Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Japanin pääkaupunki Tokio on yksi maailman kiinnostavimpia ruokakaupunkeja. Kuva: Dreamstime
Japanin pääkaupunki Tokio on yksi maailman kiinnostavimpia ruokakaupunkeja. Kuva: Dreamstime
· Napsun toimitus

Miten selviytyä Tokion hienoimmissa ravintoloissa?

Tokiosta löytyy enemmän Michelin-ravintoloita kuin mistään muualta maailmassa. Näillä vinkeillä et töpeksi kaupungin ravintoloissa.

Tokio on yksi maailman kiinnostavimpia ruokakaupunkeja, onhan sillä enemmän Michelin-tähden saaneita ravintoloita kuin missään muualla maailmassa. Ruokailuetiketti ja sushin monet salat hienoimmissa paikoissa voivat tuntua ylivoimaisilta ja pelottavilta, mutta pienellä perehtymisellä matkaaja pärjää paikassa kuin paikassa ilman turhaa säätöä. Omakase tarkoittaa menua jonka päättää kokki. Nämä ovat hienoimpien ravintoloiden suosituimpia elämyksiä.

Varaa pöytä etukäteen ja pyydä apua hotellistasi

Suosituimmat ravintolat ovat todella kysyttyjä. Jopa siinä määrin, että pöydän joutuu toisinaan varaamaan viikkoja tai kuukausia etukäteen. Jos et ole suuntaamassa hienoimpiin ravintoloihin, pidä silti huoli että saat tehtyä varauksen viikonloppuisin. Tässä voit pyytää myös hotellin apua, sillä useat ravintolat eivät ota vastaan varauksia joita ei ole tehty japanin kielellä - tai ravintolan sivu on vain japaniksi.

Ilmaannu paikalle

Useissa hienoissa sushiravintoloissa on vain 6-10 istumapaikkaa. Toisinaan ravintolat veloittavat varausmaksun luottokortiltasi pöytävarauksen yhteydessä. Jos et ilmaannu paikalle, voit menettää varausmaksun tai pahimmassa tapauksessa koko aterian hinnan. Ota selvää asioista etukäteen.

Ilmoita rajoitteista hyvissä ajoin

Ravintolat jotka tarjoavat omakase-elämyksen, pohjaavat illan ruuat paljolti sesonkituotteisiin. Ruokarajoitteet ja allergiat tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä, joka on toivottavasti tehty hyvissä ajoin etukäteen. Näin säästyt noloilta tilanteilta, kun et voikaan nauttia mestarin tarjoamaa annosta.

Hyvät tavat toimivat aina

Ole ajoissa, mielellään hieman etuajassa. Tämä osoittaa kunnioitusta kokkia sekä ravintolaa kohtaan. Jos haluat ottaa kuvan ateriastasi, voit kysyä käykö tämä päinsä ruokailun aikana. Toisinaan kännykät eivät ole edes sallittuja ravintolassa, tai osoittavat huonoa makua. Keskity aterian nauttimiseen sen kuvaamisen sijaan.

Nauti ateriasta

Aterian alussa ruokailijoille tuodaan oshibori, kostea pyyhe. Siisti kätesi ja taittele se huolellisesti pöydälle. Sillä pyyhitään sormet nigirien välissä. Luota tarjoilijoihin; pyydä teetä, olutta tai sakea ja anna henkilökunnan päättää yksityiskohdat. Ruoka tuodaan pöytään täydellisesti ajoitettuna - syö nigirisi siis heti äläkä odota muita.

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.