Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Teneriffalla: Sivu 2

Monkey Park

scilla68    28.02.2013    Aronan nähtävyydet    Arona

Monkey Park oli pieni siisti paikka, liput 10€ per nenä ja 2€ siemenpussi jolla sai syöttää apinoita.

Meidän siemenet meni aroille kun apinat oli niin kylläsiä jo. Apinoita oli montaa eri sorttia ja papukaijoja sekä liskoja.

Suosittelen!

Teiden huipulle

Piiu    23.02.2013    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Pari vuotta sitten olin Teneriffalla ja otin osaa retkelle Teidelle. Huikea kokemus! Ensin bussilla yli kolmen kilometrin korkeuteen ja siitä vielä köysirataa pitkin lähes huipulle saakka. Maisemat olivat huikean kuumaiset, eihän siellä enää mitään kasva, laavaa eri väreissä ja lunta vain, upeaa.

Matka huipulle oli jo sinänsä huikea, serpentiinitietä ja ylöspäin vaihtuva ja vähenevä kasvusto. Ylhäällä on kylmä, mutta onneksi osasin varautua riittävällä vaatetuksella. Sääliksi kävi niitä ajattelemattomia jotka tulivat sinne shortseissa ja t-paidassa.

loro park - papukaijapuisto

kävimme jo toisen kerran loro-parkissa viime syksynä ja koska tällä kertaa tiesimme miten siellä pitää toimia, niin katselimme ihan rauhassa eläimiä kunnes tuli ensimmäinen merileijona-näytös, se oli taas ihan huippujuttu, varsinkin kun otimme paikan aika läheltä esityslavaa tällä kertaa, pienet vedenroiskeet eivät haittaa ;). sitten suuntasimme taas eläimiä katselemaan ja odottelemaan delffiini-näytöstä jne. nuo näytökset olivat hienoja (em. lisäksi miekkavalas ja papukaijanäytös). kannattaa ottaa se ohjelmalehtinen mistä näkee nuo näytös-ajat, niin voi rauhassa suunnitella mitä katselee milloinkin. ensimmäisellä kerralla menimme järjestyksessä koko puiston läpi ja aina tuli kiire etsiä paikka missä oli seuraava näytös ja siksi muut eläimet jäivät vähän vähemmälle huomiolle. pingviinit olivat myös aika veikeitä. puistossa oli nimensä mukaisesti valtava määrä erilaisia papukaijoja. kannattaa ehdottomasti käydä, varsinkin jos lapsia on mukana. lisäksi puistoon kulkee keskustasta ilmainen juna-auto edestakaisin koko päivän, mahtui kärrytkin kyytiin. ;)

Loro Parque

Mahtava eläinpuisto ,jossa näkee tiikereitä, papukaijoja, simpansseja, jättiläiskilpikonnia ja delfiinejä ym.

El Teide tulivuori

kesä66    10.04.2010    Fanaben nähtävyydet    Fanabe

Vuokrasimme auton ja ajoimme serpentiiniteitä ylös niinpitkälle kuin autolla pääsimme.Näkymät olivat huikeita, mitä ylemmäs menimme sen karupaa oli mutta kaunista samalla. Pois tulimme tulivuoren toiselta puolelta.

Hyvin vaikuttava kokemus, kannattaa käydä katsomassa.

Yllättävän miellyttävä Los Lavanderos-puisto

Puisto ei ole Puerto de la Cruzissa, mutta se on lähin kohde listalla. Sain tietoa kyseisestä puistosta erään toisen harrastukseni yhteydessä ja yllätyin siitä. Se sijaitsee El Sauzalissa, joka on noin 8 km koilliseen Puerto de la Cruzista. Kyseessä on vuoren rinteeseen rakennettu kasveista, kukista, kivistä, pienestä purosta ja muusta koostuva puisto, jossa on mukavia paikkoja rauhalliseen keskusteluun tai vain mitä mainioimman näkymän ihailuun.

Puiston sisäänkäynti vain on sellaisessa paikassa ettäsiitä ajaa ekalla kertaa ohi etenkin kun kohdalla ei ole parkkipaikkaa. Vastakkaiselta puolelta saattaa hyvällä onnella löytää paikan kahdelle autolle. Auto kannattaa jättää kylään puiston yläpuolelle.

Käydessäni puistossa siellä oli romantisia hetkiä viettäviä pareja ja paikka sopiikin mitä mainioimmin sellaiseen.

