Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Occitanien alueella Ranskassa saa olla turistilaumoilta rauhassa, vaikka maisemat ovat näin upeat. Kuva: © Jacques Vanni | Dreamstime.com
Occitanien alueella Ranskassa saa olla turistilaumoilta rauhassa, vaikka maisemat ovat näin upeat. Kuva: © Jacques Vanni | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Kaipaatko jotain uutta? Tässä 10 eurooppalaista kohdetta, jonne et luultavasti edes harkinnut matkustavasi

Anna Euroopan yllättää ei-niin-tunnetuilla kohteillaan. Tässä kymmenen vinkkiä.

Eurooppa on kompakti ja näppärä maanosa matkustamiselle, mutta usein suuntaamme aina kohti samoja tuttuja kohteita. Tässä kymmenen hienoa matkakohdetta, jotka eivät välttämättä ole edes tulleet mieleesi uutta matkaa suunnitellessasi. Vaikka syytä kyllä olisi.

1. Gargano, Italia

Italian kantapään korko-osasta löytyvä Gargano on yhdistelmä kauniita rantoja ja hienoja mäntymetsiä. Rannikkoalueen lämpötila on suotuisa vuoden ympäri, ja kesäisin hellettä viilentää kolmelta suunnalta puhaltava merituuli. Apulian alue on yksi maan parhaiten suojeltuja salaisuuksia, edes sesonkiaikana elokuussa ei kaupungissa juuri turisteja näy.

Kuva: © Josef Skacel | Dreamstime.com
Kuva: © Josef Skacel | Dreamstime.com

2. Lozère, Ranska

Ranskan Occitanien alue (ent. Languedoc-Roussillon), ja erityisesti Lozère, tarjoavat hiljaisuutta ja jylhiä maisemia Etelä-Ranskassa. Keskiylänkö on syntynyt vulkaanisen toiminnan myötä, ja vuoristoaluetta värittävät sammuneet tulivuoret.

Vuorilta aukeaa tasankoja, joilta voi ihailla loputtomiin jatkuvaa maisemaa, sekä kurkistaa alas Gorges du Tarniin eli Tarnin kanjoniin. Alueelta löytyy lukuisia pieniä vuoristokyliä, mutta lähimaillakaan ei näy turistin turistia.

Kuva: © Jacques Vanni | Dreamstime.com
Kuva: © Jacques Vanni | Dreamstime.com

3. Meck-Pomm, Saksa

Monet eivät ole koskaan kuullut Saksan Meck-Pomm -nimisestä paikasta. Nimi on lyhenne, alueen virallinen nimi on Mecklenburg-Vorpommern. Sitä kutsutaan myös Saksan Norfolkiksi, viitaten sen pitkään, avaraan rantaviivaan ja pieniin kyliin.

Meck-Pommin osavaltio sijaitsee Pohjois-Saksassa, Itämeren rannalla. Vilkkaat pienet merenrantakylät ovat ihanteellisia käyntikohteita, samalla kun päivät kuluvat autioilla rannoilla kaukana kaikesta.

Kuva: © Travelpeter | Dreamstime.com
Kuva: © Travelpeter | Dreamstime.com

4. Guimarães, Portugali

Portugalin Guimarães on kaupunki, jota voi kuvailla vain sanalla hurmaava.

Sen keskusta on autoilta suljettu kävelykatualue, ja joka suuntaan avautuu kapeita mukulakivikujia, joilta löytyy kahviloita ja pieniä baareja. Guimarãesiin tullaan eksymään, viihtymään ja rentoutumaan - sen kaunis keskusta-alue on myös Unescon suojelema.

Kaupunki sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Portosta koilliseen.

Kuva: © Siempreverde22 | Dreamstime.com
Kuva: © Siempreverde22 | Dreamstime.com

5. Piano Grande, Italia

Keski-Italian sisämaasta löytyy Umbrian alue, sekä spontaanisti korkealle vuoristoon muodostunut Piano Grande. Sitä ympäröivät joka puolelta vuoret, ja valtava tasanko on kauneimmillaan alkukesästä, joka on myös suosituin aika matkustaa alueelle.

Touko-kesäkuun aikana tasanko puhkeaa kukkaan; alueen valtaavat narsissit, unikot, orkideat ja villit tulppaanit lukuisten muiden lajien lisäksi.

