Helsingin matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

Itäkeskus

Eve-Minttu    11.09.2009    Helsingin muita vinkkejä    Helsinki

Suurin osa on käynnyt Helsingin itäkeskuksessa. Siellä on todella monia hyviä liikkeitä, ja edullisiakin tarjouksia.

vaatekauppa

tipsikkä    31.07.2009    Helsingin ostokset    Helsinki

kävin tänään aivan ihanassa vaatekaupassa eerikinkatu 1. Tosi ihania leninkejä ja mekkoja. Hinnatkaan eivät päätä huimanneet. Mikä johtui valitettavasti siitä että kauppaa oltiin sulkemassa. Nopeat ehtivät sinne vielä.

Paljon liikennettä!

Lea97    27.07.2009    Helsingin lennot & liikenne    Helsinki

Helsinki on kova liikenteinen alue. Ole käynyt sielä kerran ja oli melkoinen liikenne silloin syksyllä.

Hyvätasoinen hotelli keskustassa

JokuVaan    18.07.2009    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2009 | Hotelli: Scandic Continental

Hotellin sijainti oli loistavasti Mannerheimintiellä, sopivan lähellä kaikkea. Huone siisti, aamiainen hyvä, siisti saunaosasto ja uima-allas. Ei mitään moitittavaa. Huoneen sai halvalla Hotelliwebin kautta.

Arvosana hotellille:

Dennis, pizzeria

palisanteri    13.07.2009    Helsingin ravintolat ja baarit    Helsinki

Dennis sijaitsee

Kansakoulunkadulla Helsingissä, ennen oli Fredalla.

Todella hyvät pizzat ja pastat.

Olen monesti siellä stadissa käydessäni pistäytynyt pizzalla.

Voit myös liittyä kanta-asiakkaaksi, saat rahanarvoisia etuja.

Ystävällinen palvelu!

Onhan Denniksiä myös Turussa ja Tampereella, mutta niissä en ole käynyt, vielä.

Historian havinaa Merihaassa

Kaukolämpöä 70-luvulla Kruununhakaan ja Iho-ja sukupuolitauti klinikan pihalle tuli kalliotunnelin pystykuilu. Siellä avauskaivua tehdessä tuli vastaan ihmisluita. Poliisit ja museo ym asiantutijat tutkivat löydöksen ja antoivat mustia muovisäkkejä, kerätkää luut noihin, että saamme siirrettyä ne siunattuun maahan.

Oli Mustan surman aikainen joukkohauta.

Maa kallion päällä oli hiekkaa joka oli käyvää tavaraa Sörnäisiin jälkitäyttöön. Hommaa jouduimme paljon tekemään yöllä ettei Sörnäisten rantatien liikenne sekoa täysin. Teekaripoika oli yöllä vastaanottamassa kuormia ja hän otti luita sorasta talteen mitkä lähtöpään seulasta pääsi läpi. Mennessäni hänen luonaan käymään oli rivi pääkalloja ladottu rantatien jalkakäytävän reunaan. Nuhtelin ettei varmaan kaikki sulata huumoriasi jotta laita piiloon. Samalla tuli aamuyösta pariskunta rallatellen, nähtävästi kapakasta, nainen kirkaisi hyytävästi ja yritti pompata pilviin. Äijä alkoi tentaamaan mitä nuo ovat? Ne on meidän entisiä miehiä on sen verran kova tahti. Hermostui lopullisesti, onneksi ei ollut vielä kännykät keksitty, koetin rauhoitella että lue eilisestä Helsingin Sanomasta noiden kallojen alkuperä ja marssin matkoihini. Sellaista on rakentaminen joskus Suomenmaassa.


Oma matka

  • Helsinki
    Lähtö: Lokakuu, 1962
    Paluu: Elokuu, 1984

Kuningatar Elisabet II saapuu

jumppis    05.06.2009    Helsingin muita vinkkejä    Helsinki

Rakensimme Laivasillankadun alle jätevedenpumppaamoa Eteläsatamaa varten. Valtiovierailun edellä kävi ihmeellisiä tiukkailmeisiä juippeja tutkimassa työmaatamme. Eräs oli sen verran fiksu että pyysi luvan käydä sisällä katsomassa. Minähän heti vastaavan ominaisuudessa esittelin mitä siellä oli. Sitten hyvästellessämme tokaisin eikö olisi hyvää kk-pesäke? Mies tuli heti skarpiksi alkoi tentata (supo) no rauhoittui ja antoi toimintaohjeet vierailupäivälle.

Vierailupäivän aamuna poliisit kärräsi rantamiehiä pois maisemista kun menin työmaale ennen klo 7. Olivat viemässä tylppänokka mersu kuormurin kuskia autoonsa. Huusin stop se on ainoa mies näillä kulmilla joka saa tuon mersun liikkeelle tuosta. Sen jälkeen poliisit kävi arvioittamassa jokaisen pultsarin; onko sinun miehiäsi?

