Lanzaroten matkakokemukset ja vinkit

Kokoelma viikon varrella nähdyistä Lanzaroten parhaista "paloista"!

Vieras    06.01.2017    Lanzaroten nähtävyydet    Lanzarote

Suora linkki videoon: www.youtube.com/watch?v=UyhNr67ZTb4

Arrecife, Lanzarote

Vieras    10.03.2015    Lanzaroten ravintolat ja baarit    Lanzarote

Hotelli Lancelot, Arrecifessa on loistavalla sijainnilla, meri näköalat sekä ostoskadut vieressä. Pieni satama on tunnelmallinen. Pieniä lounas kahviloita löytyy, joissa on ystävällinen palvelu espanjan lisäksi myös englanniksi.

Hyviä ravintoloitakin löytyy, suosittelen Tabla -bar+cantina, ei ole hinnoilla pilattu, paras tämän astisista.

Gambrinus sen sijaan ranta kadulla oli pettymys, vaikkakin sijainti oli loistava!

Rauhallinen ja siisti kaupungin osa, ainakin alueilla, jotka suunnattu turisteille.

Suosittelen myös lapsiperheille, turvallinen.

Rauhallinen

Maranello    21.12.2013    Lanzaroten hotellit    Lanzarote
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2013 | Hotelli: Costa Sal

Rauhallinen siisti apartamentos. Samaan paikkaan keväällä uudelleen ,ihastuttiin niin.

Arvosana hotellille:

Viisi tähteä

Vieras    24.02.2013    Lanzaroten hotellit    Lanzarote
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Parque Tropical

Siisti, asiallinen henkilöstö, rakennus hyvin toimiva, lähellä rantaa ja rantakatuja... oli rentouttava loma.

Arvosana hotellille:

Suosittelen..

Vieras    16.12.2012    Puerto del Carmenin hotellit    Puerto del Carmen
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: VIK Hotel San Antonio

Pelkkää positiivista sanottavaa. Hotelli ehkä Carmenin parhaalla paikalla, varsinkin verrattuna samantasoisiin kilpailijoihin. Allasalue sopivan suuri ja oma rauhallinen nurkkauskin löytyy helposti. Ravintolassa laadukas ja vaihteleva "seisova pöytä" josta jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Aamiainen parasta mitä missään..

Asiakaskunta iäkkäämmän puoleista, joten kaukana mistään nuorison bilepaikasta..

Henkilökunta avuliasta ja kielitaitoista..

Arvosana hotellille:

Toimiva huoneistohotelli

Vieras    06.10.2012    Puerto del Carmenin hotellit    Puerto del Carmen
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2009 | Hotelli: Cinco Plazas

Matkassa mukana, äiti, isä, mummi ja kaksi lasta, (4 ja 7)

Cinco Plazas oli toimiva ja rauhallinen hotelli.

Hotellin alueella oli kolme uima-allasta, joissa lapset viihtyi. Hotellin välittömässä läheisyydessä oli SuperMercado Dino, jossa oli loistava valikoima. Meillä oli hotellin puolesta aamiainen, joka oli hyvä ja runsas.

Hotelli sijaitsi rannasta melko jyrkkää mäkeä ylös, muistaakseni 400 m. Kävimme yhtenä päivänä rannalla jossa oli aurinkotuolit ja palveluja, loput päivät vietimme rannalla joka sijaitsi hotellin kohdalla. Ranta oli rauhallinen hiekkalinnojen rakenteluun ja leikkeihin. Suosittelen kokeilemaan!

Rantakadun ravintolat oli kaikki ok. suosittelen kuitenkin lähtemään rantakatua hotellilta itäänpäin, vähän matkaa cainon jälkeen lähtee jyrkät ja huomattavan pitkät raput rantaan päin. Alhaalla on aivan ihana pieni ravintola.

Arvosana hotellille:

Best Perheloma

Vieras    13.06.2012    Playa Blancan hotellit    Playa Blanca
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2012 | Hotelli: Sandos Papagayo Beach Resort

Oltiin hiihtoloma Papagoy arenalla ja super hyvät muistot jäi mukaan kotimatkalle;) Matkustettiin mummo,ukki, me vanhemmat sekä tyttölapset 10 ja 6 vuotta. Ensin tyttö jopa meinas panna hanttiin kyseiseen hotelliin lähdön aikeina,mutta kun päästiin hotellin pihaan tyttö sanoi että hyvä kun en jättänyt tätä matkaa väliin...Päivät meni altailla,illat Mini Discossa ja yöt mukavasti hotellihuoneessa. Ruoka maistui koko konkkaronkalle. Siis ihan Best Perheloma!

