Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Espanjassa: Sivu 2

Paikallisbussit Santardiasta kaupunkeihin

girasol    04.06.2013    Menorcan lennot & liikenne    Menorca

Paikallisbussit ja bussit yleensä,olivat etupäässä siistejä ja uusia.Kuskit ystävällisiä ja neuvoivat kysyttäessä.Liikkuminen suht halpaa.Esim Santandriasta Ciutadellaan maksoi 1,60£ (nelisen km) ja saaren toiseen päähän pääkaupunki Mahoniin 5£ ihmiseltä.Busseja menee yleensä kerran tunnissa tai puolen tunnin välein.Ja ne kulkevat ajallaan.

Suora lento

Norwegianin suora lento Oulusta Kanarialle oli hyvä kokemus. Henkilökunta oli ystävällistä ja mikään lennossa , varauksessa, lähtöselvityksessä tms. ei mennyt pieleen. Suosittelen

Lentokenttäkuljetus AeroCityllä Barcelonassa surkea palvelu

Vieras    28.09.2011    Barcelonan lennot & liikenne    Barcelona

Meidän 23 henkilön ryhmämme oli varannut 3 AeroCityn tila-autoa etukäteen, kuljetus El Pratin lentokentältä vanhan kaupungin hotelliin ja takaisin lähtöpäivänä. Varauksen yhteydessä piti antaa luottokorttitiedot ja passin numero; kuljetus piti maksaa käteisenä kuljettajalle. 7 hengen ryhmä sai auton sen enempää odottelematta. Toinen ryhmä odotti autoa liki tunnin. Itse olin kolmannessa ryhmässä, joka joutui odottamaan kyytiä reilut kaksi tuntia, kuumissaan, janoissaan. Odottelun aikana soitin kaksi kertaa AeroCityn palvelunumeroon saamatta vastausta odotukseen; onnekseni löysin AeroCityn virkailijan lentokentän sisätiloista, ja hän kymmenien selitysten ja valheiden jälkeen lupasi, että taksi tulee hakemaan meitä 5 min kuluttua = 10 min. Naiskuski haki meidät ja vihdoin lähdettiin lentokentältä kaupunkia kohti - mutta kuinka ollakkaan, kuski teki kaarroksen ja ajoi takaisin lentokentälle hakemaan lisää porukkaa kyytiin !!! Siinä meni 15 min. - Kun lopultakin olimme hotellimme edessä, kuski pyysi minua maksamaan kaikki 3 kuljetusta eli noin 150 euroa. Yhden ryhmän vetäjän sain puhelimella kiinni ja kuulin, että toisen auton kuski ei ollut ottanut häneltä rahaa. Toisen ryhmän vetäjää en saanut kiinni puhelimella. Siispä maksoin kiltisti vaaditun summan. Toisen ryhmän vetäjä oli kuitenkin maksanut oman porukkansa kyydin. Useiden sähköpostien ja puhelujen jälkeen AeroCity lupasi, että yhden ryhmän ei tarvitse maksaa paluukyytiä. Paluukyytiä jouduimme odottamaan vain puoli tuntia - kuljettaja tuli hakemaan meitä ilman autoa ja vedimme matkalaukkuja hänen perässään Ramblasille, joka sijaitsi hotellistamme 250 m päässä. HUH, HUH ! Varoitus: Ottakaa taksi lentokentältä, niitä näytti olevan riittävästi eikä kyyti ole isommallekaan porukalle sen kalliimpaa kuin AeroCityn kimppakuljetus !

Bussit

Hotellistamme lähin bussipysäkki oli hotelli Carmen Teresan edessä. Edullisin ja ihan kelpo liikkumismuoto lähikaupunkeihin. Majapaikkamme oli Torremolinosissa. Kohdeoppaat ym. hyvin kärkkäästi neuvovat turisteja liikkumaan takseilla, mutta bussi on halpa ja hyvä vaihtoehto jos haluaa selvitä matkasta hieman pienemmällä budjetilla. Liian aliarvostettu liikkumistapa mielestäni.

Liikenne tuntuu sen verran hurjalta ensi kertaa vierailevan silmin, etten lähtisi vuokraamaan itse autoa sieltä. Autovuokran hinnalla ajelee kaksi ihmistä jo melko kauaksi/kauan taksillakin. :) isommalle porukalle vuokra-auto voi toki olla parempi vaihtoehto. Kukin tarpeensa mukaan.

