Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Tunisiassa

Eläinpuisto

Nooraou    07.11.2010    Soussen nähtävyydet    Sousse

Kaikki, joita kiinnostaa eläimet ja muutenki pitävät niistä niin suosittelen menemään Friquan eläinpuistoo. Retki on mukava ja päivä kuluu nopeasti. Puistossa pääsee mm.ruokkimaan norsuja (ei aina ), ratsastamaan kameleilla, kuviin stutrisien kanssa... Puistossa on monenlaisia eläimiä, joista varsinkin lapset pitävät. Retken päätteeksi mennään kalastajakylään, jossa mahdollisuus hieman kierrällä ja ostaa vaikka kahvilasta paikallista minttuteetä.Suosittelen suuresti tätä retkeä itse pidin kovasta ja oli mukava nähdä erillaisia eläimiä, joita ei suomesta löydy: ))

Tunis

Vieras    30.08.2010    Soussen nähtävyydet    Sousse

Otimme nopean junan Tunisiin, jolloin matkantekoa kesti about 1h30min. Hieman ensin huippasi, kun istuimme heti veturimiehen takana ja täten loistopaikoilla näkymin eteen ja sivuille !! Halusimme ottaa hieman etäisyyttä Sousseen ja nähdä pääkaupungin, joka oli näinkin lyhyen matkan päässä. Käppäilimme kujilla ja kaduilla. Oli oikein vilkasta ja eläväistä meininkiä. Ainoa mitä ihmettelimme ja miksi kokopäiväretkemme tyssäsi pariin tuntiin oli se, ettemme löytäneet yhtään avoinna olevaa kahvilaa, ravintolaa... -ramadanin aika !!! Takaisin matkasimmekin täten oletettua aikaisemmin, jolloin otimme 2 tuntia kestävän junamatkan. Mutta EHDOTTOMASTI käymisen arvoinen kohde !!

Katsa

Krokotiilifarmi

Vieras    02.06.2010    Djerban nähtävyydet    Djerba

Kävimme Djerballa toukokuun lopussa, joka ei vielä ole parasta turistiaikaa, joten kesällä tämä tilanne voi olla toisin. Djerballa ei paljon aktiviteetti mahdolisuuksia, nähtävyyksiä ym. ollut. Mutta yhden hyvän nähtävyyden löysimme... Krokotiillifarmi joka sijaitsi Djerba Explore alueella oli loistava. Liput sinne sisään maksoivat aikuiselta 12 TDN ja lapselta 6TDN. Samalla lipulla pääsi myös kahteen museoon jotka olivat alueella. Finnmatkojen kanssa sinne olisi myös päässyt, mutta aikuiselta tämä kierros olisi maksanut 25TDN, ja opas olisi ollut englannin kielinen, joten päätimme mennä farmille omatoimisesti enkä kadu yhtään.

elämyksiä

Riley    31.05.2010    Hammametin nähtävyydet    Hammamet

Hammametissa kun olet mene ehdottomasti retkelle SidiBou Sideen,kaunis sinivalkoinen taiteilijakylä,siellä silmä lepää.Tosin sieltä löytyy paljon kauppiaita ja ostettavaa,mutta kuuluu kait asiaan.Toinen mielenkiintoinen käyntikohde on Karthagon retki,kouluajoista tulee mieleen...ja sitten Bardon mosaiikkimuseo,todella käymisen arvoinen.Opastetulla retkellä saat enemmän irti kuin ominpäin,kuulet faktat ja yleensä ollut kivat matkaoppaat,jotka ovat kertoneet hauskasti ja kiinnostavasti paikoista.

Näkemistä ja kokemista riittää

marru1    09.12.2008    Sidi Bou Saidin nähtävyydet    Sidi Bou Said

kaunis ja raikas paikka, tarpeeksi lämmintä talvellakin, ihanat maisemat kukkuloilla, ja kaikista parasta ne taiteilijoiden pikku putiikit kujilla...

hieno näkemisen arvoinen paikka

Vieras    26.11.2008    Sidi Bou Saidin nähtävyydet    Sidi Bou Said

"Kaupunki" kukkuloilla, sininen kaupunki, taiteilijoiden tyyssija, aivan ihana ja lumoava paikka, kannattaa käydä ja kokea se itse, suosittelen...