Arvosana hotellille:

Sydämeni jäi Lanzarotelle

Taika101    15.01.2011    Playa Blancan nähtävyydet    Playa Blanca

Lanzaroten valinta syntymäpäivieni pakopaikaksi oli puhdas sattuma. Ensimmäisen matkani jälkeen tuli toinen, kolmas ja neljäskin talvimatka tähän samaan aurinkoiseen ja rauhalliseen Playa Blancan kylään. Tässä nyt kotona ikävissäni kirjoittelen ja muistelen aikaa ja paikkaa Atlantin rannalla. Sitä, missä aallot karkeloivat ja kuu hehkui niin. Siellä leppeä tuuli toi viestejään kaukaa ja jäljet painuivat hiekkaan seuraavan aallon huuhtoessa ne pois. Aamuvirkun lenkkeilijän varpaita kipristelevät simpukankuoret hiekalla. Ensimmäinen lautta puhaltaa pilliin lähteäkseen lipumaan naapurisaarelle, Corallejoon. Aamuauringon säteet paljastuvat ohenevan pilviverhon läpi. Muutama kullankallis minuutti ja silmien edessä on ennennäkemätön väripaletti. Taivas on sininen, punainen, oranssinkeltainen purppurameri. Hetki vielä - ja uusi päivä on valjennut Playa Blancaan!

Majoituin ensimmäisillä matkoillani apartamentos Cay Sun Beachissa, josta oli vajaa kilometrin matka keskustaan. Koska en ole enää ihan nuori leijona, vaihdoin hotellia lähemmäs merta. Viime talvena olin Manriquen suunnittelemassa puolikaaren muotoon rakennetussa Iberostar Lanzarote Parkissa ja pidin siitä kovasti. Puhdasta, siistiä ja hyvä palvelu. Hyvä ruoka. Hotellissa voi valita täyshoidon tai aamiaisen. Minä otin täysylläpidon, kun kaikki, jopa vesipullotkin kuuluivat hintaan. Hotelli on aivan rannalla ja sijaitsee hyvinhoidetun ja siistin rantakadun varrella. Kadun varrella on lukuisia kauppoja, putiikkeja ja ravintoloita jokaisen maun mukaan. Yöelämästä en mitään tiedä, mutta hotellissakin oli ohjelmaa päivällä ja illalla. Lapsille ja aikuisille. Jotkut kävivät läheisessä Puerto del Carmenissa yöjuoksuillaan, mikä on kuulemma menevämpi mesta. Lapset ja seniorit olivat kotonaan Playa Blancassa. Tasaiset kadut ja vähän portaita helpottavat liikuntarajoitteisten ja iäkkäämpien matkustajien liikkumista. Tämä vinkkinä meille suurille ikäluokille!

Kauempana, mutta kävelymatkan päässä on uusi tasokas Marina Rubiconin ostoskeskus ruokakauppoineen, ravintoloineen sekä uusi satama. Laavakallioilta näkee kauas ja meri; se on koko ajan läsnä. Täällä on myös markkinat kaksi kertaa viikossa. Paikalle voi tulla jalkaisin, taksilla noin kolmen euron hintaan tai sitten paikallisbussilla 1:15 euron kertamaksulla. Samalla näkee läpileikkauksen keskustasta. Keskustassa on varsin suosittu ja edullinen Hiperdino ja Spar-ruokakauppa. Eikä pidä unohtaa hotelien omia pikku marketteja. Itse ostan ensimmäiseksi sarjalipun (12 tai 20 euroa) ja ajan täyskierroksen tyhjää. Muulloinkin ajan tyhjää. Voin jäädä jossain Faro Prkissa pois bussista ja kuvaan ihania istutuksia ja kukkivia köynnöksiä ja vain hengitän syvään kosteaa meri-ilmaa. Toisena päivänä kävelen satamaan, käyn kahvilla ja ostoksilla ja tulen bussissa kotiin. Kun viipyy paikassa useamman viikon useana talvena, saa uusia ystäviä. Monenmaalaisia, mutta myös suomalaisia.

Sitten kun lähipaikat on nähty ja rantakatu kävelty, voidaan lähteä pidemmille retkille. Nähtävää on. Ne, jotka eivät halua vuokrata autoa kiertääkseen saarta, pääsevät näkemään parhaat palat matkanjärjestäjien retkillä. Saari on pieni, joten tuntikausien bussissa istumiset jäävät pois. Ajetaan hyvää asfaltoitua tietä läpi viininviljelysten, paljon puhuvien kraatereiden ohi Timanfayan luonnonsuojelualueen portille. Piru siinä hankoineen toivottelee tulijat tervetulleiksi luonnon omaan taidemaailmaan ja kuumatkalle. Kyllä kiemurteleva ajelu kapeilla vuoriteillä kouraisee sydänalasta! Opas kertoo kuljettajan juuri eilen läpäisseen ajokokeen. Porukka hiljenee bussissa. Kumiseva, kolkko musiikki soi kovaäänisestä. Pieni kukkanen kasvaa rinteellä. Toinen toistaan syvempiä rotkoja kraateiden välissä paljastuu. Kuljettaja pysähtyy hetkeksi; kaikki, joilla on toimiva kamera ja akkua vielä jäljellä kuvaavat minkä ehtivät. "Eihän tällaiseen ihmeeseen ole osattu varautua", sanoo eräskin matkustaja, jolla akku loppui jo ensimmäisellä kuvauspaikalla. Omalla autolla täällä ei saa ajaa.

