Hongkong - Kuva: Dreamstime
Hongkong - Kuva: Dreamstime

Maailman parhaat kaupungit shoppailua rakastavalle

Tuskin kukaan lähtee Hongkongista tai New Yorkista tyhjin käsin kohti kotia. Lukemattomat putiikit jotka erikoistuvat koruihin, antiikkiin, vaatteisiin ja designiin, tekevät näistä kahdesta kaupungista tyylin pääkaupunkeja mitä shoppailuun tulee.

Näin äänestivät Travel and Leisure -sivuston lukijat, jotka pistivät nämä kaksi kaupunkia eri kyselyiden kärkeen. Joka vuosi sivusto pyytää lukijoitaan laittamaan kaupunkeja järjestykseen ruuan, nähtävyyksien, hotellien ja myös shoppailun suhteen. Erään kommentin mukaan Hongkong on luultavasti paras kaupunki ostosten tekemiseen maailmassa, lyöden Euroopan ja Yhdysvaltojen kaupungit laudalta: nähtävää ja koettavaa on yksinkertaisesti niin paljon tässä kauniissa kaupungissa.

Vaikka Hongkong on aina ollut tunnettu hienojen putiikkien kaupunkina, yrittäjien uusi aalto on tuonut mukanaan kaikille lompakoille sopivia mahdollisuuksia kooten kauppoja ostoskeskuksiin jotka tarjoavat kaikkea mahdollista.

Myöskään New York ei ole ainoastaan hienojen putiikkien ja merkkituotteiden kaupunki. Se koreileekin Yhdysvaltojen listan kärjessä. Vaatimattomilta näyttävät putiikit, urbaani rosoisuus ja uudet vaatesuunnittelijat takaavat sen, että joka kulman takaa voi löytyä uutta ihmeteltävää.

Brooklyn Flea -kirpputori on suosittu vaihtoehtoinen shoppailukohde niille, jotka ovat kyllästyneet tavaratalojen tarjontaan.

Parhaat shoppailukaupungit ovat aina yhdistelmä helposti löydettäviä tavarataloja ja ostoskeskuksia, sekä pienempiä putiikkeja ja ostoskatuja. Ne tarjoavat hyviä mahdollisuuksia ostaa tuliaisia, joita ei tarvitse viime tingassa etsiä lentokentän kaupoista.

Esimerkiksi listan kahdeksas kaupunki, San Miguel de Allende Meksikossa, tarjoaa suuren torimaisen alueen nimeltä El Tianguis de los Martes. Alue kattaa kolmen jalkapallon kokoisen tilan täynnä antiikkia ja käsitöitä: lautasia, mattoja, maljakoita, sekä herkullista katuruokaa ja vaatteita.

Maailman 10 parasta kaupunkia Yhdysvaltojen ulkopuolella shoppailulle Travel and Leisure -sivuston lukijoiden mukaan ovat:

  1. Hongkong
  2. Milano, Italia
  3. Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
  4. Pariisi, Ranska
  5. Firenze, Italia
  6. Tokio, Japani
  7. Singapore
  8. San Miguel de Allende, Meksiko
  9. Rooma, Italia
  10. Bangkok, Thaimaa

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.