Helsingin matkakokemukset ja vinkit

Crowne Plaza

ViidakonMursu    02.05.2017    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2017 | Hotelli: Crowne Plaza Helsinki

Siistit ja hiljaiset huoneet. Käytävältä eikä pihalta kantautunut ääniä huoneeseen lainkaan. Sai nukuttua hyvässä sängyssä kunnon unet.

Aamiainen oli runsas ja monipuolinen.

Respan henkilökunta oli hieman jäykkää joukkoa, sisäänkirjautuminen sekä kaikki muu heidän kanssaan asiointi oli hyvin jäykkää eikä aitoja hymyjä irronnut.

Joka tapauksessa, eihän sitä respan väen kanssa tultu aikaa viettämään.

Kaiken kaikkiaan mukava ja laadukas hotellivaihtoehto.

Arvosana hotellille:

Ravintola Bronda

Söimme maistelumenun Brondassa (Menu Bronda).

Olimme tehneet pöytävarauksen muutamaa viikkoa aiemmin ja mielestäni ravintola oli jokseenkin täysi klo 17:00 alkaneessa kattauksessa lauantaina.

Ravintolan henkilökunta otti hienosti huomioon viinitoiveemme sekä ruoka-aineallergiani. Harvoin saa näin miellyttävää palvelua kuin Brondassa.

Ruoka oli maittavaa, muttei niin ihmeellistä kun kuvittelin. En saanut valtavia räjähtäviä makuelämyksiä, mutta ehkä joku toinen saa.

Paikka oli viihtyisä ja voin suositella muillekin.

Glo Hotel Art

ViidakonMursu    01.02.2017    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2016 | Hotelli: GLO Hotel Art

Kuvittelin hotellin olevan parempi tasoinen.

Respan henkilökunta oli mukavaa ja asiansa rutiinilla hoitavaa väkeä, muttei millään lailla mieleenpainuvaa.

Aulatilat ja koko rakennus johon hotellin aula sekä ravintola on rakennettu, on kaunis katsella.

Huone oli pienin, missä olen koskaan yöpynyt. Huoneemme oli perus kahdenhengen huone, jossa hädintuskin mahtui liikkumaan. Kaappitilaa ei ollut nimeksikään.

Wc-tiloja ei oltu siivottu huolellisesti, edellisen asiakkaan sormenjäljet kulkivat pitkin maitohuurrettua mustaa lasipintaa pitkin ja "kahvana" toimivat liukuoven kuopat olivat täynnä kuonaa.

Lattia oli likainen, huolimattomasti pyyhitty.

Huoneestamme oli suora näkymä kuntosalille, joten maisemilla ei voinut leuhkia.

Hotellin aamiainen oli runsas ja monipuolinen. Siitä suuri plussa, saimme vatsamme täyteen ja tilat, joissa aamiainen tarjoiltiin, oli erittäin miellyttävä.

Hotellissa kyllä yöpyi yhden yön, mutta en nyt ensimmäisenä lähtisi tätä hotellia suosittelemaan Helsingistä.

Arvosana hotellille:

Helsinki lähijunalla

Tuli tossa käytyä ajamassa tuo uusi kehärata päästä päähän. Leppoisasti meni, ja oli mukava matkustaa. Hyvä kokemus. Kannataa ottaa kaveritkin mukaan ja näyttää vähän Helsinkiä siis on on ulkopaikkakuntalaisia ystäviä, voi tehdä tuosta 1 Helsinki osion. Tapanilassa otettiin vähän happea, kun vaihdettiin junaa. Niin onhan siellä se Tapanilan erä, siitä on matkavideokin.

Burlesque work-shop oli mahtava kokemus!

Vieras    16.11.2015    Helsingin aktiviteetit ja harrastukset    Helsinki

Nyt on pakko suositella meidän kokemusta viime viikonlopulta Helsingissä, kun me kaveriporukan kanssa kokeiltiin Burlesque work-shoppia! Vetäjät olivat aivan mahtavat ja meno oli todella mukaansatempaava.

Suosittelen kaikille jotka haluavat kokeilla jotain uutta ja rohkeaa :) tinyurl.com/o8taw4e

SeaLife Helsinki

Kohtuu pettymys tuo Helsingin SeaLife.

Ensinnäkin aukioloajat... näin maaliskuussa 10-17, myös viikonloppuna. Voisi olla pidempään auki, mielestäni ainakin. Olisi kiva mennä kiertelemään myöhemmin niin ettei siellä olisi niin paljon lapsiperheitä.

Tilat ovat kamalan ahtaat. Mitään et oikeastaan näe, tänäänkin väkeä oli aika paljon, eniten suututtaa se, että ihmiset saavat tunkea niille ahtaille käytäville lasten rattaiden kanssa. Mielestäni rattaat pitäisi jättää saapumisaulaan vierailun ajaksi jotta mahtuisi liikkumaan.

Kierroshan ei tosiaankaan ole pitkä. Hinta-laatu-suhde ei yksinkertaisesti kohtaa, aikuisten lippu 16e jos suoraan tiskiltä ostaa, netistä ostettaessa vähän halvempi. Kiersimme 40 minuutin ajan akvaarioita katsellen, mutta mielestäni rahoille ei saanut vastinetta.

Saattaahan joku tuosta saada jotain irtikin, itse olen sitä mieltä ettei enää ikinä. Kerran käyty, niin on tullut nähtyä ihan tarpeeksi.

Ihan kiva

maria    24.02.2014    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Radisson Blu Seaside Hotel, Helsinki

Hyvä hotelli, oikein ystävällinen palvelu. Hotellin aamupala hyvä ja monipuolinen. Ravintola Violasta, joka toimii hotellin kyljessä, saa myös erittäin hyvää ruokaa. Huoneet ok.

