Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Chicago

Chicagon artikkelit

Chicagon sääennuste

la 4.12.

Puolipilvistä päivän aikana.
6°C | 0°C
3 m/s

su 5.12.

Sadekuuroja iltaan asti.
7°C | -1°C
6 m/s

ma 6.12.

Puolipilvistä päivän aikana.
0°C | -7°C
8 m/s

ti 7.12.

Pilvistä päivän aikana.
-2°C | -3°C
3 m/s

ke 8.12.

Sumua aamulla.
0°C | -7°C
3 m/s

to 9.12.

Sumua illalla ja yöllä.
1°C | -1°C
4 m/s

Matkakohteita Chicagon lähellä

Suosittuja hotelleja Chicagossa

 • Matka Tukholmasta Lincolniin

  Kone Tukholmasta Chicagoon lahti tasan kaksi tuntia myohassa. Koneen jarruissa oli kuulemani mukaan ollut jotain vialla. Suurin osa koneen matkustajista lensi Chicagoon vain jatkaakseen matkaa sielta muualle Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Tama tarkoitti sita, etta suurin osa naista matkustajista missasi jatkolentonsa myohastymisemme takia. Todella upeasti se hoidettiin, silla n. tunti ennen kuin aloimme laskeutua, meille kuulutettiin ja kerrottiin, etta olemme kaikki"rebooked already" ja etta meidan tulisi vain menna SAS:n virkailijan luo sinne ja sinne kuullaksemme, mille lennoille meidat oli buukattu. Pitka lento meni hyvin, muta totta kai on tosi rankkaa vasyneena menna kaikkien maahantulomuodollisuuksien lapi, tulliin oli 200 metrin jono ja Chicagon kentalla (Atlantan jalkeen USA:n liikennoidyin kentta) etaisyydet ovat niin mielettomat, etta pelkastaan sirtyminen terminaalista toiseen on kuin siirtyminen kaupungista toiseen. Tulin Omahaan 2,5 tuntia myohassa. Ystavattareni oli siis...  Lisää...

  Kone Tukholmasta Chicagoon lahti tasan kaksi tuntia myohassa. Koneen jarruissa oli kuulemani mukaan ollut jotain vialla. Suurin osa koneen matkustajista lensi Chicagoon vain jatkaakseen matkaa sielta muualle Yhdysvaltoihin tai Kanadaan. Tama tarkoitti sita, etta suurin osa naista matkustajista missasi jatkolentonsa myohastymisemme takia. Todella upeasti se hoidettiin, silla n. tunti ennen kuin aloimme laskeutua, meille kuulutettiin ja kerrottiin, etta olemme kaikki"rebooked already" ja etta meidan tulisi vain menna SAS:n virkailijan luo sinne ja sinne kuullaksemme, mille lennoille meidat oli buukattu. Pitka lento meni hyvin, muta totta kai on tosi rankkaa vasyneena menna kaikkien maahantulomuodollisuuksien lapi, tulliin oli 200 metrin jono ja Chicagon kentalla (Atlantan jalkeen USA:n liikennoidyin kentta) etaisyydet ovat niin mielettomat, etta pelkastaan sirtyminen terminaalista toiseen on kuin siirtyminen kaupungista toiseen. Tulin Omahaan 2,5 tuntia myohassa. Ystavattareni oli siis saanut odottaa minua kentalla useamman tunnin. Plus, etta han v. 2006 loukkasi tapaturmaisesti silmansa niin, etta han menetti nakokyvyn oikeasta silmastaan eika han voi eika saa ajaa autoa pimean aikaan Interstate-teilla. Ja koska pimea oli juuri laskeutumassa, jouduin mina viela ajamaan Omahasta Lincolniin. Auto on melkein tulitera, iso Nissan, joten siihen kylla sai kaasuttamalla vauhtia, mutta taytyy sanoa, etta loppumatkasta olin niin vasynyt, etta minun oli pakko avata auton sivuikkuna, jotten nukahtaisi irattiin. Kuitenkin viela ennen nukkumaan menoa kavimme Taco Bellissa syomassa oikeat, kunnon tacot. )

  Kohde: Chicago, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Chicagon lennot & liikenne
  Lisätty: 02.09.14 Lähettäjä: riittainkeri
 • Maahantuloviranomaiset

  Sain juuri kuulla, etta Yhdysvalloissa on yleisesti tiedossa, etta Chicago on "helpoin" paikka tulla maahan, Yhdysvaltojen maahantuloviranomaisethan saattavat heittaytya todella hankaliksi - meinaan vaan, etta KOKEMUSTA ON !!! Jos eivat muuten vaikeuta tuloasi, voivat kuitenkin pitkittaa vasyneen matkalaisen paasya perille kuulustelemalla ummet ja lammet. Eilinen oli helpoin ja lyhyin kohtaamiseni takalaisen viranomaisen kanssa. Olinhan papereihini jo tayttanyt asianmukaiset kohdat ja vakuuttanut, etta en ole terroristi, en huumekauppias enka ollut natsi vuosina 1938-1945 :):):) Sormenjalkeni ja silmaterani kun olivat erilaiset kun yhdenkaan heidan etsimansa suurrikollisen kanssa, mies vain heitti jotain huulta ja antoi jatkaa matkaa. Eli jos haluatte paasta nopeasti muodollisuuksista, lentakaa maahan Chicagon ei New Yorkin kautta.

