Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sateenkaaren päästä löytyy aarre: afrikannorsu eteläafrikkalaisella savannilla
Sateenkaaren päästä löytyy aarre: afrikannorsu eteläafrikkalaisella savannilla
· Napsun toimitus

Lähtisitkö kävellen katsomaan villieläimiä? Etelä-Afrikan safarit siirtyvät ekologisempaan suuntaan

Afrikan villieläinsafarista tulee helposti mielleyhtymä savannilla nelivetoisella maastoautolla tehtävästä kiertoajelusta. Kestävään matkailuun erikoistuneet matkanjärjestäjät Etelä-Afrikassa ovat kuitenkin alkaneet järjestää myös uudenlaisia kävelysafareita.

Fair Trade Tourism on organisaatio, joka antaa matkailualalla toimiville tahoille reilun matkailun tunnustuksia. Organisaatio tarkkailee esimerkiksi turismin kestävyyttä ympäristön, kulttuurin ja ihmisoikeuksien osalta sekä työntekijöille tarjottujen työolosuhteiden reiluudesta.

Yksi Fair Trade Tourism -sertifikaatin saajista on eteläafrikkalainen Rhino Walking Safaris -matkanjärjestäjä.

Lähtisitkö kävellen katsomaan villieläimiä? Etelä-Afrikan safarit siirtyvät ekologisempaan suuntaan

Rhino Walking Safaris sijaitsee 12 000 hehtaarin kokoisella yksityisellä erämaa-alueella Krugerin kansallispuiston lounaispuolella Etelä-Afrikassa. Alue rajoittuu Mala Malan ja Sabi Sandin puistoihin, minkä vuoksi sen läpi vaeltaa paljon eläimiä. Alueella ei ole rakennettuja teitä, eikä siellä ajeta myöskään maastossa. Tämä tarkoittaa oivallista asuin- ja ruokailualuetta mm. sarvikuonoille, antiloopeille ja muurahaiskävyille.

Yrityksen järjestämillä kävelysafareilla vierailijat saavat mahdollisuuden päästä todella lähelle luontoa. Koulutettujen oppaiden mukana poluilla voi nähdä Afrikan ihmeellisimpiä eläimiä aivan läheltä. Matkalaiset voivat myös yöpyä retkellä erityisesti rakennetuilla nukkumatasoilla – Afrikan taivaan ja tähtien alla.

Lähde: Lonely Planet 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.