Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

New Yorkin baarien live-esityksiä ja tanssimista säädellyt kabareelaki on nyt kumottu.
New Yorkin baarien live-esityksiä ja tanssimista säädellyt kabareelaki on nyt kumottu.
· Napsun toimitus

Tiesitkö? Tanssiminen oli kiellettyä New Yorkin baareissa näihin päiviin saakka

New Yorkin kaupungissa on vihdoin kumottu lähes sata vuotta voimassa ollut laki. Kyseinen laki kielsi muun muassa tanssimisen kaupungin baareissa.

New Yorkin kabareelakina tunnettu laki säädettiin voimaan 1920-luvulla säätelemään salakapakoiden toimintaa. Vanhanaikainen laki ehti olla voimassa lähes sata vuotta, mutta nyt se on kumottu. Laki vaati live-esiintymisiä järjestäviä baareja hankkimaan erityisen kabareeluvan, vaikkakin suurimmalta osalta nykyravintoloista sellainen kuitenkin puuttui.

Lainvalvojat eivät kovin voimakkaasti ole viime aikoina lain noudattamista valvoneet, sillä New York Timesin julkistamien virallisten tietojen mukaan vain 97:lla kaikkiaan 25 000 ravintolasta on tanssimisen salliva kabareelupa.

Lain voimassaolo on kuitenkin johtanut laittomien tanssitapahtumien järjestämiseen esimerkiksi Brooklynin varastorakennuksissa. Kaliforniassa tapahtuneen, yli 30 hengen vaatineen varastotulipalon jälkeen lakimuutos tuli ajankohtaiseksi myös New Yorkissa.

1940-luvulta vuoteen 1967 asti myös esiintyjiltä ja muusikoilta vaadittiin kabareekortti, jonka saaminen voitiin evätä, mikäli esiintyjällä oli rikosrekisreri. Tästä syystä mm. sellaiset nimet kuin Charlie Parker, Billie Holiday ja Ray Charles eivät saaneet lupaa esiintyä New Yorkissa.

Nyt tanssiminen on Footloosen tapaan vapaata myös New Yorkissa!

Lähde: New York Times

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.