Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Porto de Galinhasin matkakokemukset ja vinkit

mahtavia pihvejä

Kyllä, en oo muualla ikinä saanut niin maistuvia pihvejä kuin Brasiliassa. Ihan jo sen vuoksi sinne olisi ihana palata. Myös ananakseen tehdyt drinkit ihania. Suosittelen Porto de Galinhasia. Kunhan palais taas matkan järjestäjien valikoimiin.

vaatimaton mutta hyvä pousada

Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2009 | Hotelli: Recanto dos Corais

pelkistetyt vaatimattomat ilmastoidut pienet huoneet, pieni parveke jossa riippumatto (iloinen ylläri). hyvin siivottiin joka päivä. ystävällinen isäntä. aamiaisella juuri aamulla tuorepuristettuja mehuja ja sen seitsemän sortin hedelmiä. mukavat aulatilat. miinuksena allasalueella vain muutama aurinkovuode, rannalle vajaa kilometri, kuin myös kaupungille illalla syömään. taksi oli kulkemiseen edullinen. kelpo majoitusvaihtoehto edulliselle äkkilähdölle.

Arvosana hotellille:

porto de galinas

mahtavat rannat

Karnevaalit

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

PdG -09, karnevaaleihin valmistautuminen kylällä alkoi jo joitakin päiviä aikaisemmin, kylä koristeltiin karnevaalimeininkiin, myös hotellin ulkoseiniin laittoivat koristeita ja rahanvaihtokonttoriin. Karnevaalikulkueita oli monelle päivälle vaikka kuinka monta erilaisilla teemoilla. Niitä oli kiva katsella. Monet julkiset paikat kuten posti sulkevat ovensa karnevaalien ajaksi (useiksi päiviksi), turisteja kehotettiin hamstraamaan vettä hotellihuoneisiin kun välttämättä kauppojen varastoja ei täydennetä karnevaalien aikana. Paikalliset kauempaakin kokoontuivat tähän kylään viettämään karnevaaleja, sillon oli rannat täynnä. Mietin kuinka siellä onnistuu ruokailu iltaisin karnevaaliaikaan mutta ei ongelmia. Kaikki pousadat ja hotellit oli ihan täynnä paikallisia karnevaaliaikaan. Suomalaisiahan ei ollut kauheen paljon tuolla kylällä- heihin ei siis tässä kohteessa helpolla törmää muuta kun omalla hotellilla ja sattumoisin kylällä. Siellä oli iltaisin kuin "liisa ihmemaassa" paikallisten karnevaalimeiningin keskellä. En kuitenkaan kokenut oloani turvattomaksi. Koruja en kuitenkaan käyttänyt enkä liiemmin käsilaukkua kanniskellut mukana. Upea kokemus noi karnevaalit oli. Joskin oli kivaa myös sitten kun karnevaalit oli ohi ni se rauha joka palasi. Kaikkiaan voi sanoa että valmistelusta alkaen siihen että kaikki karnevaali oli "pois silmistä" ni varmaan viikko jos ei ylikin. Karnevaalit ovat siis koko Brasiliassa joka oli meille iloinen yllätys, olin itse mieltänyt sen vain Rioon. Olimme reissussa mieheni kanssa.

Sää helmi-maaliskuussa

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

Helmi-maaliskuu -09 kaksi viikkoa oltiin PdG:ssa, kyllä siellä sadekuurojakin oli mutta ei haitaksi asti. Ne oli nopeasti ohimeneviä eikä ihan jokapäiväisiä, yleensä iltasella. Sateista johtuen tiet isoilla kuopilla ja jonkin verran kuraisia. Iltasella tuli mielellään syömästä hotellille taksilla niin selvis kuraamatta kenkiään.

hyvä mesta

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin hotellit    Porto de Galinhas
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2009 | Hotelli: Recanto dos Corais

Siisti pieni pousada sopivan matkan päässä rannalta, toki ei ois haitannut jos ois ollut hiukka lähempänäkin. Runsaasti hedelmiä ja tuorehedelmämehuja aamiaisella. Hyvä isäntä. Rauhallinen. Taksilla pääsee edullisesti keskustasta hotellille. Yksi miinus, vain muutama aurinkovuode altaalla.

Arvosana hotellille:

PdG ranta ja ravintolat

Vieras    31.12.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

Ranta upea,ihana meri, meressä hyvä (turvallinen) uida suojaavien koralliriuttojen ansiosta. Mukava myös kävellä kovalla rannalla pitkiäkin matkoja laskuveden aikaan. Ei kaupustelijoita häiritsemässä rannalla (mitä nyt kookosvesi ja grillattu juusto ja jäätelökauppiaita kärryineen mutta eivät tuputa). Grillattu juusto todella hyvä hiukopala rannalla, nam. Ranta-alue pidettiin hyvin siistinä.

Miinuksena rannalla, siellä ei ole aurinkotuoleja juurikaan, paikalliset tulevat istuttavien tuoliensa ja varjojensa kanssa rannoille, turistit löhöilee pyyhkeillä (oma) hiekassa, ilman aurinkovarjoa ja se on paahteista touhua. Huom. käyttäkää vähintään 50 suojakerrointa (jota en ole itsekään ikinä ennen käyttänyt), paikka on niin lähellä päiväntasaajaa että siellä palaa nopeasti, myös päähine kandee olla. Itselläni paloi jakaus päänahkaan kun olin tunnin buggyn kyydissä ilman päähinettä aamusella. Toinen miinus rannalla, ei vessoja, no jossain kahvilassa ehkä, me poikettiin rannalta kylälle Subwayhin välipalalle ja vessaan.

