Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Romanttisena pidetty Pariisi voi sesonkiaikaan osoittautua turistiruuhkien vuoksi vähemmän romanttiseksi. Kuva: © Shao-chun Wang | Dreamstime.com
Romanttisena pidetty Pariisi voi sesonkiaikaan osoittautua turistiruuhkien vuoksi vähemmän romanttiseksi. Kuva: © Shao-chun Wang | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Poikkea tallatuimmalta polulta - Vuonna 2019 suunnataan tutuista matkakohteista kohti uusia kokemuksia!

Maailman suosituimmat matkailukohteet voivat tuntua monista matkaajista ruuhkaisilta ja liian tutuilta. Aina tallatuimmat polut eivät tarjoakaan odotettuja kokemuksia. Vuoden 2019 matkailutrendi näyttääkin olevan vaihtoehtoisten kohteiden etsiminen.

Tunnetut turistikohteet ovat suosittuja usein historiallisista ja kulttuurisista syistä. Toisinaan matkailijat kuitenkin haluavat kokea jotain uutta, ilman että toisiin turisteihin törmää samoissa paikoissa tekemässä täsmälleen samoja asioita.

Joskus suosikkikohteeseen tehtävän matkan jättäminen väliin voi olla paras teko, jonka voi tehdä kohteen hyväksi. Kestävää matkailua voi kuitenkin edistää myös pienillä teoilla, eikä matkustamista tarvitse jättää pois omalta haavelistalta. Kannattaa siis etsiä tunnettujen turistikohteiden rinnalle vaihtoehtoisia nähtävyyksiä!

Etsi vaihtoehtoja

Moni matkustaa Perun historialliselle Machu Picchulle, Intian Taj Mahaliin tai Kambodzan Angkor Watiin kohteiden kauneuden, historiallisen merkityksen ja vaikuttavien näkymien vuoksi. Hyviä vaihtoehtoja näille löytyy ympäri maailman. Esimerkiksi Humayunin mausoleumi Intian Delhissä on kiehtova kohde historian ystäville. 
Kanadan kansallispuistot taas tarjoavat uskomattomia maisemia hyvillä kulkuyhteyksillä, mutta kävijöitä on vain murto-osa Machu Picchuun verrattuna.

Humayunin mausoleumi on hyvä vaihtoehto suositulle Taj Mahalille. Kuva: © Yurataranik | Dreamstime.com
Humayunin mausoleumi on hyvä vaihtoehto suositulle Taj Mahalille. Kuva: © Yurataranik | Dreamstime.com

Matkusta paikkaan, jossa monikaan ei ole ajatellut käydä

Kun matkustat tunnettujen kohteiden ulkopuolelle, voit pian huomata, että ihmiset kyselevät sinulta matkavinkkejä. Tanskalle kuuluvat Färsaaret tarjoavat koskematonta luontoa ja omalaatuista pohjoismaista tyyliä. Jylhät kalliot ja rantaviivat kutsuvat seikkailemaan, mutta illan voi päättää hienosti Michelin-tähden arvoisessa ravintolassa.

Kanadan Toronto jää usein trendikkäämpänä pidetyn Montrealin tai tunnetumman Vancouverin varjoon. Se on kuitenkin yksi maailman monikulttuurisimmista kaupungeista, ja tunnettu ystävällisistä asukkaistaan.

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on monelle täysin tuntematon paikka, vaikka se tarjoaa romanttisia kanaaleja ja linnoja, sekä ihania kahviloita täydelliseen kaupunkilomaan.

Tanskalle kuuluvat Färsaaret hurmaavat etenkin luonnonystävän. Kuva: © Miroslav Liska | Dreamstime.com
Tanskalle kuuluvat Färsaaret hurmaavat etenkin luonnonystävän. Kuva: © Miroslav Liska | Dreamstime.com

Lue myös: Kaipaatko jotain uutta? Tässä 10 eurooppalaista kohdetta, jonne et luultavasti edes harkinnut matkustavasi

Matkusta turistikauden ulkopuolella

Jos haluat suunnata suosittuihin kohteisiin, joskus sesonkiajan ulkopuolella matkustaminen on paras tapa tutustua kohteeseen ajan kanssa. Suuntaa Venetsiaan kesäajan ulkopuolella, ja nauti hiljaisista kujista ja ravintoloista rauhassa. Turkki on erinomainen matkakohde kiireisimmän auringonottosesongin jälkeen, ja antaa mahdollisuuden tutustua historiallisiin kohteisiin ilman tungosta. Etelä-Afrikka tarjoaa viileämmän sään aikaan safareita alennushintaan, ja viinitiloilla on vähemmän tungosta. Kuulostaa täydelliseltä lomalta.

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.