Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Jane Goodall -instituutin tukema virtuaalinen eläinpuisto avataan Helsingissä
Jane Goodall -instituutin tukema virtuaalinen eläinpuisto avataan Helsingissä
· Napsun toimitus

Lähelle luontoa eläimiä häiritsemättä - Helsingissä avataan virtuaalinen eläinpuisto

Wild Immersion on Jane Goodall -instituutin tukema virtuaalinen luonnonpuisto, jossa pääsee kohtaamaan luonnon ja sen eläimet aivan läheltä ja eläimiä vahingoittamatta. Virtuaalinen eläinpuisto avataan Helsinkiin maaliskuussa.

Apinoiden tutkimisesta ja suojelusta maailmankuuluksi tullut Jane Goodall tukee nimellään kulkevan instituutin kautta virtuaalisten eläin- ja luonnonpuistojen luomista. Näissä virtuaalilaseilla koettavissa puistoissa ihminen pääsee kokemaan luonnon ihmeellisyyden “kosketusetäisyydeltä” ja eläimiä häiritsemättä, ilman että eläimet täytyisi sulkea häkkeihin.

Jane Goodall -instituutin suojelemia Wild Immersion -keskuksia on auennut vuoden aikana ympäri maailman ja nyt sellainen avautuu myös Helsingissä. Virtuaalisten luonnonpuistojen lisäksi Wild Immersion perustaa kaksi oikeaa luonnonpuistoa Tansaniaan ja Kambodžaan.

Lähelle luontoa eläimiä häiritsemättä - Helsingissä avataan virtuaalinen eläinpuisto

Wild Immersion on hanke, jota on kuvattu kaksi vuotta ympäri maailmaa. VR-elokuvia on kuvattu 360-asteisella pallokameralla ja niitä katsotaan virtuaalitodellisuuslaseilla.

Lasien avulla voi seikkailla vaikkapa lintuparven seurana pitkin taivaankantta. Katsellessa alaspäin näkee puiden latvat itsensä alapuolella ja kääntäessä katseensa sivulle näkee muut linnut. Elämyksiä on kuvattu lentämisen lisäksi meren alla, viidakossa ja jäätiköllä. Virtuaalitodellisuuselämykset tuntuvat lähes siltä kuin eläimen olisi kohdannut oikeasti.

Virtuaalilasit soveltuvat parhaiten kouluikäisille ja sitä vanhemmille. Sademetsä-salissa näytetään vuorotellen Aqua ja Terra VR-elokuvia. Arktinen Taiga -salissa näytetään vuorotellen Alba ja Borealis -elokuvia. Elämykset kestävät 8-13 minuuttia.

Lähelle luontoa eläimiä häiritsemättä - Helsingissä avataan virtuaalinen eläinpuisto

Suomen Wild Immersion virtuaalinen luonnonpuisto avataan 16. maaliskuuta 2019 Hotel Havenissa, osoitteessa Unioninkatu 15, Helsinki. Kokemus on auki maanantaista perjantaihin klo 11-20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-18. Liput maksavat 7 € ja niitä saa ovelta.

Pääsylipuista ohjataan varoja Jane Goodall -instituutille. Wild Immersion kerää varoja myös oikeiden luonnonpuistojen perustamiseen. Suomen toiminta kohdistetaan arktisen luonnonpuiston perustamiseen Arctic Fox Fund -ohjelman avulla.

Lähde ja kuvat: Wild Immersion

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.