Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Tunisiasta

Hammamet kokemuksia

Vieras    31.05.2019    Hammametin muita vinkkejä    Hammamet

Nyt kyllä oli aivan totaalisen surkea reissu, aavekaupunki (kaikki paikat kiinni) koko Hammamet. Yli-innokkaita myyjiä ja kaupasta ei pääse ulos ennenku pakon edessä jotain romua ostat, kaikki vähän ylihintaista ja hotelli mihin varattiin 2vkoa oli yllättäen suljettu.. vietimme 2 kokonaista vrk kahden viikon suunnitellusta lomasta ja lensimme pois. Surkein lomakohde ikinä.

Positiivinen kokemus

Vieras    23.04.2010    Soussen muita vinkkejä    Sousse

Kokemus Tunisian matkasta oli pelkkää plussaa. Ei ihmiset siellä ollu muita kummenpii. Totta kai joka maassa pitää pitää huolta rahoistaan ym. tavaroistaan. Ja kyllä tunisialaiset huumoria ymmärtää. Itsestäs kiinni miten ihmiset sinuun suhtautuu. Ja hotellimme Royal Jinene saa täydet 10 pistettä! Ruoka hyvää ja valinnan varaa ihan kivasti (puolihoito). Kokki-pojat tosi mukavii, huumorii ymmärtävii. Eipä jääny suru puseroon, kun kävi syömässä.

Luettuani muiden ihmisten kokemuksia, en ymmärrä missä maassa he ovat olleet. Sain aivan eri käsityksen ko. maasta. Uudelleen menen kun on taas sellainen tilanne, että rahavarat ja vapaus antaa myöten.

Matkakokemuksia Port El Kantaouista & Soussesta

Matkasimme syyskuussa 2008 Tunisian Port El Kantaouihin. Matka oli varattu Tjäreborgilta ja hotellimme oli Kanta (ei huoneistohotellin puoli). Matka oli hyvin järjestetty ja oppaat olivat osaavia ja avuliaita. Hotellistakaan ei moitteen sanaa löytynyt. Säät oli syyskuussa erinomaiset, lämpöä riitti jokaiselle päivälle 25-35 astetta ja loma oli todellinen aurinkoloma.

Hotelli oli hyvin siisti ja asiakaspalvelu hyvää. Huone oli tasokas, ilmastointi, ei kokolattiamattoa, suhteellisen iso kylpyhuone suihkulla & ammeella, lcd-tv ja isohko parveke. Huone siivottiin päivittäin eikä siivoojien jäljessä ollut moittimista. Yhtenä päivänä huoneen ilmastointi hajosi ja kävimme siitä samantien ilmoittamassa infossa. Lupasivat lähettää korjaajan, mutta muutamankaan tunnin kuluttua korjaajaa ei näkynyt. Vasta toisen valittamiskerran jälkeen saimme korjaajan huoneeseen ja ilmastointi pelasi lopun aikaa hyvin. Hotellilla oli upea ja suuri allasalue ja iso plussa oli, että aikuisille oli selkeästi erillinen uima-allas jossa sai rauhassa ottaa aurinkoa ja uida. Hotellin illallisbuffet oli hyvä ja jokaisena iltana sai syötyä mahansa täyteen, ruokia oli tarjolla moneen makuun. Myös aamiaisbuffetin syömiset kelpasivat paremmin kuin hyvin.

Paikkana Port El Kantaoui oli viihtyisä, rauhallinen ja turvallinen paikka, jossa kaikki oli lähellä. Sopiva paikka hotellitukikohdaksi, josta on helppo tehdä matkoja muualle. Sousseen Port El Kantaouista on noin 15 km matka, jonka taittaa edullisesti taksilla tai vielä edullisemmin tuktukilla. Soussessa on hyvät ostosmahdollisuudet muutamine länsimaalaistyylisine kauppakeskuksineen ja basaarialueineen. Omasta mielestäni parhaimmat vaatteet ja asusteet löytyvät basaarialueelta eli medinasta. Hinnatkin olivat siellä suhteellisen halvat suomalaiseen makuun ja osassa erityisesti naistenvaateliikkeistä oli kiinteät hinnat. Naisten vaatteet ja asusteet olivat hienoja ja vastasivat ihan eurooppalaista muotia.