Eivät huikeat maisemat tähän lopu. Mirador del Rion näköalapaikka on toinen suosikkini. Saaren suuri pienimies Cesar Manriquen luomus tämäkin on kuten Timanfayan idea. Sitä minä vaan ihmettelen kuinka saaren päättäjät ovat jaksaneet uskoa Manriquen ideoihin ja tulleet mukaan toteutukseen. Mirador del Rion kahvila on lähes 500 metrin korkeudessa ja siitä on henkeäsalpaavat näkymät alas ja viereiselle pikkusaarelle. Muita Manriquen nähtävyyksiä ovat vaikkapa Cactus Garden ja Jameosos del Aqua, laavatunneli sekä Manriquen taidekoti Tahichessa. Kaikki ovat katsomisen arvoisia ja paljon muuta. Retkipäivän paluumatkalla kokemusmaailma karttuu vielä lounastauolla paikallisessa ravintolassa.

Olen käynyt kaksi kolme kertaa Timanfayassa. Ihmiselle tekee hyvää palata ajassa taaksepäin todella karuun ja yksinkertaiseen olotilaan. Kaiken krääsän paljouden ja nykymaailman hälinän keskellä on hyvä pysähtyä edes tunniksi ja ajatella: täällä on kerran roihunnut ja laava valunut. Kuuma laava ja tuhka ovat peittäneet alleen suuren osan saaren viljelysmaita. Paikalliset asukkaat ovat joutuneet pois kodeistaan. Kolmen vuosisadan aikana tuhkasta on kuitenkin noussut uusi fenix-lintu: viljelysmaita ja vuorilla laiduntavia kilejä. Matkailijana on hyvä muistaa, että maisema on Unescon suojelukohde ja ajoittain uusien hotellien rakentamista rajoitetaan. Lanzarote on erilainen matkailukohde. Se on arvokas ja ainutlaatuinen nähtävyys.

Tässä Lanzarotelle sydämensä menettänyt

Taika101

Näin se sujuu, vaikka Finnairin lentoemännät ja Espanjan lennonjohto ovat lakossa samanaikaisesti

Vieras    05.12.2010    Lanzaroten lennot & liikenne    Lanzarote

Olipahan matka. Alunperin meillä piti olla vaimoni kanssa Aurinkomatkojen Finnairin lento Helsingistä Lanzarotelle lauantai 4.12.2010 klo 9:05 – lentoaika 6 h. Finnairin lentoemännät menivät kuitenkin lakkoon 30.11, joten lennon sai suoritettavakseen Air Finland. Kentällä kävi ilmi, että Espanjan lennonjohtajatkin olivat menneet lakkoon edellisenä yönnä. Lähdimme kuitenkin sillä tiedolla, että ainakin Las Palmaksen kenttä oli Espanjan ilmavoimien avulla auki, vaikka joutuisimme kiertämään itse Espanjan mannermaan lakon vuoksi. Huhua oli myös, että Lanzarotenkin kenttä avattaisiin iltapäivällä.

Joten tulimme kiertokaarteen kautta Las Palmakseen, tankkasimme ja jäimme odottamaan. Lanzarote avattiin ja lentosuunnitelma hyväksyttiin. Lähdimme heti liikkeelle ja pääsimme ensimmäisenä koneellisena Lanzarotelle sinä päivänä vähän jälkeen klo 18 paikallista aikaa. Lähes 12 tuntia lentokoneessa.

Täytyy nostaa hattua Air Finlandin toiminnalle. Luulen että he olivat keränneet porukan vapaavuorolaisista juuri tätä lentoa varten ja pilottina toimi yrityksen toimitusjohtaja. Sen sijaan, että lento olisi kokonaan peruttu (kuten monet isot eurooppalaiset yhtiöt tsinä päivänä tekivät) tai jääty Helsinkiin odottamaan, lähdettiin Las Palmakselle vaikka ei tiedetty päästäänkö samana päivänä edes aivan perille asti. Tiedottaminen oli koko ajan loistavaa ja kabiinihenkilökunta mahtavan ystävällistä ja tyyntä. Vastuuntunto lähtevien ja palaavien matkustajien perille saamisesta oli selvästi aistittavissa. Kaiken lisäksi he lähtivät vielä samana iltana viemään edellistä porukkaa kotiin Lanzarotelta, joten heidän työajakseen tuli sinä päivänä vähintään 20 tuntia!