Chott El Jeridin suolajärvi

llauraa-    24.11.2008    Tozeurin nähtävyydet    Tozeur

Olo on epätodellinen kun kuudelta aamulla seisoo suolasta muovatulla kukkulalla katsellen alapuolella siintävää suolajärveä ja odotellen auringonnousua. Maiseman muuttuminen vähitellen vaaleanpunaiseksi on niin hätkähdyttävä näky, että sen takia kannattaa nousta neljältä vaikka aamu-uninen olisikin :)

Berberien luola-asunnot

llauraa-    04.11.2008    Matmatan nähtävyydet    Matmata

Hämmästyin kun kuulin jälkeenpäin luolien asukkaiden olleen näyttelijöitä, niin aidoilta he vaikuttivat! Tässä on hyvä tilaisuus kurkistaa berberien uskomattomaan elämäntyyliin. Laajakuva-tv ja jääkaappi ovat kieltämättä erikoinen näky pimeässä luolassa. Äläkä unohda aurinkolaseja bussiin/autoon, valkoisiksi kalkitut luolat nimittäin kirjaimellisesti sokaisevat auringonvalossa.

Upeat maisemat!

llauraa-    04.11.2008    Matmatan nähtävyydet    Matmata

Näkymät Matmatan omalta "hollywood-vuorelta" ovat huikeat! Star warsin ja englantilaisen potilaan kuvauspaikkanakin toiminut paikka on epätodellisen näköinen ja taattu kohde, jos haluaa ottaa ainutlaatuisia valokuvia. Matka Pohjois-Tunisiasta Matmataan on kieltämättä pitkä, mutta samalla reissulla voi poiketa vaikka Saharaan.

Amfiteatteri

llauraa-    04.11.2008    El Jemin nähtävyydet    El Jem

Matka parkkipaikalta amfiteatterille oli tuskaa. En ollut uskoa korviani kun jälkeenpäin kuulin etäisyyden olevan vain parisataa metriä: ahdistelevien kauppiaiden ansiosta matka tuntui kilometreiltä ja veikin parikymmentä minuuttia väistellä päällekäyviä ukkoja. Itse teatteri näytti ulkoapäin ihan Colosseumin kopiolta ja kun seisoin sisällä, en voinut ymmärtää, että olimme heränneet viideltä tämän takia. No, saihan paikasta tyylikkäitä kuvia ja mukavan rusketuksen aamuauringossa, muttei juuri muuta. Tosin jos on erityisen kiinnostunut historiallisista kohteista niin mieltyy varmasti El Jemiin.

el kantoui

anskuliini    23.06.2008    Soussen nähtävyydet    Sousse

ihana merellinen kylä kävelymatkan päässä...kannattaa käydä jos aikaa riittää :)

katukuva

ahmed heikki    09.03.2008    Soussen nähtävyydet    Sousse

kadut on puhtaita

El Jem

erklait    02.03.2008    El Jemin nähtävyydet    El Jem

El Jemin amfiteatteri on vaikuttava näky. Kun vielä eläytyy siihen, mitä pari tuhatta vuotta sitten näillä seuduin tapahtui niin käynti täällä tuntuu ikimuistoiselta. Silloinen kaupunki ja amfiteatteri on rakennettu viljavan alueen keskelle, kuten kaikki muutkin roomalaisten sotilasviritykset ympäri Välimerta. Muutoin kaupunki vaikutta aika vaatimattomalta ja hiljaiselta sisämaan taajamalta.

Monastir

erklait    02.03.2008    Monastirin nähtävyydet    Monastir

Eipä ole paljon kokemuksia, läpi ajettiin ja käytiin Habib Bourgiban haudalla. Jos sen kaltainen arkkitehtuuri kiinnostaa, niin tämä on hyvä kohde. Todella vaikuttava pienen kansakunnan aikaansaannos. Kaupunki vaikutta melko tuoreelta. Siellä on paljon uusia rakennuksia ja upean näköistä rantaa

Oletko vieraillut Tunisiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.