Ruoka Tunisiassa oli omasta mielestäni todella hyvää, sopivan mausteista mutta ei tulista. Kuskus oli aivan mahtavaa ja harissaan dipattuun patonkiin jäi koukkuun. Ruoka oli edullista sekä kaupoissa, että ravintoloissa. Lisäksi juomat olivat halpoja lukuunottamatta tuontialkoholeja.

Tunisiasta jäi hyvä mielikuva ja voisin itse sinne joskus vielä tehdä uudenkin matkan. Tunisiassa kuitenkin kannattaa muistaa sanonta "maassa maan tavalla". Minihameet ja pikkutopit kannattaa jättää suosiolla kotiin tai rajoittaa niiden käyttö vain hotellialueelle. Matkaan kannattaa ennen kaikkea lähteä avoimin mielin!

Marina Cap Monastir

Vieras    18.05.2008    Monastirin muita vinkkejä    Monastir

Olen tainnut olla 40 kertaa huoneistohotelli Marina Capissa. Juuri palasin 3 vk:n matkalta. Nyt taitaa mennä 4,5 kk, lokakuulle, ennenkuin seuraavan kerran sinne pääsen. Silloin toivon voivani olla siellä koko talven kuten viimetalvenakin. Tunisian lämpötilat talvella ovat hyvin samoja kuin Aurinkorannikolla ja Kyproksella.

Monastir on viehättävä tunisialainen kaupunki. Se ei ole turistikaupunki kuin Sousse, mutta hyvin mukava ja rauhallinen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja Sinusta kiinnostuneita. Saat kyllä monelle vastata mistä olet ja kauanko viivyt.

Monastirin katettu halli on parempi kuin Soussen tai Hammametin. Tavaratalo Monoprix hallin vieressä, on hyvin länsimainen. Visalla voi maksaa ostoksensa, samoin General Magasinen kaupoissa.

Elämisen hinta on aivan eri kuin meillä Suomessa. Jos suomalaisen taksin lähtömaksu on vajaa 8 € niin siellä se on 22 senttiä. Leipä siellä maksaa noin 15 senttiä. Kasvikset ja hedelmät ovat tuoreita ja edullisia. 24 km yleisellä kulkuneuvolla, louagella 0,34 € ja 140 km n 4,4 €.

Tunisia on eurooppalaisin arabimaa. Rukouskutsut aina joskus kuuluuvat, mutta se on maan tapa. Turismi on tärkeä elinkeino ja maassa pyritään pitämään huoli turvallisuudesta. Jos hyvin änkyrässä liikkuu, on se tietysti aina turvallisuusriski maaassa kuin maassa.

Löytyy sieltä miinuspuoliakin, mistäpä ei löytyisi. Ympäristön siisteyden merkitystä ei vielä ymmärretä. Marina Capin alue on kyllä siisti.

Kulkiessa vanhan kaupungin kapeilla kaduilla kauppiaat ovat turhan innokkaita myymään.

Joidenkin herkkiin korviin ottaa hallissa kalakauppiaiden huuto. Se on juuri kuin pienenä näkemässäni elokuvassa arabialaisella torilla. Kyllä kalahalli iltapäivällä nenässäkin tuntuu, joten silloin paras hengittää suun kautta.

Jotkut tuontitavarat, esim väkevät alkoholijuomat, ovat kalliita ja isokokoisia kenkiä on vaikea löytää.

Monastir kutsuu minua kovasti

LT 5/08

sousse

ahmed heikki    14.03.2008    Soussen muita vinkkejä    Sousse

tänään lähdetään taas soussen aurinkoon

ihmiset

ahmed heikki    09.03.2008    Soussen muita vinkkejä    Sousse

luotettavia

ei hotellia

ahmed heikki    09.03.2008    Soussen muita vinkkejä    Sousse

kannattaa mennä tunisiaan pelkillä lennoilla

Oletko vieraillut Tunisiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.