Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Playa del Inglesissä

Autovuokraamon. Kyseenalainen toiminta

Vieras    30.12.2014    Playa del Inglesin lennot & liikenne    Playa del Ingles

Kertomus asiakaspalvelusta espanjalaisessa Espa Rent-autovuokraamossa Playa de Inglesissä Gran Canarialla.

Turistit vuokrasivat auton aamulla tarkoituksenaan kiertää saari päivän aikana. Auton luovutuksen yhteydessä vuokraaja mm. kertoi että auto palautetaan bensatankki täynnä (mikä on yleinen käytäntö autovuokraamoissa).

Ajettuaan jonkin aikaa kuljettaja huomasi ettei tankki olekaan täynnä, vaan siinä oli vain 1/4 jäljellä. Otettiin kuva mittaristosta, missä näkyi mm. polttoainemittari, ajetut kilometrit sekä kellonaika. Jatkettiin matkaa huoltoasemalle, missä tankki täytettiin (43 litraa) ja otettiin taas mittaristosta kuva.

Seuraavaksi kierrettiin saari. Kilometrejä kertyi matkan aikana 255. Auton palautuksen yhteydessä otettiin kolmas kuva mittaristosta. Polttoainemittari näytti 3/4 -osaa.

Kerrottiin vuokraajan edustalle (eri henkilö kuin aamulla) miten oli käynyt edellisen vuokraajan tankkauksen kanssa. Nyt olikin tankkauskäytäntö muuttunut. Auton palautuksen yhteydessä tankissa tulisikin olla sama määrä polttoainetta kuin oli autoa vastaanotettaessa.

Autonvuokraajien olisi siis pitänyt tietää kuinka pitkän matkan he tulisivat päivän mittaan ajamaan ja myös auton kulutus olisi pitänyt tietää. Tämä on aika vaikeaa kun kyseessä ei ole oma auto. Polttoaineen kulutuksen arviointi on myös vaikeampaa kun ajetaan kiemurtelevaa vuoristoteitä, eikä tankkauspisteitäkään ei ole joka kylässä.

Ylimääräisistä tankatuista litroista ei hyvitetty mitään. Oli oma vika kun oli tankattu tankki täyteen.

Kannattaa siis tarkistaa bensatankin mittari ennen kuin lähtee liikkeelle ja varsinkin välttää kyseistä vuokraamoa!

Suora lento

Norwegianin suora lento Oulusta Kanarialle oli hyvä kokemus. Henkilökunta oli ystävällistä ja mikään lennossa , varauksessa, lähtöselvityksessä tms. ei mennyt pieleen. Suosittelen

lentomatka

Jos haluat mahdollisimman tasaisen lennon valitse Finnair.

Paikallisbussit

Inglesistä pääsee kätevästi saaren muihin osiin paikallisbussilla. Aika hurjaa kyytiähän se on, ajavat hieman eri vauhtia kuin Suomessa, mutta turvallisesti päästiin perille. Kävimme Las Palmasissa ja matka maksoi yhdeltä hengeltä sinne 5.65 €. Joten ei paha hinta. Tuo siis yhden suunnan matka. Oman auton vuokrauskaan ei kallista ollut, mutta kun saavuimme Las Palmasiin ja näimme sen liikenteen, totesimme, että bussilla sinne meneminen oli viisas teko.

Oletko vieraillut Playa del Inglesissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.