Hotellin sijainti on kätevä, sieltä kipaisee näppärästi Länsisatamaan ja laivalla kohti Tallinnaa. Kävelymatkaa satamaan siis n. 1km. Myös ratikalla pääsee, jollei hotsita reippailla. :)

Arvosana hotellille:

Hyvä hotelli, huippusijainnilla

maria    19.02.2014    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2014 | Hotelli: Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Huoneet kivasti sisustettuja ja siistejä. Ystävällinen palvelu. Sijainti on loistava.

Aamupala monipuolinen ja hyvä. Hauskana lisänä kaikille aamupalaruokailijoille tarjottu mustaviinimarjamehushotti. :)

Arvosana hotellille:

Omaleimainen hotelli

Irene    18.11.2012    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: Solo Sokos Hotel Torni

Majoituimme ensimmäistä kertaa Sokos Hotel Torniin. Kokemus oli hyvin miellyttävä. Henkilökunta oli ystävällistä.

Huoneessa oli kaikin puolin hyvä nukkua. Tilat olivat toimivat ja kauniisti sisustettu.

Aamiainen oli maukas ja monipuolinen. Tila oli rauhallinen ja harmoninen. Näkymät aamiaispöydästä kadulle, jossa oli vanhoja, tyylikkäitä kivitaloja alakerran kaariholvineen. Kuinka rentouttavalta tuntuikaan nauttia aamiaista ja katsella ulos rauhassa.

Hotellirakennus on arkkitehtoonisesti mielenkiintoinen korkeine torneineen. Tornin kahvilakäynti on aina upea kokemus. Maisemat Helsinkiin ovat huikeat.

Hotellin sijainti on huippuluokkaa. Auton pysäköinti Forumin parkkihalliin, josta pääsimme Simonkadulle johtavaa käytävää pitkin melkein hotellin ovelle. Hotelli on erittäin rauhallisella ja keskeisellä paikalla.

Menemme varmasti seuraavalla kerralla uudelleen Sokos Hotel Torniin.

Arvosana hotellille:

Edullista työpunkkaamista

AnniK    18.11.2012    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: Stadion Hostel

Todella viihtyisä pieni hostelli minulle, työn uuvuttamalle mallille. Ihan keskustassa, edullinen ja kodikas. Mitä muuta sitä tarvitaan.

Arvosana hotellille:

Hieno tilaisuus kertoa Suomen historiasta ulkomaisille vieraille

Tuutikki100    15.07.2011    Helsingin nähtävyydet    Helsinki

Suomenlinnan on paitsi hieno miljöö, se on myös kerrassaan loistava paikka mennä vaikkapa piknikille ulkomaisten vieraiden kanssa, varsinkin jos nämä ovat kiinnostuneita historiasta. Kauppatorilta vaan masikat ja muut herkut mukaan, niin mikäs on aurinkoisella säällä retkeillessä. Tosin ilman eväitä matkaavakin saa nälkänsä ja janonsa tyydytettyä.

Kallion baareja

Vieras    02.05.2011    Helsingin ravintolat ja baarit    Helsinki

Tässä artikkelissa on kuvattu joitain Kallion baareja ja yleishenkeä ihan näppärästi: teleportaasi.blogspot.com/20...iossa.html

Vanhankaupunginlahti

Leo-setä    29.04.2011    Helsingin nähtävyydet    Helsinki

Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue on kiva luontoretkikohde Helsingin sydämessä. Lahden rantakaislikkoon on tehty hyvät pitkospuut, joita pitkin pääsee mm. lintutornille, piilokojulle sekä aina Lammassaareen ja Kuusiluotoon asti. Alueella on nähty lähes 300 lintulajia sekä monia harvinaisia kasvi- ja sienilajeja. Vanhan vesivoimalan alueella on nykyisin Tekniikan museo sekä ravintola.

Glo yllätti

MatkaVippe    16.01.2011    Helsingin hotellit    Helsinki
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Hotel Glo

Vaikka itse asun Helsingissä, niin aina silloin tällöin tulee lähdettyä ihan pienelle "honeymoonille" mieheni kanssa, jotta pääsee hieman arjen aherruksesta eroon. Valitsimmekin kohteeksi tällä kertaa Hotelli Kämpin yhteydessä sijaitsevan Glon! Ilmeisesti Design-hotelliksi profiloitunut majapaikka oli erinomainen valinta! Huoneet olivat hyvin persoonallisia, ja paikka onkin selvästi erottunut edukseen bisneshotelleista, joissa tarkoituksena lienee että jokainen huone ympäri maailman on samannäköinen, jotta liikemiehet tuntisivat olevansa kuin kotonaan. Koska Glon omistaa sama yritys kuin Kämp, pystyi Glosta menemään ruokailemaan sopivasti Kämpin Yumeen, japanilaiseen ravintolaan, joka oli herkullinen kokemus! Ravintola karsi luulot pois, että japanilainen keittiö olisi pelkästään sushia. Tempuraa, ja jopa pihviä oli tarjolla! Tuolta bongattiin , että saatetaan seuraavalla kerralla ottaa ihan Kämpistä huone, ei ole niin kallista kuin ajattelisi, ellei ota Mannerheimin sviittiä :-). Joka tapauksessa erinomainen kokemus tuo Glo, ei viitsitty edes lähteä minnekään kaupungin hulinaan, vaikka viikonloppu olikin, kun käytiin sitten Glon aulabaarissa, ja Kämpin yökerhossa, joka oli ehkä hivenen upscale ja liian hienostunut meille. Mutta joo, GLO yllätti erinomaisesti!

Arvosana hotellille:

kinopalatsi

leffatetteri, ei kuitenkaan paras finnkinon teatteri.

Oletko vieraillut Helsingissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.