Lentokenttä-Barcelona keskusta

T1 ja T2 lähtee lentokenttä bussi keskustaan. Hinta oli vuonna 2011 5,30€ per suunta. Alla linkki linja-autolle

www.barcelona-tourist-guide....robus.html

Paikallisbussit

girasol    13.06.2011    Cadizin lennot & liikenne    Cadiz

Busseilla on edullista matkustaa.Cadizissa on runsas paikallisbussiliikennen.Kaupunki on pitkänomainen ja esim. vanhaankaupunkiin ei jaksa aina kävellä.Sinne pääseekin paikallisbusseilla hyvin.Esim numerot 1 ja 7 kulkevat non stoppina vanhaankaupunkiin ja takaisin.Kertamaksu on euron.Jos ostat kahdentoista matkan lipun paperi/tupakkakaupasta, saat kertamatkan 65 sentin hintaan.Kaupungissa liikkuu paljon busseja ja niitä kannattaakin hyödyntää.Oppaat kertonevat lisää aiheesta .

Junalla Cadizista Sevillaan ja takaisin

girasol    13.06.2011    Sevillan lennot & liikenne    Sevilla

Junat ovat uusia ja kulkevat ajallaan.Ne ovat ilmastoituja ja niissä on hyvät ja tilavat penkit istua.Junissa on aina ainakin WC:t ja juoma automaatit.Varsinaisia ravintolavaunuja ei useinkaan ole.Matkustaminen on halpaa ja junia esim Sevillaan menee vuorokaudessa monta ; noin tunnin välein.Matka Sevillaan ja takaisin maksoi 22€ / henkilö.

Cadizissa on kaksi juna -asemaa.Paikallisjunat ovat vielä edullisempia käyttää.

Paikallisjuna-asema on jalkapallostadionin vieressä ja toinen satamassa.Sevillaan pääsee satamasta lähtevillä junilla.

Taxit Cadizissa

girasol    13.06.2011    Cadizin lennot & liikenne    Cadiz

Taxeja on saatavilla paljon ja joka kulmasta.Kyydissä oleminen on erittäin halpaa.Esimerkkinä n. 20km matka / 15€.Kuskit osaavat harvoin muuta kieltä, kuin Espanjaa, muttei se ole este.Autot ovat uusia henkilöautomalleja.Itse matkustin Toyotalla, Fordilla sekä Skodalla.Kyyti oli luotettavaa ja tasaista liikenteestä/ruuhkista huolimatta.

Näin se sujuu, vaikka Finnairin lentoemännät ja Espanjan lennonjohto ovat lakossa samanaikaisesti

Vieras    05.12.2010    Lanzaroten lennot & liikenne    Lanzarote

Olipahan matka. Alunperin meillä piti olla vaimoni kanssa Aurinkomatkojen Finnairin lento Helsingistä Lanzarotelle lauantai 4.12.2010 klo 9:05 – lentoaika 6 h. Finnairin lentoemännät menivät kuitenkin lakkoon 30.11, joten lennon sai suoritettavakseen Air Finland. Kentällä kävi ilmi, että Espanjan lennonjohtajatkin olivat menneet lakkoon edellisenä yönnä. Lähdimme kuitenkin sillä tiedolla, että ainakin Las Palmaksen kenttä oli Espanjan ilmavoimien avulla auki, vaikka joutuisimme kiertämään itse Espanjan mannermaan lakon vuoksi. Huhua oli myös, että Lanzarotenkin kenttä avattaisiin iltapäivällä.

Joten tulimme kiertokaarteen kautta Las Palmakseen, tankkasimme ja jäimme odottamaan. Lanzarote avattiin ja lentosuunnitelma hyväksyttiin. Lähdimme heti liikkeelle ja pääsimme ensimmäisenä koneellisena Lanzarotelle sinä päivänä vähän jälkeen klo 18 paikallista aikaa. Lähes 12 tuntia lentokoneessa.

