Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Porto de Galinhasista

porto de galinas

mahtavat rannat

Karnevaalit

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

PdG -09, karnevaaleihin valmistautuminen kylällä alkoi jo joitakin päiviä aikaisemmin, kylä koristeltiin karnevaalimeininkiin, myös hotellin ulkoseiniin laittoivat koristeita ja rahanvaihtokonttoriin. Karnevaalikulkueita oli monelle päivälle vaikka kuinka monta erilaisilla teemoilla. Niitä oli kiva katsella. Monet julkiset paikat kuten posti sulkevat ovensa karnevaalien ajaksi (useiksi päiviksi), turisteja kehotettiin hamstraamaan vettä hotellihuoneisiin kun välttämättä kauppojen varastoja ei täydennetä karnevaalien aikana. Paikalliset kauempaakin kokoontuivat tähän kylään viettämään karnevaaleja, sillon oli rannat täynnä. Mietin kuinka siellä onnistuu ruokailu iltaisin karnevaaliaikaan mutta ei ongelmia. Kaikki pousadat ja hotellit oli ihan täynnä paikallisia karnevaaliaikaan. Suomalaisiahan ei ollut kauheen paljon tuolla kylällä- heihin ei siis tässä kohteessa helpolla törmää muuta kun omalla hotellilla ja sattumoisin kylällä. Siellä oli iltaisin kuin "liisa ihmemaassa" paikallisten karnevaalimeiningin keskellä. En kuitenkaan kokenut oloani turvattomaksi. Koruja en kuitenkaan käyttänyt enkä liiemmin käsilaukkua kanniskellut mukana. Upea kokemus noi karnevaalit oli. Joskin oli kivaa myös sitten kun karnevaalit oli ohi ni se rauha joka palasi. Kaikkiaan voi sanoa että valmistelusta alkaen siihen että kaikki karnevaali oli "pois silmistä" ni varmaan viikko jos ei ylikin. Karnevaalit ovat siis koko Brasiliassa joka oli meille iloinen yllätys, olin itse mieltänyt sen vain Rioon. Olimme reissussa mieheni kanssa.

Sää helmi-maaliskuussa

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

Helmi-maaliskuu -09 kaksi viikkoa oltiin PdG:ssa, kyllä siellä sadekuurojakin oli mutta ei haitaksi asti. Ne oli nopeasti ohimeneviä eikä ihan jokapäiväisiä, yleensä iltasella. Sateista johtuen tiet isoilla kuopilla ja jonkin verran kuraisia. Iltasella tuli mielellään syömästä hotellille taksilla niin selvis kuraamatta kenkiään.

PdG ranta ja ravintolat

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

Ranta upea,ihana meri, meressä hyvä (turvallinen) uida suojaavien koralliriuttojen ansiosta. Mukava myös kävellä kovalla rannalla pitkiäkin matkoja laskuveden aikaan. Ei kaupustelijoita häiritsemässä rannalla (mitä nyt kookosvesi ja grillattu juusto ja jäätelökauppiaita kärryineen mutta eivät tuputa). Grillattu juusto todella hyvä hiukopala rannalla, nam. Ranta-alue pidettiin hyvin siistinä.

Miinuksena rannalla, siellä ei ole aurinkotuoleja juurikaan, paikalliset tulevat istuttavien tuoliensa ja varjojensa kanssa rannoille, turistit löhöilee pyyhkeillä (oma) hiekassa, ilman aurinkovarjoa ja se on paahteista touhua. Huom. käyttäkää vähintään 50 suojakerrointa (jota en ole itsekään ikinä ennen käyttänyt), paikka on niin lähellä päiväntasaajaa että siellä palaa nopeasti, myös päähine kandee olla. Itselläni paloi jakaus päänahkaan kun olin tunnin buggyn kyydissä ilman päähinettä aamusella. Toinen miinus rannalla, ei vessoja, no jossain kahvilassa ehkä, me poikettiin rannalta kylälle Subwayhin välipalalle ja vessaan.

Ravintoloissa hyvät pihvit, kyllä tulikin syötyä paljon pihviä reissun aikana. Edullistakin se oli. Joskus laskun kanssa ongelmia. Ja englantia ei juuri puhuttu. Ehkäpä ottaisin pienen portugalin sanakirjan ensikerralla mukaan.

Olimme 2 viikkoa helmi-maaliskuussa -09, karnevaalien aikana. Siitä riittäisikin paljon kerrottavaa myös. Menisin uudelleen! Suosittelen tätä kohdetta hyvästä ruoasta ja auringosta nauttiville.

Loppuelämä ihastus!

Vieras    05.04.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

Kyllä täytyy sanoa, että enpä ole ihanampaa lomapaikkaa vielä tavannut kuin PDG.

Olen ollut siellä nyt kaksi kertaa ja aina vaan mieli sinne palaa.

Aurinkoa, lämmintä, ystävällisiä ihmisiä, rauhallista, ihanat rannat! Mitäpä muuta ihminen lomaltaan kaipaa.

Kaksi viikkoa tällaisessa ympäristössä - kyllä on hermot levänneet tällaisen loman jälkeen.

Molempina kertoina sää ollut todella upea, ei sadetta yhtään. Ihmeellistä!

Sen verran loma-ajankohdasta voin sanoa ettei sinne kannata mennä yhtäaikaa paikallisen loma-aikana. Kansaa on rannoilla huomattavan paljon enemmän.

Viimeinen loma oli yhdistelmämatka (PDG/vko ja Maceio/vko), en suosittele. Maceio on suurkaupunki ja siellä on meno ja meininki sen mukaista. Upea kaupnki kyllä ei siinä mitään, tulipahan nähtyä. Rauhallisuutta ei sitte nimeksikään!

Mutta, mutta Brasilia on yli muiden.

Aitous

Kannattaa käydä, jos haluaa oikein aidon matkan Brasiliaan ! On puhtaat ja rauhalliset rannat. Ei kiire mihinkään. Sopii perheille ja pariskunnille jotka, eivät halua liian menevää menoa. Ottakaa taksi päiväksi ja käykää kiertämässä (Resife, Olinda ja etelään missä ei ole turismia. Kuljettaja pitäää Teistä huolta ja on luotettava (50€ aamu 7.00 - 23.00) noin 3v sitten. Ei 3 viikon matkoja enään( harmi)

Oletko vieraillut Porto de Galinhasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.