Kuva: © minnystock | Dreamstime.com
Kuva: © minnystock | Dreamstime.com

6. Pílio, Kreikka

Pílion-vuorella kreikkalaisten jumalten kerrotaan viettävän joutilaita luppopäiviään kesäisin. Niemimaa, joka sijaitsee Kreikan itärannikolla, on täynnä koskia, pieniä hurmaavia kyliä, oliivilehtoja sekä kirkkaita, kaukana siintäviä lahtia.

Thessalyn alue Kreikassa on kuin suoraan taruista, ja sopii erinomaisesti omatoimiseen kiertelyyn. Kartanoita on muutettu pieniksi hotelleiksi, ja junarata kuljettaa myös matkaajia Ano Lechoniasta Miliesiin, tehden lomastasi sujuvamman.

Kuva: © Kisamarkiza | Dreamstime.com
Kuva: © Kisamarkiza | Dreamstime.com

7. Cíes-saaret, Espanja

Cíes-saaret ovat alueen vastine Karibian saarille, ja täydellinen matkakohde niille, jotka etsivät omaa rauhaa. Saarelta löytyy lukuisia patikkareittejä, ja lintubongarit viihtyvät erinomaisesti runsaan tarjonnan parissa.

Saaret ja sen merialue ovat suojeltuja, ja vierailijoita alueelle pääsee vain 2 200 per päivä. Saaristo sopiikin päiväkohteeksi, sillä varsinaisia palveluja ei ole muutamaa ravintolaa lukuun ottamatta.

Cíes-saaret kuuluvat Espanjan luoteisnurkassa sijaitsevaan Galician itsehallintoalueeseen.

Kuva: © StockPhotoAstur | Dreamstime.com
Kuva: © StockPhotoAstur | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Espanjan ihastuttavat hiekkarannat

8. Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Montenegron Durmitorin kansallispuisto tarjoaa hurjista korkeuksista avautuvia näköaloja, vihreänä loistavia jäätikköjärviä, tummia mäntymetsiä ja valtavia koskia.

Joulukuusta maaliskuulle puistossa on hiihtosesonki, ja keväästä syksyyn alueelle matkaavat patikoitsijat ja koskenlaskijat. Jopa kesän kuumimpina päivinä vuoristossa on viileää - Durmitor on ulkoilmaihmisten unelmakohde vuoden ympäri.

Kuva: © Dvrcan | Dreamstime.com
Kuva: © Dvrcan | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Euroopan parhaat vaelluskohteet

9. Segovia ja Salamanca, Espanja

Espanjan Segovia ja Salamanca ovat historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille hieno elämys. Segoviasta löytyy roomalainen akvedukti, ja koko kaupunki on Unescon maailmanperintöluettelossa historiallisen keskiaikaisen kaupunkiarkkitehtuurinsa vuoksi.

Salamanca, joka löytyy Segoviasta länteen, on myös Unescon kohde. Kaupungissa on hienoja kirkkoja, palatseja sekä aukioita, jotka on valaistu kauniisti illan tullessa. Iltaelämä on vilkasta, sillä Salamanca on tunnettu ja arvostettu yliopistokaupunki. Segovia on hyvä päiväretkikohde Madridista, mutta yöpyminen Salamancassa samalla reissulla kannattaa kaupungin ravintolatarjonnan ja aidon tunnelman vuoksi.

Kuva: © Emicristea | Dreamstime.com
Kuva: © Emicristea | Dreamstime.com

10. Färsaaret, Tanska

Useimmat ovat kuulleet Färsaarista, mutta harva on siellä käynyt. Tanskalle kuuluva itsehallintoalue sijaitsee pohjoisella Atlantin valtamerellä, kaukana kaikesta. Kahdeksantoista saarta tarjoavat ulkoilmasta nauttiville matkailijoille uskomattomia maisemia, autioita rantoja sekä monia mahdollisuuksia ulkoiluun.

Saaria kiertää hyvin omalla vuokra-autolla, sillä alueelta löytyy lukuisia moderneja tunneleita, sekä kaksi vedenalaista tunnelia saarten välillä.

Kuva: © Miroslav Liska | Dreamstime.com
Kuva: © Miroslav Liska | Dreamstime.com

Lue myös: Lunneja, lampaita ja Instagramin arvoiset maisemat - Hurmaavat Färsaaret valloittavat

Lähde: The Telegraph

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.