Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Tunisiassa

Houmt Soukin basaarialue

nompparelli    06.01.2011    Djerban vaarat ja ongelmat    Djerba

Ensimmäistä ja viimeistä kertaa tuli sitten käytyä basaarialueella!

Otimme hotelliltamme taksin ja käskimme ajaa Houmt Soukiin, joka oli suurempi paikka kuin paikka, jossa hotellimme sijaitsi.

Soukiin päästyämme, sen kummemmin kyselemättä kuski ajoi suoraan basaarialueelle ja voitte vaan kuvitella,mikä

riemu repesi kauppiaille kun " Neljä rahaihmistä" saapui suoraan haaviin! Siinä me sitten hätistelimme näitä aggressiivisia kauppiaita, mutta turhaan!

Kovat oli muutenkin lähtöhinnat ja millään ei meinannut päästä eteen päin kulkemaan!

Mutta tiedoksi muille matkaajilla, älkää missään nimessä antako taksikuskin viedä teitä suoraan basaarialueelle.!!! Ilmeisesti on kovin yleinen käytäntö tuolla tämä tälläinen! :)

"Silmään kusettajat"

RiMaAnHa    17.06.2010    Tunisian vaarat ja ongelmat    Tunisia

Tunisia on mielenkiintoinen maa monessa mielessä.

Turistien palvelussa yritetään kupata rahat, jos ei pidä varaansa. Tätä tekevät niin taksit, kaupat, hotellin respa, kuin matkatoimiston käyttämät paikalliset oppaatkin.

Maa itsessään on nähtävyyden arvoinen!

Basaari alue

Vieras    02.06.2010    Djerban vaarat ja ongelmat    Djerba

Basaarialueet varsinkin Midouissa olivat yhtä painajaista. Ovat varmaan muuallakin, mutta kirjoitanpa silti. Alku hinnat ovat karmaisevia, eräästäkin vyöstä alkuhinta oli 170TDN ja lopulta ostimme sen 14TDN:llä. Myyjät ovat erittäin päälle käyviä ja myös ilkeitä jos et heiltä mitään osta. Mieluumin kävinkin loppu ajan niin sanotuissa Fixed Priceissä, jossa hinta oli jo valmiina eikä tinkiä tarvinnut. Näistä joitain tuotteita sain jopa halvemmalla kuin muut basaareista.

Varo "tuttuja" Tunisiassa.

Patjaha    23.09.2009    Soussen vaarat ja ongelmat    Sousse

Olimme lomakauden alussa Tunisiassa Soussessa. Törmäsimme päivittäin huijareihin jotka tekeytyivät "tutuiksi". Yleensä henkilö kävelee sinun ohitsesi ja tervehtii tuttavallisesti. Seuraavassa kadunkulmassa seisoo sama henkilö ja sama tervehdys. Hetken kuluttua hän kävelee vierelläsi ja kysyy että etkö tunne häntä, kertomansa mukaan hän työskentelee samassa hotellissa jossa asut. Tässä vaiheessa meillä soi aina hälytyskellot, emmekä lähteneet hänen matkaansa "kamelimarkkinoille, moskeijaan, hänen tuttunsa halpaan myymälään" tai muuhunkaan houkutukseen. Jäi pieneksi arvoitukseksi oliko heillä tarkoitus ryöstää meidät vai houkutella johonkin kaupantekoon?

Samalla menetelmällä myydään kaduilla merirosvolaivoihin "halpoja" lippuja, jotka osoittautuvat hinnaltaan lähes kaksinkertaiseksi satamassa myytyihin nähden.

merirosvoristeily

Lionking78    29.06.2008    Soussen vaarat ja ongelmat    Sousse

Soussessa kannattaa harkita kahdesti merirosvoristeilyä jota tyrkyttävät rannoilla!

mainostiva risteilyä all inclusive risteilynä johon kuuluisi juomat ja ruoat :)

Toisin kävi kun päästiin merelle asti päivä paistoi ihanasti ja yllätys yllätys kun ruvettiin "tarjoamaan" juomia kiskottiin niistä hyvät hinnat ja ei kukaan ymmärtänyt että ne olisivat kuuluneet hintaan oli porukka aikas kyrpiintyneitä tuommoiseen toimintaan! reissu nyt muutenkaan ollut kummoinen aikas lähellä rantaviivaan mentiin ja pysähdyttiin kerran uimaan ja takaisin tulomatkalla laivan siivooja piti jonkin moisen tanssi esityksen radion säestyksella! SE OLI REISSUN KOHOKOHTA :D

iltakävely

ahmed heikki    23.06.2008    Soussen vaarat ja ongelmat    Sousse

hieno kaupunki kierrellä jalkaisin

Oletko vieraillut Tunisiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.