Teiden tulivuori

savel    09.02.2010    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Kahdesti olemme käyneet Teidellä, toisen kerran bussilla ja toisen vuokra-autolla. Jos pilvet eivät peitä näkyvyyttä, on huimaa katsella kolmen kilometrin korkeudelta rannalle! Kuumaisema on nähty parilla silmäyksellä, ja jos ei kuiva aromaa kiehdo muuten, ei siihen aikaa juuri viitsi haaskata. Hienointa on matka Teiden huipunjuurelle; alaosassa on meidän mittakaavan mukaan kesäistä, vähän matkaa kun mennään ylös, alkaa voikukat kukkia ja puiden oksilla olla silmuja kuten keväällä. Vähän ylemmäs niin havumetsän jälkeen tulee ruskettunutta kasvillisuutta, aivan kuin syksy, ja ylhäällä voi olla lunta eli talvi. Ja sen havumetsän tuoksu...!

Loro park

Puerto de la Cruz on aina yhtä hieno kokemus. Vihreä siisti kaupunki.

Useamman kerran käyneenä pitää kuitenkin aina käydä papukaijapuistossa.

Onhan siellä aina jotain katseltavaa, mitä ei ole ennen huomannut.

Loro parkissa hinta ja laatu kohtaavat toisensa.

Muutenkin mukava paikka viettää lomaa näin vanhempana henkilönä.

Helmikuun alussa jälleen samaan paikkaan matkalle.

Ties kuinka monennen kerran.

Loro Parque: nähtävää kaikenikäiselle

Kaupungin lounaiskulmassa sijaitseva Loro Parquen papukaijapuisto on kyllä eräs Teneriffan parhaita vierailupaikkoja, jossa viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin. Puisto on hyvin hoidettu ja monipuolinen perhosista miekkavalaisiin asti. Yksi ehdottomia paikkoja on pingviinitalo, jossa pääsee liukuhihnalta seuraamaan pingviinien edesottamuksia.

Puistosta löytyy monenlaisia ruokapaikkoja ja tuliaismyymälöitä,joten ei pelkoa ettei pääse eroon ylimääräisestä matkakassasta :)

Kannattaa varata vähintään yksi päivä tälle puistovierailulle, lyhyempi aika jättää vain ikävän maun.

Teide

vesku68u    30.08.2009    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

mahtava retki korkealle vuorelle.bussilla mutkitellen pientä tietä pitkien nousten n.3,7km korkeuteen merenpinnasta.

Se on maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja korkein Atlantin saarten vuorista

Kannattaa käydä

Loro Parque

Hennali40    28.04.2009    Los Gigantesin nähtävyydet    Los Gigantes

Retki eläinpuistoon oli todella hieno. Kävimme katsomassa jokaisen esityksen, delfiinit, valaat ja merileijonat. Kyllä oli esitysten jälkeen kämmenet hellinä paljosta taputtamisesta :)

Suurin osa eläimistä oli papukaijoja, mutta hienoa oli nähdä mm. gorillat ja pingviinit.

Alue oli onneksi aika suppea eli lasten kanssa käveleminen oli mukavaa ja turhia narinoita ei kuulunut. Välillä pysähdyimme syömään eväitä, joita saattoi nauttia erillisillä picnic paikoilla.

Puiston siisteys oli ensiluokkaista.

Suosittelemme.

Teide

Pakkohan oli päästä tulivuoren huipulle kun tänne tuli. Vuokrattiin auto ja ajettiin vuorille. Valtavan pitkä jono lippuluukulle kesti tunnin jonottaa ja lippu vuorille maksoi 24 euroa. Mahtavat näköalat kuitenkin avautui sieltä ja Puerto de la Cruz näkyi pienenä merenrannalla. Huonolla ilmalla tänne ei kannata tulla lainkaan sillä silloin ei näe mitään ja varmaan on kylmääkin koska aurinkoisella ilmallakin oli viileää vaikka joutui kävelemään melkoisen matkan enenkuin näki kaupungin.

Teide

Teidelle satoi runsaasti lunta 5-6.2 Kävimme 8.2 sunnuntaina katsomassa Teideä. Lunta oli vielä maastossa jonkin verran ja paikkakuntalaiset ryntäsivät sitä katsomaan.

Loro Parque eläin puisto oli mieliin painuva. suosittelen

Teiden huiput

Kyllähän se on mukava kertoa käyneensä katsomassa Teideä lähempää, kuitenkin paikan päällä aika mitään sanomaton kokemus. Ainakin meillä joilla oli liian vähän vaatetta mukana ja osa porukkaa ei ole minkään nähtävyyksien perään. Kannattaa miettiä ennen sinne lähtöä haluaako nähdä pelkkää pilviverhoa (ellei osu todella kirkas päivä) ja autolla ajelua ja palelemista.

kävin

liisukka    04.02.2009    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Teide on ihan mahtava paikka olla korkealla. Myös Loro parkki on mahtava nähdä.

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.