Tämä ensimmäinen kertamme Air Finlandilla ei tule olemaan viimeisemme.

Lanzarotella 5.12.2010

Paikka 28B

Loistava all inclusive-hotelli

Vieras    22.07.2010    Playa Blancan hotellit    Playa Blanca
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2009 | Hotelli: Sandos Papagayo Beach Resort

Olimme koko perhe,lapset 6 ja 9v. Maisemat allasalueelta mahtavat,ruoka ja palvelu hyvää. Suurin osa vieraista oli englantilaisia,mukana myös saksalaisia ja ruotsalaisia. Suomalaisia meidän lisäksi 11. All inclusive ehdoton lasten kanssa,ei ruokapaikan etsintää ja aina löytyi jotakin syötävää.

Miinuksena ehkä liian pitkä matka Playa Blancan keskustaan. Aikuisten kesken olisi ehkä käveltykin se n.4km. Lasten kanssa kerta riitti,sen jälkeen käytimme taksia.

Suosittelen lämpimästi. Jos kaipaa shoppailua lomalleen,kannattaa ehkä miettiä muuta vaihtoehtoa.

Arvosana hotellille:

edullista matkailua

Vieras    05.06.2010    Lanzaroten muita vinkkejä    Lanzarote

yli 20 kertaa Lanzalla käyneenä on tullu huomattua matkatoimistojen valmismatkojen hintojen aleneminen.Silti jos osaa auttavasti englantia pääsee saarelle todella halvalla lentämällä tampeereelta (ryanair)ensin saksaan ja jatkaa seuraavana aamuna Lanzalle.Esim 2 hlö lennot edestakaisin tampere-frankfurt ja frankfut-lanzarote maksaa 400-450€ +hotelliyö saksassa meno+paluu n.120€,joten matkan saa reilusti alle 600€,Hotellin hinnalla saa vuokrattua (n.200€/vko) yksityiseltä todella tasokkaita asuntoja.Parhaimmillaan upea huvila omalla uima-altaalla n.400€/vko.Itse olemme ihastuneet koko saareen niin paljon että päätimme ostaa oman asunnon ja päätöstä emme ole vielä katuneet.Loistava ja suurimmaksi osaksi ystävällinen paikka.

Kiva

Vieras    25.02.2010    Lanzaroten hotellit    Lanzarote
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2010 | Hotelli: Parque Tropical

Mukava huoneistohotelli Carmenissa. Ystävällinen henkilökunta.

Arvosana hotellille:

Lähellä rantaa hyvätasoinen

laisau    22.02.2010    Lanzaroten hotellit    Lanzarote
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2008 | Hotelli: Blue Village Flamingo Beach Resort

Hyvin varustettu hotelli lähellä rantaa. Rannalla pitkä laatoitettu kävelytie. Rauhallinen paikka varsinkin lapsiperheille ihanteellinen paikka. Itse olen käynyt kahdesti.

Arvosana hotellille:

Upea lomakohde

Vieras    29.01.2010    Lanzaroten nähtävyydet    Lanzarote

Kyllä vain - kymmenes kerta Lanzarotella (2-23.1.2010) ja saari antoi palkinnoksi upeat ilmat.

Täm vuonna siis oli lämmintä ja vähätuulista. Aurinkoa sai, kun vain jaksoi olla paahteessa ja

merivesi oli lämmintä.

Saari on siisti ja viime kerrastakin on taas paikkoja kohennettu ja korjaitu.

Hotelli Floresta - rauhallinen ja miellyttä sekä ystävällinen palvelu.

Löysimme hyviä ruokapaikkoja ja kahvi on niiiiiin hyvää.

Josko vielä ainakin kerran siellä pääsisi käymään!

Golfia Lanzarotella

Olimme marraskuussa pelaamssa Lanzarotella. Uusi 2008-2009 avattu kenttä on 5 euron päässä Puerto del Carmenista ja vanhempi Costa Teguisen kenttä on 25 euron päässä. Greenfeet 60 euron kieppeillä. Uusi kenttä on helpompi ja vähäpalmuinen, vanha kenttä on palmujen reunustama, vaikeampi. On yllättävää että uusi kenttä on aika yksitoikkoinen ja aika huonosti suunniteltu, ilman hauskuutta. Kun Suomessa sataa tihkua ja aurinko eikä paista niin kummallakin kentällä on kuitenkin kiva pelata. Raffeja eikä metsää ei ole vaan sensijaan laavahiekka ja laavakiveä. Me nostelimme palloja hiekalta, tai oikeammin sepeliltä, kun halusimme säästää mailoja, mutta hyvä idea olisi panna pallo tiin päälle laava-alueilla ja pelata siitä

Oletko vieraillut Lanzarotella?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.