Ennen klo 9 tuli TV:n ulkolähetysauto työmaamme eteen ja "lakeijat" rullasi punaisen maton laiturilta suoraan työmaatamme kohti. Saapuihan se kuninkaallinen huvipursi Britannia aikanaan kanuunain laukausten saatelemana. Sanoin miehilleni että työt on seis puoleen päivään katselkaa touhua. Minä lähden tuonne Tuuliviiri kahvilaan Eteläsatamaan lukemaan lehtiä ja lappamaan murua rinnan alle jos joku kyselee. Ehdin sitten illalla TV:stä katsella tärkeimmät.

Nyt muistui mieleen ja tarkkasilmäiset näkee työmamme YLEn Elävänarkiston filmistä:

www.yle.fi/player/player.jsp...%2F00457_2


Oma matka

  • Helsinki
    Lähtö: Lokakuu, 1962
    Paluu: Elokuu, 1984

Finnair

sarlax    19.05.2009    Helsingin lennot & liikenne    Helsinki

Finnair ei välttämättä ole se maailman paras ja luotettavin lentoyhtiö.

Kokeilkaa rohkeasti muitakin!

shoppailu helsingissä

marem    29.03.2009    Helsingin ostokset    Helsinki

Helsingistä löytyy monipuolisesti shoppailutarjontaa. Esimerkiksi kamppi on hyvä valinta jos haluat uusia vaatteita ja koruja. kaikkea löytyy.

Tykkään Omena hotelleista

sussssu    25.03.2009    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2007 | Hotelli: Omena Hotelli

Omena hotelleilla taitaa olla tapana olla melko värikkäitä, ja huoneet ovat melko tilavia :) Hintakin on ihan kohtuullinen. Tosin hotelliaamiainen oli pettymys sillä se ei ensinnäkään ollut samassa rakennuksessa ja aamiainen oli melko niukka.

Arvosana hotellille:

Albertinkadulla

palisanteri    18.02.2009    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2009 | Hotelli: Original Sokos Hotel Albert

Ydinkeskustan tuntumassa. Helppo sisäänkäynti myös pyörätuolilla, invahissi takavasemmalla ravintolasalin vieressä. Pyörätuoli ei mahdu ns. normaaliin hissiin.

Ystävällinen palvelu, ruoka maittavaa. Sokos-tarjous kannatti käyttää hyväkseen.

Arvosana hotellille:

Luonnontieteellinen museo

llauraa-    08.02.2009    Helsingin nähtävyydet    Helsinki

Mukava koko perheen käyntikohde. Eläinten suuret luurangot ovat vaikuttavia ja muutenkin museossa on paljon mielenkiintoista nähtävää. Ainoa miinus ahdistavasta henkilökunnasta: koko kierroksen ajan kannoillamme hiippaili museovahti joka syöksyi kimppuumme aina kun astuimme metriä lähemmäksi jotain näyttely-esinettä!

Kiasma

llauraa-    08.02.2009    Helsingin nähtävyydet    Helsinki

Nykytaiteen museo Kiasman sisäänpääsyn hinta on naurettavan halpa verrattuna museon jättiläismäiseen kokoon. Edullisuuden kuitenkin ymmärtää, kun astuu sisään: yhdessä suuressa huoneessa on yleensä vain yksi "taideteos". Vaikka näyttelyt ovat vaihtuvia, työt ovat aina yhtä omituisia ja kyseenalaisia. Olen käynyt Kiasmassa yli kymmenen kertaa ja joka kerta olen ollut yhtä pettynyt. Kiasma täytyy nähdä kerran, mutten usko, että moni joka on siellä käynyt haluaa mennä uudestaan..

Designmuseo

llauraa-    08.02.2009    Helsingin nähtävyydet    Helsinki

Sisustuksesta ja muotoilusta kiinnostuneille varmasti käymisenarvoinen paikka - muiden voi olla vaikea saada paljoa irti kuudesta valtavasta täynnä erilaisia teekannuja olevasta huoneesta. Onneksi näyttelyt vaihtuvat, mutta itselleni jäi viime kerrasta niin mitäänsanomaton olo etten välttämättä menisi ihan heti uudestaan..

Helsinki Sea Life

llauraa-    08.02.2009    Helsingin nähtävyydet    Helsinki

Erittäin viihdyttävä paikka koko perheelle. Kalalajeja tuntuu olevan loputtomasti ja nähtävää riittää vähintään tunniksi. Jos on aikeissa viettää yhden päivän Helsingissä, Sea Life kannattaa katsoa.

Oletko vieraillut Helsingissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.