Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Demerzel21 – Dreamstime.com
Kuva: © Demerzel21 – Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Hämmentävän muotoinen The Vessel - Uusi nähtävyys New Yorkissa on avautunut yleisölle

Hudson-joen rantaan Manhattanilla on avautunut 15-kerroksinen nähtävyys, jota osa ihmisistä pitää New Yorkin Eiffel-tornina. The Vessel sisältää 2500 askelmaa ja hienon näkymän Manhattanille.

New Yorkin Manhattanilla, Hudson Yardsin naapurustossa, Hell's Kitchenin ja Chelsean välissä on avattu yleisölle uusi nähtävyys. The Vessel ei kuitenkaan ole pelkkä ulkopuolelta ihailtava nähtävyys, vaan sen pääsee kokemaan myös itse - oman lihasvoimansa avulla.

Kuva: © Demerzel21 – Dreamstime.com
Kuva: © Demerzel21 – Dreamstime.com

Lähes kymmenen vuotta rakenteilla ollut The Vessel on 15-kerroksinen näköalatorni, joka koostuu labyrinttimäisesti risteävistä portaikoista. Portaikkoja rakennelmassa on 154 ja askelmia niissä kerrotaan olevan kaikkiaan 2500.

Matkalla huipulle kävijä voi levähtää yhdellä 80:sta tasanteesta. Huipulta avautuu komea näkymä yli Hudson-joen ja Manhattanin. Tarjolla on myös hissi niille kävijöille, jotka eivät pysty kiipeämään portaita huipulle asti.

Kuva: © Demerzel21 – Dreamstime.com
Kuva: © Demerzel21 – Dreamstime.com

Arkkitehti Thomas Heatherwickin suunnittelema The Vessel pidettiin rakentamisensa aikaan tiukasti salassa. Valmistuessaan se sai paikallisten asukkaiden suunnalta ristiriitaisen vastaanoton. Osa ihmisistä pitää sitä New Yorkin Eiffel-tornina, osan mielestä se muistuttaa muodoltaan mehiläispesää tai jopa kebab-varrasta.

Mielenkiintoisen näköinen Vessel tulee kuitenkin varmasti houkuttelemaan turisteja, sillä jo pelkkä rakennelma tarjoaa kiehtovia kuvakulmia ja samalla hyvin uudenlaisen tavan kokea New Yorkia.

Kuva: © 3659115 - Dreamstime.com
Kuva: © 3659115 - Dreamstime.com

The Vessel on auki yleisölle maanantaista sunnuntaihin klo 10-21. Vierailu rakennelmassa on ilmaista, mutta sinne pitää silti varata lippu etukäteen. Tällä pyritään välttämään liialliset ruuhkat ja pitämään vierailijoiden virta tasaisena.

Lennot New Yorkiin löydät Napsun lentohausta.

Lähde: Architectural Digest

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.