Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tokiossa ei ole pulaa laadukkaista ravintoloista. Kuva: © Watcharapong Thawornwichian | Dreamstime.com
Tokiossa ei ole pulaa laadukkaista ravintoloista. Kuva: © Watcharapong Thawornwichian | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Tuplasti enemmän kuin Pariisissa! Tokiossa on maailman eniten Michelin-tähtien arvoisia ravintoloita

Michelin Guide listaa vuosittain maailman parhaat ravintolat ja sen valintoja seurataan innokkaasti. Nykyisin oppaan listalta löytyy ravintoloita yhteensä 25:sta maasta.

Michelin-tähdillä merkityt ravintolat herättävät helposti kunnioitusta. Vaatimattomista olosuhteista vuonna 1889 alkunsa saanut motoristien ravintolaopas Michelin Guide on nykyisin ruokaa rakastavien sekä ravintola-alan ammattilaisten epävirallinen raamattu.

Eniten Michelin-tähden arvoisia ravintoloita löytyy nykyisin Tokiosta. The Michelin Guide 2019 listaa Japanin pääkaupungista 230 ravintolaa, jotka ovat 1-3 tähden arvoisia. Näistä kolmellatoista on kolme tähteä, 52:llä ravintolalla on kaksi tähteä ja yhden tähden arvoisia paikkoja löytyy 165 kappaletta.

Kuva: © Phurinee Chinakathum | Dreamstime.com
Kuva: © Phurinee Chinakathum | Dreamstime.com

Näin Tokio hakkaa eteläisen kilpakumppaninsa Kioton ja Osakan, joiden ravintolat pärjäävät myös erinomaisesti. Korkealaatuisesta ruoastaan tutuissa kaupungeissa on oppaan mukaan yhteensä 203 Michelin-tähtien arvoista ravintolaa.

Vertailun vuoksi, ruokakulttuurin kehtona pidetystä Pariisista löytyy “ainoastaan” 113 ravintolaa, jotka ovat saaneet Michelin-oppaalta tähtiä.

Uusi opas suuntaa huomiota myös niin sanottuihin Bib Gourmand -ravintoloihin. Termi tarkoittaa paikkoja, joissa on hyvä hinta–laatusuhde. Maininnan on saanut 254 ravintolaa, joissa tarjoillaan “harvinaisen hyvää ruokaa kohtuullisella hinnalla”.

Kolme tähteä ei irtoa helpolla. L’Osier, ravintola joka on perustettu 1973, sai kolmannen tähtensä ainoana Tokion uutena tulokkaana kolmen tähden ravintoloiden listalla.

Kuva: © Nuvisage | Dreamstime.com
Kuva: © Nuvisage | Dreamstime.com

Sen sijaan ennestään tutut kolmen tähden ravintolat, kuten Kanda, Quintessence, Joel Robuchon ja Sukiyabashi Jiro Honte pitivät pintansa. Ravintoloiden nimet kannattaakin laittaa mieleen, jos joskus tekee mieli aterioida jossain maailman hienoimmista ravintoloista.

Virallisen Michelin-oppaan nettisivuilta voi tarkistaa kaikki kaupungin tähtiravintolat, jos erinomainen ruoka kiinnostaa Japanin matkalla.

Lue myös: Michelin-tähdet merkitsevät laadukasta ravintolaa - Tiesitkö, mistä himoitut tähdet saivat alkunsa?

Lähde: CNN

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.