Matkailusivusto Conde Nast Travelerin lukijat valitsivat Chicagon Yhdysvaltojen parhaaksi suurkaupungiksi.
Matkailusivusto Conde Nast Travelerin lukijat valitsivat Chicagon Yhdysvaltojen parhaaksi suurkaupungiksi.
· Napsun toimitus

Viisi syytä miksi Chicago on erinomainen matkakohde juuri nyt

Yhdysvalloista löytyy monta hienoa kaupunkia, jotka ovat tulvillaan hyvää ruokaa, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Conde Nast Travelerin lukijoiden mukaan yksi on kuitenkin ylitse muiden, kun Chicago valittiin sivuston Reader’s Choice Awardseissa Yhdysvaltojen parhaaksi suurkaupungiksi.

Tässä viisi hyvää syytä, miksi Chicago on nyt jenkkikaupunkikohteiden ykkönen.

1. Ruoka!

Viisi syytä miksi Chicago on erinomainen matkakohde juuri nyt

Ruoka on olennainen osa monien matkaa. Ensiluokkaiset ravintolat ja hurmaavat kuppilat ovat tärkeä osa Chicagon katukuvaa.

The Allis on täydellinen kohtaamispaikka, joka yhdistää ravintolan, cocktailbaarin ja yhdessäolon laajaan taidekokoelmaan. Iltapäivätee on kokeilemisen arvoinen elämys. Sparkling Afternoon Tea lisää perinteisen teen yhteyteen myös lasillisen proseccoa.

Kokeile myös iltapäivän aperitiivia Salone Nicossa, rennon tyylikästä Avec-ravintolaa Välimeren makuineen ja erinomaista piirakkaa Bang Bang Piessa.

2. Cloud Gate

Kuva: © Kobby Dagan | Dreamstime.com
Kuva: © Kobby Dagan | Dreamstime.com

Cloud Gate, tuo outo metallinen taideteos, on omalaatuisena tunnetun brittitaiteilijan, Anish Kapoorin, käsialaa. The Bean -nimellä paremmin tunnettu teos on yksi maailman suurimpia taideteoksia, ja se vetää puoleensa matkaajia ympäri maailmaa, jotka haluavat tuijottaa omaa kuvaansa kiiltävän pavun muotoisen teoksen pinnasta.

Cloud Gate löytyy Millenium Parkin sydämestä, ja on parhaimmillaan auringonlaskun aikaan.

3. The Art Institute of Chicago

Kuva: © Benkrut | Dreamstime.com
Kuva: © Benkrut | Dreamstime.com

Cloud Gaten läheisyydestä löytyy lisää taidetta, sillä The Art Institute of Chicago on yksi maan arvostetuimpia museoita. Sen kokoelma on laaja ja monipuolinen, ulottuen Rodinin veistoksista Tarsila do Amaralin maalauksiin.

Arkkitehtuuriltaankin näyttävä museo on avattu jo vuonna 1879 ja se on loistava käyntikohde taiteesta kiinnostuneille.

4. 360 Chicago Observation Deck

Viisi syytä miksi Chicago on erinomainen matkakohde juuri nyt

Chicagon horisonttia voi ihailla parillakin eri tavalla. Paras tapa ottaa kaupunki haltuun ylhäältä käsin on 360 Chicago Observation Deck. Magnificent Milen, kuuluisan ostoskadun, yläpuolelle nousevan John Hancock -rakennuksen 94. kerroksessa sijaitseva näköalatasanne tarjoaa panorama-näkymän yli kaupungin. Vierestä löytyy myös yksi kaupungin parhaimpia cocktaileja tarjoava baari, DrumBar.

5. Lauri Markkanen #24

Suomalaisille hyvä syy matkata Chicagoon on tietenkin Chicago Bulls, ja tarkemmin ottaen sen suomalainen superlahjakkuus Lauri Markkanen. NBA-koripalloseuran kotipelit pelataan United Centerissä, joka toimii myös NHL-jääkiekkojoukkue Chicago Blackhawksin kotiareenana.

NBA:ssa runkosarjapelit jatkuvat huhtikuulle saakka, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit. Seuraava kausi käynnistyy taas syksyllä lokakuussa. Lippuja on tarjolla useimpiin otteluihin, joten Markkasen peliä pääsee - ja ehdottomasti kannattaakin mennä - katsomaan kaupungissa käydessään livenä.

Lennot Chicagoon löydät täältä.

Lähde: CN Traveler

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.