Ravintoloissa hyvät pihvit, kyllä tulikin syötyä paljon pihviä reissun aikana. Edullistakin se oli. Joskus laskun kanssa ongelmia. Ja englantia ei juuri puhuttu. Ehkäpä ottaisin pienen portugalin sanakirjan ensikerralla mukaan.

Olimme 2 viikkoa helmi-maaliskuussa -09, karnevaalien aikana. Siitä riittäisikin paljon kerrottavaa myös. Menisin uudelleen! Suosittelen tätä kohdetta hyvästä ruoasta ja auringosta nauttiville.

Mielestäni Maceio oli hyvä nähdä

Vieras    22.11.2009    Porto de Galinhasin nähtävyydet    Porto de Galinhas

olen ollut viikon PDG:ssä ja viikon Maceiossa, kumpikin mukavia paikkoja ja maceiossa teimme paljon retkiä todella upeille rannoille, joita ei pdg:ssä tiennyt edes olevan. Mielestäni pdg on aika pikku kylä, samoin maceio, en kokenut sitä todellakaan suureksi, kun vertaa moneen muuhun suurkaupunkiin(esim NY)

Parasta PDG:ssä on rannat ja ihmiset, tosin ehkä siellä on liikaa suomalaisia loma-aikana.

Loppuelämä ihastus!

Vieras    05.04.2009    Porto de Galinhasin muita vinkkejä    Porto de Galinhas

Kyllä täytyy sanoa, että enpä ole ihanampaa lomapaikkaa vielä tavannut kuin PDG.

Olen ollut siellä nyt kaksi kertaa ja aina vaan mieli sinne palaa.

Aurinkoa, lämmintä, ystävällisiä ihmisiä, rauhallista, ihanat rannat! Mitäpä muuta ihminen lomaltaan kaipaa.

Kaksi viikkoa tällaisessa ympäristössä - kyllä on hermot levänneet tällaisen loman jälkeen.

Molempina kertoina sää ollut todella upea, ei sadetta yhtään. Ihmeellistä!

Sen verran loma-ajankohdasta voin sanoa ettei sinne kannata mennä yhtäaikaa paikallisen loma-aikana. Kansaa on rannoilla huomattavan paljon enemmän.

Viimeinen loma oli yhdistelmämatka (PDG/vko ja Maceio/vko), en suosittele. Maceio on suurkaupunki ja siellä on meno ja meininki sen mukaista. Upea kaupnki kyllä ei siinä mitään, tulipahan nähtyä. Rauhallisuutta ei sitte nimeksikään!

Mutta, mutta Brasilia on yli muiden.

makeet rannat

Ostosmahdollisuudet rajoittuvat ns turistitavaraan.Kesävaatetta riittää joka lähtöön ja hyvälaatuista ja erittäin edullisesti.Mikäli haluaa kunnolla shoppailla kannattaa reissata Recifeen vaikka matkatston järjestämällä retkellä tai vuokrata taksi päiväksi.Taksit edullisia ja melko turvalliselta vaikuttavia.

Paikalliset käsityöt myös edullisia ja upeita ja puoteja riittää.

Olin vuodenvvaihteessa pari viikkoa hot.Villagessa-hyvää ruokaa,palvelua ja mikä parasta upeat rannat heti oven edessä.Ei tunkua kuten Fortalezan lähirannoilla.Palvelu pelasi hotellin taholta erinomaisesti eikä kauppiaitakaan ollut riesaksi asti,Suosittelen !Varaan jo matkaa sinne taas ensi jouluksi

Siisti pieni pousada

Vieras    28.12.2008    Porto de Galinhasin hotellit    Porto de Galinhas
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2008 | Hotelli: Recanto dos Corais

Rauhallinen sijainti sopivan kävelymatkan päässä kylän keskustasta. Asiakkaista pidettiin hyvää huolta ja hotellin johtaja ansaitsee erityismaininnan em. asiassa. Ystävällinen palvelu. Aamiaisella runsaasti tuoreita hedelmiä.

Säilytystiloja huoneissa vähän, mutta ei muodostunut ongelmaksi.

Arvosana hotellille:

Näköala altaalle

Porto de Galinhas 2007 joulukuussa. Ihastuttavan lämmintä, rannat kauniita ja puhtaita. Ihmiset mukavia ja retket ok. Aurinkomatkojen jeeppisafari oli ihastuttava.

Ainoastaan jäi kaipaamaan niitä ihania brasilialaisia pihvejä, joita näki mielikuvissa ja joita ei sitten löytänyt täältäpäin brasiliaa.

Palaan kyllä brasseihin takaisin, mutta eri kohteeseen.

Suosittelen kuitenkin paikkaa muille.

Aitous

Kannattaa käydä, jos haluaa oikein aidon matkan Brasiliaan ! On puhtaat ja rauhalliset rannat. Ei kiire mihinkään. Sopii perheille ja pariskunnille jotka, eivät halua liian menevää menoa. Ottakaa taksi päiväksi ja käykää kiertämässä (Resife, Olinda ja etelään missä ei ole turismia. Kuljettaja pitäää Teistä huolta ja on luotettava (50€ aamu 7.00 - 23.00) noin 3v sitten. Ei 3 viikon matkoja enään( harmi)

Oletko vieraillut Porto de Galinhasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.