Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Teneriffalla: Sivu 3

Puerto de la Cruz

aiaiai    30.01.2009    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Merivesialtaat turvallinen ja halpa uintipaikka. Useita altaita aikuisille ja lapsille. Aurinkotuolit sisältyvät pääsylipun hintaan. Aurinkovarjoista pieni maksu. Ruokaa ja juomaa saa paikanpäältä. Hyvät veeseet ja suihkut. Kannattaa joutua paikalle heti paikan auettua, saadakseen hyvät paikat altaanreunalta ja auringonalta.

Puerto de la Cruz

aiaiai    30.01.2009    Teneriffan nähtävyydet    Teneriffa

Lorobargue, papukaijapuisto oiva yhden päivän retkikohde koko perheelle.

Upeita esityksiä eri akvaarioissa ja altaissa. Yhdn päivän aikana ei kaikkia ehdikkään.

Teiden tulivuori

Jännä "kuumainen" tunnelma. Kannattaa käydä katsomassa. Varaudu lämpimiin vaatteisiin koska oli todella tuulista ja kylmä! Huipulla tuulee :)

Loro Parque

Papukaijapuisto, eläintarha ja akvaario, joka on näkemisen arvoinen! Lipun voi ostaa jo Suomessa tai paikan päälläkin onnistuu. Eksoottisten eläinten ja kalojen lisäksi on mahdollisuus nähdä erilaisia näytöksiä. Erityisesti kannattaa mainita miekkavalasnäytös, jota ei voi jättää väliin. :)

Lisäksi on delfiini-, merileijona- ja papukaijanäytös. Muutakin nähtävää löytyy!

Puistossa on myös kahviloita ja myymälöitä. Omia eväitä voi syödä piknik-pöydissä. :)

Teneriffan nähtävyyksistä

Ehdottomasti suositeltavin paikka käydä on Loro Parque. Sinne pääsee Las Vegas hotellin edestä ns. minijunalla ja tuo myös takaisin. Alue on iso ja jos on lämmin ja kostea päivä, niin kannattaa ehdottomasti varata juomista mukaan. Saa kyllä perilläkin ostaa, kun löytyy muutama ravintola. Saa tosin varautua, että ovat täynnä, ainakin silloin oli kun me siellä kiertelimme. Joillakin oli sitten omia eväitäkin mukana, siellä täällä oli paikkoja, jossa voi niitäkin syödä.

Katseltavaa oli paljon. Omasta mielestäni sellaisia "must" katseltavia näytöksiä ovat ehdottomasti miekkavalaat ja delfiinit. Merileijona show oli myöskin ihan kiva. Mielenkiintoinen paikka oli myös haitunneli.

Saaren toinen eläinpuisto löytyy suurin piirtein toiselta puolen saarta, lähellä Los Christianosia ja Playa de las Americasia. Eläinpuiston nimi oli Jungle Park. Siellä oli upea haukkojen ja kotkien lentonäytös, suosittelen! Alue oli kanssa aika laaja, vaikka ei kuitenkaan läheskään niin laaja kuin Loro Parque. Aika paljon oli erilaisia eläimiä ja vähän harvinaisempiakin, varsinkin meikäläisille.

Vuoristomaisemat olivat myös mahtavia. Auton voi hyvin vuokrata, tiet ovat hyväkuntoisia. Me vuokrasimme sellasesta paikasta kuin Auto's plaza, voin suositella. Siellä sai hyvää palvelua ja vuokrahinta ainakin meidän mielestämme halpa. Meillä oli auto käytössä 3 päivää ja tuntui että se oli just sopiva. Paljon on kuitenkin nähtävää saarella. Jos auton vuokraa, niin kannattaa ainakin kiertää Anagan vuoristoalue. Upeita maisemia tiedossa.

Yhtenä nähtävyytenä voisi kait sanoa myös valaiden bongailuristeilyt. Me menimme Playa de las Americasista Freebird One -katamaraanilla. Suosittelen! Risteily maksoi tuolloin n. 35 euroa/hlö ja risteily kesti n. 3.5 tuntia ja siihen kuului pysähdys uimaan ja samalla lounas. Sillä reissulla näimme sekä pallopäävalaita että delfiinejä. =)

Tulivuori Teide on kanssa yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä tällä saarella. Itse emme siellä käyneet, meille riitti se kun näimme kuvia ja näkyihän sitten se Puerto de la Cruzin kaupunkiinkin asti.

Ei auringonpalvojille - Puerto de la Cruz

Intohimoisen auringonpalvojan kannattaa valita Teneriffan kohteista jokin muu kuin Puerto de la Cruz. Se on vihreä, istutuksia täynnä oleva kaunokainen, jonka vehreyteen on syynsä. Jos sää kuitenkin suosii, kannattaa suunnistaa merivesialtaille. Lähde kuitenkin ajoissa, sillä myöhästyneet saavat huonoimmat paikat.

Jos kohdalle sattuu pilvinen päivä, mutta ei sentään vesisadetta, lähde Loro Parqueen minijunalla rannasta. Ihana paikka, jossa voit nähdä merileijonien, miekkavalaiden ja delfiinien taidokkaita ja hauskoja esityksiä. Tai pingviinejä lähes omassa ympäristössään. LIput ovat kalliit, mutta joka euron arvoiset. Älä jätä väliin! Me vietimme viime reissulla kaksi päivää Loro Parquessa!

Ja jos sitten käy niin huono tuuri, että vettä sataa niin vuokraa auto ja lähde etelä-Teneriffalle aurinkoa metsästämään.

Parque de Taoro

Jos haluat nauttia kauniista näköalasta, suihkulähteistä ja vesiputouksista yms. kiipeäppä "Bel Air" rakennuksen läheltä olevia rappusia ylöspäin niin huipulta on tosi komeat näkymät.

Tulivurisaaren jylhissä maisemissa

Vieras    22.02.2008    Los Gigantesin nähtävyydet    Los Gigantes

Vietimme vuoden 2007 hiihtoloman Teneriffalla Los Gigantesin kylässä.

Pidimme erityisen kovasti kylän leppoisasta ilmapiiristä ja kauniista jylhistä maisemista. Saaren musta laavahiekka kiehtoi lapsia kovasti ja rannalta keräiltiin ahkerasti erimuotoisia " laavakökkäreitä "

Yhtenä päivänä vuokrasimme auton ja ajelimme ylös kapeita, kiemuraisia teitä aina Teide-tulivuorelle saakka. Pilvet alapuolellamme ja mahtava Teide vierellämme kohoten ihastelimme luonnon mestariteosta. Maisema ylhäällä oli kuin kuusta! Alaspäin laskeuduimme vuoren toista puolta vehreään Orotavan laaksoon. Puerto De La Cruzissa oli yllätykseksemme pilvistä ja kylmää, toisin kuin saaren toisella puolella, jossa aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko viikon ajan.

Lomamme ehdoton kohokohta oli Loro Parquen retki loppuviikosta. Varsinkin mahtavat miekkavalaat jäivät mieliimme !

Viikko hurahti aivan liian nopeasti ja toinen puoli kauniista saaresta jäi meiltä kokonaan näkemättä, mutta toivottavasti voimme palata Teneriffalle vielä uudestaan!

Oletko vieraillut Teneriffalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.