlaatu sellainen että tarvitsee olla vähintään 178cm ja seisoa selkä suorana että saa selvää kuvasta. Sängyltä ei näe mitään.

• Ei minkäänlaista jääkaappia

• Huonekalut ränsistyneitä

• Käytävältä kuuluu välillä häiritsevän paljon ääntä

• Ahtaat käytävät, ahdas hissi

+ Aamupala kuitenkin on, ja siinä saa sen verran syötyä että nälkä siirtyy parilla tunnilla

+ Hyvät metroyhteydet

+ Siivous päivittäin

+ Ystävällinen palvelu

+ Respa auki 24/7

+ Ilmanen netti

Arvosana hotellille:

EI IKINÄ!!!

Vieras    02.10.2012    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Peckham Lodge

Juuri palannut kolmen yön reissusta kyseisestä hotellista ja en suosittele missään nimessä!!!

Ohessa olevat kuvat eivät todellakaan vastaa missä tilassa hotelli nyt on!

Jos haluaa halvan hotellin ja ei välitä missä kunnossa tai minkälainen se on niin sellaiselle varmaan ok mutta itse odotin jotain hieman parempaa!

Hotellissa remontti kesken, työmiehiä ja remontin ääniä koko ajan!

Huoneet uskomattomassa kunnossa, itse yövyin kellarissa, toisen rakennuksen alimmainen eli kellarikerros, ikkuna oli tien vieressä, jossa muutama porras ja syvennus juuri meidän ikkunan eteen. Ikkunaa ei saanut kunnolla kiinni, lukitus rikki. Kahden hengen huoneessa (120cm leveä sänky, sänky surkea!

Eikä minkäänlaista pöytä tai kaappi tilaa, siis ei pöytää, tuolia tai kaappia. Muutama hengari ja pieni seinähylly.

Suihku ja wc ok, vaikkakin suihkuseinä tipahti alas ensimmäisenä iltana, oli korjattu seuraavana päivänä.

Pieni käytävä joka vei huoneeseen haisi USKOMATTOMAN pahalla!!! Home ja kissan pissa...katosta näki kuinka vesi oli valunut läpi...

Aamupala surkea --> pikahavi, tee, tuoremehu, vaalea leipä, croisantti (aina loppu), voi, hillo, juustomassa (aina loppu), maito, muro...tilattua sai paremman mutta oli kallis!

Muutkin ryhmämme huoneet olivat alaarvoisia vaikka olivat ylemmissä kerroksissa.

En suosittele missään nimessä kenellekkään!!!

Kulkuyhteydet kuitenkin hyvät. Bussilla suoraan keskustaan...toki alueella on vain 20% kantaväestö eli yksin ja pimeään aikaan ei kannata kulkea...

Arvosana hotellille:

Hyvä sijainti pienet siistit huoneet

Vieras    25.07.2012    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2011 | Hotelli: Eden Plaza Hotel

Otsikko kertoo olennaisen, ystävällinen henkilökunta ja edullinen hinta. Jos et aio viettää lomaa hotellihuoneessa käkkien tämä toimii hyvin. Älä odota luksusta mutta asiallinenhotelli

Arvosana hotellille:

Mukava ja edullinen

Vieras    15.06.2012    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: Woodberry Down Hotel

Edullista perusmajoitusta arvostavalle erittäin siisti ja rauhallinen pieni hotelli. Erinomainen sijainti metroseman vieressä ja toisenkin lähellä, Heathrown kentältä pääsee metrolla melkein ovelle. Ystävällinen henkilökunta, kunnon aamiainen (juomat, leipää, juustoa, kinkkua, muroja). Neljän hengen huoneessa kylpyamme. Huone siivottiin päivittäin ja pyyhkeet vaihdettiin. Ihanat vuoteet. Aamuisin konsertoi laulurastas ikkunan takana. Ainoa miinus siitä, että huone oli kylmä, mutta niin oli Lontoon sääkin vierailumme aikaan. - Tämä palaute tulee nelihenkiseltä perheeltä, johon kuuluvat keski-ikäiset vanhemmat ja kaksi teini-ikäistä nuorta.

Arvosana hotellille:

Toimiva kuutio

Globetrotter    14.05.2011    Lontoon hotellit    Lontoo
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2011 | Hotelli: BASE2STAY KENSINGTON

Jos haluat toimivan tilan läheltä Earls Courtin metroassemaan, valitse Base2stay-hotelli. Pikkuriikkisessä huonessa on keittokomero, kunnollinen kylpyhuone ja sänky. Tanssille ei ole tilaa, mutta paikka toimii. Sijainti on erinomainen. Lähellä Mark&Spencerin hyvä ruokakauppa.

Arvosana hotellille:

hyvä ajoitus kevätretkelle

valperi    13.04.2011    Lontoon aktiviteetit ja harrastukset    Lontoo

Ilahduttava yllätys 3.

Tämänkertaisen vierailun ajankohtakaan ei ollut mitenkään tarkasti harkittu vaan määräytyi maaliskuun parin ensimmäisen viikon ajaksi ihan sattumalta. Ajankohta osoittautuikin turisti kannalta mitä parhaimmaksi. Päivälämpötilat reilut kymmenen celsiusta ja kevät niin pitkällä ettei sitä metrisestä hangesta tulleena arvannutkaan. Puistot oli siistitty talven jäljiltä, pensaat, puut ja muut kevätistutukset täydessä kukassa. Sesonkiruuhkaa ei vielä pahemmin ollut joten nähtävyyksillekkään ei ollut ihan mahdottomia jonoja. Todella miellyttävä ajankohta kierreelä vävellen kaupungilla.

Underground on myös pessyt kasvonsa

valperi    13.04.2011    Lontoon lennot & liikenne    Lontoo

Ilahduttava yllätys 2.

Lontoon metrosta jäännyt mielikuva oli aika sotkuinen, meluinen, epämääräisen hajuinen, sokkeloinen ja yliruuhkainen. Tämäkin mielikuva osottautui vanhentuneeksi. Kaupungin vanha Underground verkosto asemineen ja yhdystunneleineen on todella selkeytynyt ja siistiintynyt niin ettei yhtään häpeä muiden suurkaupunkien vastaavien rinnalla, ehkäpä lukuunottamatta eräitä aasian upouusia viimeisen päälle kiilotettuja metroja.

Oletko vieraillut Lontoossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.