Matkakokemukset - Lennot & liikenne Lanzarotella

Näin se sujuu, vaikka Finnairin lentoemännät ja Espanjan lennonjohto ovat lakossa samanaikaisesti

Vieras    05.12.2010    Lanzaroten lennot & liikenne    Lanzarote

Olipahan matka. Alunperin meillä piti olla vaimoni kanssa Aurinkomatkojen Finnairin lento Helsingistä Lanzarotelle lauantai 4.12.2010 klo 9:05 – lentoaika 6 h. Finnairin lentoemännät menivät kuitenkin lakkoon 30.11, joten lennon sai suoritettavakseen Air Finland. Kentällä kävi ilmi, että Espanjan lennonjohtajatkin olivat menneet lakkoon edellisenä yönnä. Lähdimme kuitenkin sillä tiedolla, että ainakin Las Palmaksen kenttä oli Espanjan ilmavoimien avulla auki, vaikka joutuisimme kiertämään itse Espanjan mannermaan lakon vuoksi. Huhua oli myös, että Lanzarotenkin kenttä avattaisiin iltapäivällä.

Joten tulimme kiertokaarteen kautta Las Palmakseen, tankkasimme ja jäimme odottamaan. Lanzarote avattiin ja lentosuunnitelma hyväksyttiin. Lähdimme heti liikkeelle ja pääsimme ensimmäisenä koneellisena Lanzarotelle sinä päivänä vähän jälkeen klo 18 paikallista aikaa. Lähes 12 tuntia lentokoneessa.

Täytyy nostaa hattua Air Finlandin toiminnalle. Luulen että he olivat keränneet porukan vapaavuorolaisista juuri tätä lentoa varten ja pilottina toimi yrityksen toimitusjohtaja. Sen sijaan, että lento olisi kokonaan peruttu (kuten monet isot eurooppalaiset yhtiöt tsinä päivänä tekivät) tai jääty Helsinkiin odottamaan, lähdettiin Las Palmakselle vaikka ei tiedetty päästäänkö samana päivänä edes aivan perille asti. Tiedottaminen oli koko ajan loistavaa ja kabiinihenkilökunta mahtavan ystävällistä ja tyyntä. Vastuuntunto lähtevien ja palaavien matkustajien perille saamisesta oli selvästi aistittavissa. Kaiken lisäksi he lähtivät vielä samana iltana viemään edellistä porukkaa kotiin Lanzarotelta, joten heidän työajakseen tuli sinä päivänä vähintään 20 tuntia!

Tämä ensimmäinen kertamme Air Finlandilla ei tule olemaan viimeisemme.

Lanzarotella 5.12.2010

Paikka 28B

Oletko vieraillut Lanzarotella?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.