Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Norja syrjäytti Tanskan maailman onnellisempien maiden ykkössijalta.
Norja syrjäytti Tanskan maailman onnellisempien maiden ykkössijalta.

YK raportoi: Maailman onnellisimmat maat vuonna 2017

Eikö olekin miellyttävää matkustaa maahan, jonka asukkaat ovat onnellisia ja iloisia? Usein se nimittäin tarkoittaa, että maassa asiat ovat hyvin. Vuodesta 2012 lähtien YK on vuosittain laatinut ”Maailman onnellisuusraportin” ja siitä on noukittavissa maailman kymmenen onnellisimman maan lista.

Kymmenen kärki ei ole vuosien varrella paljoa muuttunut, sillä samat 13 maata ovat hallinneet kymppikärkeä alusta saakka. Mikä sitten tekee näistä maista niin voittamattomia? Niitä yhdistää hyvä hallintotapa, voimakas yhteisöllisyyden tunne, muiden kansalaisten arvostus sekä yleisesti korkea elämänlaatu.

Raportin tulokset eivät sellaisenaan anna kuvaa turistien kokemuksista, mutta raportin laatijoiden mielestä se antaa osviittaa myös matkalaisille, sillä näissä maissa myös yleinen luottamus ja anteliaisuus saavat korkeat arvosanat. Laatijoiden mukaan se, että asukkaat itse ovat onnellisia, tarkoittaa usein sitä, että he ovat myös ystävällisiä turisteille ja antavat hyvää palvelua.

Tänäkin vuonna YK:n onnellisimpien maiden listalla komeilevat kaikki Pohjoismaat. Muualta Euroopasta mukana ovat Sveitsi ja Alankomaat, ja Euroopan ulkopuolelta Australia, Uusi-Seelanti ja Kanada. Onnellisimmaksi maaksi nousi tänä vuonna Norja, joka tiputti viime vuoden ykkösen Tanskan kärkipaikalta. Norja on listalla suurin nousija vuoden takaisesta, sillä vuonna 2016 se oli listalla numero 4.

Suomi on tänäkin vuonna sijalla viisi, mikä on mainio sijoitus ja mistä kannattaa olla ylpeä - vaikka me suomalaiset emme sitä aina tahtoisikaan uskoa todeksi.

Maailman onnellisimmat maat vuonna 2017 - Top 10:

  1. Norja
  2. Tanska
  3. Islanti
  4. Sveitsi
  5. Suomi
  6. Alankomaat
  7. Kanada
  8. Uusi-Seelanti
  9. Australia
  10. Ruotsi

YK:n koko raportti on luettavissa PDF:nä täältä.

Lähde: National Geographic

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.