  Kohde: Chicago, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Chicagon vaarat ja ongelmat
  Lisätty: 31.08.14 Lähettäjä: riittainkeri
 • Tupakoija lentokoneessa

  Tupakoijille paras vinkki pitkille lentomatkoille: Ostakaa Nicoretten imeskelytabletteja. Katevassa kayttopakkauksessa on 20 imeskelytablettia.Niita on eri makuja. Itse ostin "jaaminttua" eli icemint-makua. Lentomatka Tukholmasta Chicagoon meni taysin kivuttomasti ja mukavasti. Matkan aikana soin nelja hyvanmakuista "hengityksenraikastajaa" eika tehnyt tupakkaa lainkaan mieli. Paatin jopa etsia vastaavia taalta jenkkilasta ja alkaa niiden avulla ainakin radikaalisti vahentaa polttamista (siihen menee liikaa rahaa). Nicorette-purkan syominen ja jauhaminen on tyolasta: siina tulee leukaperat kipeaksi, ja nikotiinilaastarissa taas nikotiini tulee tasaisesti koko ajan eli tabletilla vain katkaiset sen "piikin"tupakanhimossa\nikotiinintarpeessa.

  Kohde: Chicago, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Chicagon lennot & liikenne
  Lisätty: 31.08.14 Lähettäjä: riittainkeri
 • Iso ostoskeskus Chicagon lähellä

  Jos on matkalla Chicagossa ja tekee mieli shoppailla isossa ostoskeskuksessa, kannattaa ottaa suunnaksi Woodfield Mall. Se sijaitsee n. 45km Chicagon keskustasta luoteeseen. Kyseisessä ostoskeskuksessa on n. 300 kauppaa (ravintolat mukaan lukien), saman katon alla. Amerikassa kaikki on isoa. :) www.shopwoodfield.com

  Kohde: Chicago, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Chicagon ostokset
  Lisätty: 26.10.11 Lähettäjä: maria
 • 3.7. ilotulitus yläpuolelta nähtynä

  Poikkeavan mukava kokemus on nauttia USA:n itsenäisyyspäivän aattona järjestettävästä ilotulituksesta John Hancock Center'in näköalatasanteelta katsottuna. Näkymät 344 metrin korkuisesta rakennuksesta ovat huimaavat. Paikalle tulee kuitenkin saapua todella hyvissä ajoin sillä ikkunapaikat menevät ensimmäisenä niiden eteen "leiriytyneille". Osoite on 875 North Michigan Avenue.

  Kohde: Chicago, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Chicagon nähtävyydet
  Lisätty: 07.11.09 Lähettäjä: Pasaatituuli

Oletko käynyt Chicagossa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Chicagossa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Chicagoon?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

eeva29

Kohde: Chicago
Ajankohta: Heinäkuu, 2010 - Elokuu, 2010

jakattil

Kohde: Chicago
Ajankohta: Helmikuu 26, 2009 - Maaliskuu 06, 2009

Elorapet

Kohde: Chicago
Ajankohta: Kesäkuu, 1993
Kommentti: Tuttavaperheen luona käymässä ja hirveesti ei ole muistikuvia paikasta. Hieno Worlds Museum tms. siellä oli missä tuli käytyä. Lisäksi tuli shoppailtua ja käytyä Jordanin ravintolassa

elina

Kohde: Chicago
Ajankohta: Elokuu 18, 2008 - Elokuu 23, 2008
Kommentti: Lähdössä opiskelijavaihtoon Michiganiin, lennän chicagon kautta jossa vietän 5päivää.. en malta odottaa, pitkäaikainen unelma toteutuu:)

maria

Kohde: Chicago
Ajankohta: Elokuu 13, 2003 - Syyskuu 10, 2004
Kommentti: Töissä ja koulussa. Chicago on tosi kaunis kaupunki, varsinkin kesällä. Talvisin on tosi kylmä, jopa suomalaisille. Tuulee ihan pirusti.
Matkakokemuksia:

Oletko vieraillut Chicagossa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Chicagosta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Yhdysvallat (USA)
Tunnetaan myös nimellä: Windy City
Etäisyys Helsingistä: 7133 km
Lentoaika-arvio:[1] 8h 50min
Rahayksikkö: Yhdysvaltain dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,13 USD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (virallinen): GMT -6
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT -5
Aikaero Suomeen: -8

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 120 V, 60 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1
Yleinen hätänumero: 911
Ambulanssi: 911
Palokunta: 911
Poliisi: 911

Hyödyllisiä linkkejä 

Suomen suurlähetystö Yhdysvalloissa
Yhdysvaltain suurlähetystö
Suositeltavat rokotukset: Yhdysvallat (USA)
Englanninkielinen Wikipedia: Chicago
Suomenkielinen Wikipedia: Chicago
Ulkoministeriön matkustustiedote: Yhdysvallat (USA)
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Chicago
Pieni hetki, sivua ladataan.