Täytyy nostaa hattua Air Finlandin toiminnalle. Luulen että he olivat keränneet porukan vapaavuorolaisista juuri tätä lentoa varten ja pilottina toimi yrityksen toimitusjohtaja. Sen sijaan, että lento olisi kokonaan peruttu (kuten monet isot eurooppalaiset yhtiöt tsinä päivänä tekivät) tai jääty Helsinkiin odottamaan, lähdettiin Las Palmakselle vaikka ei tiedetty päästäänkö samana päivänä edes aivan perille asti. Tiedottaminen oli koko ajan loistavaa ja kabiinihenkilökunta mahtavan ystävällistä ja tyyntä. Vastuuntunto lähtevien ja palaavien matkustajien perille saamisesta oli selvästi aistittavissa. Kaiken lisäksi he lähtivät vielä samana iltana viemään edellistä porukkaa kotiin Lanzarotelta, joten heidän työajakseen tuli sinä päivänä vähintään 20 tuntia!

Tämä ensimmäinen kertamme Air Finlandilla ei tule olemaan viimeisemme.

Lanzarotella 5.12.2010

Paikka 28B

Taksit

Taksilla kulkeminen on ihan naurettavan halpaa, esim. Puerto Ricon keskustasta Amadorekseen hotellille maksoi taksi noin 3 euroa! Ja taksin saa todella helposti kun niitä pyörii joka puolella kokoajan.

TITSA toimii

Teneriffan julkinen liikenne saa minulta lähes täyden kympin. Ensinnäkin bussit ovat ajallaan, hyväkuntoisia, riittävän tiuhat vuorovälit (ei tosin kaikkialle) eivätkä maksa liikaa. Mikäli käyttää niitä enemmän niin kannattaa hankkia Bono-kortti, jolla pääsee vieläkin edullisemmin.

TITSAn bussilla Teneriffalla

Tulin juuri Teneriffalta ja nyt käytin ensimmäistä kertaa paikallisia busseja ja voin suositella niitä liikkumiseen. Aikataulut pitävät, ovat sisältä hyvässä kunnossa ja niitä liikennöi vähän kaikkialle.

Esimerkiksi matka pohjoiselta Aeropuerto Nort -lentokentältä Puerto de la Cruziin maksoi 3.15 € ja kesti 25 minuuttia.

Lisätietoa: www.titsa.com

Reittilennolla Teneriffalle

Varmaan moni ajattelee, että reittilennot ovat vain heille, joilla on ollut varaa hankkia asunto sieltä, mutta kokemuksen vahvalla rintaäänellä voin sanoa, että yllätyin kuinka kivuttomasti sinne pääsee Barcelonan kautta...eikä hintakaan huimannut. Halvimmillaan voi päästä 120€ yhteen suuntaan.

Kannattaa kuitenkin tehdä varaukset ajoissa, jotta saa täyden hintahyödyn.

Aurinkomatkalla

jumppis    16.05.2009    Mallorcan lennot & liikenne    Mallorca

Aurinkomatkojen Aleksaterinkadun toimistosta tiketit ja seuraavan päivän aamulla Seutulaan, tosin ei kuokkimaan. Finnairin sinivalkoiset siivet kannattelivat meidät sinne ja iltapäivällä ihmeteltiin Palma Novassa että miten päin ne Jussinpäivät vietetään.

Kymmenen hikistä päivää varjopaikkoja katsellen siellä meni. Tosin kolme päivän mittaista palaa kierrettiin saarta Fiat Bravalla joka oli sen ajan vuokralla.

Isävainaalle kiitos että oli pannut sen verran sukan varteen eläissään, että työtön ikärasismin kohtaama mestari pääsi kerran käymään etelässä "herroiksi", kun aikaakin oli.

no more finnair

jennieh    29.04.2009    Santa Ponsan lennot & liikenne    Santa Ponsa

Reissu oli aivan ihana. Vuokrasimme auton käyttöömme kolmeksi päiväksi ja kiertelimme ympäri saarta. Melkein joka reunassa tuli käytyä. Kojuista sai halvalla vaatteita laukkuja ym. krääsää. Olimme huhtikuussa 2008 ja turisteja ei ollut sen enempäää kuin meidän koneellinen. Mahtava reissu oli. Ainut miinus oli finnair. Jouduimme odottamaan muistaakseni 12h lentokoneemme alkuperäisestä lähtöajasta eteenpäin koska lentokoneen ilmastointi oli rikki. (mallorcan päässä) Meille ei ilmoitettu koska pääsemme lähtemään emmekä päässeet terminaalista ulos koska lippujemme tarkistus osatkin oli jo viety. Finnairia koitan siis nykyään vältellä..

Oletko vieraillut Espanjassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.