Näistä shoppailijoiden unelmien lomakohteista löytyy kauppoja kierreltäväksi useammallekin päivälle.
Näistä shoppailijoiden unelmien lomakohteista löytyy kauppoja kierreltäväksi useammallekin päivälle.
· Skye Borg

Luottokortti laulamaan? Maailman houkuttelevimmat shoppailukaupungit Top 5

Shoppailu on monen matkaajan listalla uutta matkakohdetta valittaessa. Olipa suunta sitten merkkituotteita myyviin liikkeisiin tai huokeampaan hintaan samoja tuotteita tarjoaviin outletteihin, shoppailu on osa lomanviettoa useimmille meistä. Mistä löytyvät maailman parhaat shoppailukaupungit?

Conde Nast Traveler kysyi tätä lukijoiltaan - tässä viisi hyvää kohdetta.

1) New York City, Yhdysvallat

Times Square
Times Square

New Yorkia tuskin voittaa mikään - shoppailumahdollisuudet ovat niin monipuoliset, että kyse on lähinnä siitä mihin aika riittää. Suuret tavaratalot, merkkiliikkeet, outletit, pikkuputiikit, kirpputorit, ja lisäksi kauppoja löytyy jokaisen budjetille.

Päivä kuluukin sopivasti nauttien lukuisista liikkeistä, samalla nauttien suurkaupungin sykkeestä, sujuvasta julkisesta liikenteestä sekä kaikkialta löytyvistä levähdyspaikoista kuten kahviloista, drinkkibaareista ja ravintoloista.

2) Dubai, Arabiemiraatit

Dubai Mall of the Emirates
Dubai Mall of the Emirates

Dubai nostaa suosiotaan, eikä ihme. Kaupungissa tarjotaan paahtavalta auringolta suojaa lukuisissa ostoskeskuksissa, sillä ne ovat Dubain shoppailun ydin. Ostoskeskuksia löytyy monia, ja ne pitävät sisällään merkkituotteet, luksusputiikit ja tunnetut ketjut sekä lukemattomia ruokailuvaihtoehtoja.

Dubain suurissa ostoskeskuksissa on paljon myös muuta tekemistä ja nähtävää. Esimerkkinä käy vaikka Mall of the Emirates, josta löytyy lähes 600 kaupan lisäksi myös laskettelukeskus!

3) Chicago, Yhdysvallat

Magnificent Mile
Magnificent Mile

Hieman yllättäen listalle kiipeää suomalaisille ostoskaupunkina tuntemattomampi Chicago. Magnificent Mile on kuuluisa ostoskatu, josta löytyy kirjaimellisesti kaikki.

Kaupungista löytyy kuitenkin muutakin, kuten Wicker Parkin alue, josta löytyy pieniä putiikkeja, huonekaluliikkeitä, kahviloita, kirjakauppoja ja vaateliikkeitä ihastuttavana sokkelona jonne kannattaa varata aikaa koko päivä. 

4) Hongkong

Hongkongista kukaan tuskin lähtee tyhjin käsin!
Hongkongista kukaan tuskin lähtee tyhjin käsin!

Hongkongissa ei voi käydä pistäytymättä ostoksille. Suuret ostoskeskukset tarjoavat tuttuja merkkejä helpossa ympäristössä, mutta kaupungin lukuisat torialueet, pienet kujat ja marketit ovat niin täynnä kauppiaita ja myymälöitä, että täältä ei tyhjin käsin lähdetä.

Halpa elektroniikka houkuttelee turisteja, samoin kuin herkullinen katuruoka ja ihanat lelut joita tuntuu pursuavan jokaisen kadun varrella olevista kojuista.

5) Firenze, Italia

Firenzen pienet putiikit, kauniit käsityöt ja merkkiliikkeet houkuttelevat shoppailijoita.
Firenzen pienet putiikit, kauniit käsityöt ja merkkiliikkeet houkuttelevat shoppailijoita.

Firenzeen suunnataan useimmiten historian perässä. Shoppailussa korostuu ainutlaatuisten elämysten ja hyödykkeiden löytyminen, sillä kaupungin tarjonta nojaa vahvasti perinteisiin sekä käsityöhön. Käsintehdyt kengät ja vaatteet ovat hyvä syy suunnata tänne. Parfyymit, kankaat, jopa uniikki valikoima kirjepaperia houkuttelevat pieniin putiikkeihin kaupungin kapeilla kujilla.

Merkkiliikkeitä löytyy myös kaupungista, mutta Firenze on ylellisiä ja ainutlaatuisia esineitä etsivän matkailijan kohde.

Lähde: Conde Nast Traveler

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.