Suomen Lapissa on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä ihastelemaan revontulia.
Suomen Lapissa on erittäin hyvät mahdollisuudet päästä ihastelemaan revontulia.

Minne matkustaa ihailemaan revontulia?

Revontulet, niitä eivät ole nähneet kaikki suomalaisetkaan. Värikäs ja maaginen valoshow on kuitenkin useimpien ulottuvilla, jos olet valmis matkustamaan hieman. Onneksi Lappi on lähellä.

1. Suomen Lappi

Suomen Lappi
Suomen Lappi

Suomen Lapissa on mahdollisuus esimerkiksi yöpyä lasisissa igluissa Saariselällä, mikä on jopa suomalaisille eksoottinen elämys. Samalla on erinomainen mahdollisuus ihastella taivaalla loimuavia revontulia, joita tullaan katsomaan kaukaakin. Lapissa revontulet ilmestyvät taivaalle arviolta 200 kertaa vuodessa.

2. Grönlanti

Grönlanti
Grönlanti

Grönlanti on tunnetusti yksi maailman parhaita paikkoja nähdä revontulet. Paras aika matkustaa on syksy; ilmiöstä kiinnostuneiden kannattaa vierailla Grönlannissa syyskuun ja huhtikuun alun välisenä aikana. Tumma taivas ja vähäinen valosaaste takaavat esteettömät näkymät.

3. Färsaret, Tanska

Färsaaret, Tanska - Kuva: Flickr / Bjartur Vest
Färsaaret, Tanska - Kuva: Flickr / Bjartur Vest

Tanskaan kuuluvat Färsaaret sijaitsevat Islannin ja Norjan puolessa välissä. Näin se on sekä ainutlaatuinen matkakohde, mutta erinomainen bongauspaikka revontulille. Täällä sesonkiaika ulottuu syyskuusta maaliskuulle. Lumoava maaseutu on myös näkemisen arvoinen - revontulet eivät näy kaupungissa.

4. Yukon, Kanada

Yukon, Kanada
Yukon, Kanada

Yukon, Manitoba, Calgary - Kanadassa riittää paikkoja, jotka tarjoavat talviurheilun ja kansallispuistojen lisäksi myös maailman tunnetuimman valoshown. Mitä pohjoisemmaksi Kanadassa suuntaa, sitä  paremmat mahdollisuudet on nähdä revontulet myös useissa eri väreissä. Manitoba on paikoista kenties tunnetuin - siellä revontulet esiintyvät jopa 300 kertaa vuodessa.

5. Jukkasjärvi, Ruotsi

Jukkasjärvi, Ruotsi
Jukkasjärvi, Ruotsi

Naapurimaamme Ruotsi nauttii revontulista samalla tavalla. Esimerkiksi Jukkasjärvi tarjoaa maailman ensimmäisen jäähotellin, ja on yksi parhaita seutuja nähdä revontulet. Paikka tarjoaa myös opastettuja bongausiltoja, ja revontulia pääsee ihailemaan myös lentokoneesta näin halutessaan.

Lähde: msn.com - Kuvat: Dreamstime, Flickr / Bjartur Vest

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.