Näillä kivillä ja kallioilla räpsitään upeita kuvia!
Näillä kivillä ja kallioilla räpsitään upeita kuvia!
· Päivi Laajalahti

Matkakuvaajien suosikit: hurjat kivet ja kalliot - Poseeraa näillä ja tykkäyksiä satelee

Moni matkaaja haluaa ikuistaa matkamuistonsa Instagramiin – toinen toistaan hauskempien tai hurjempien ideoiden muodossa. Piteletpä sitten pystyssä Pisan kaltevaa tornia tai puristitpa Taj Mahalia sormiesi väliin, muistot ovat rakkaita jaettavia. Erilaiset kivien ja kallioiden kanssa tehdyt poseeraukset vaativat kuitenkin joskus rautaisia hermoja!

Lonely Planet on listannut ”maailman salaisia ihmeitä”, hurjia kiviä ja kallioita, joita maailmanmatkaajat pitävät arvossa ottaessaan selfieitä. Jotkut näistä saavat polvet veteliksi ja osa vaatii todellista varovaisuutta.

1. Preikestolen, Norja

Preikestolen, Norja
Preikestolen, Norja

Ryfylken alueella, Lysefjord-vuonon yläpuolelle 604 metriä nouseva Preikestolen eli ”saarnastuoli” on yksi Norjan tunnetuimpia luontonähtävyyksiä. Huipulle pääsy vaatii neljän tunnin intensiivisen vaelluksen, mutta reunalla otettu kuva on sen arvoinen. Kun vaan ei mene liian reunalle!

Preikestolenille pääsee mm. ottamalla Stavangerin lauttaterminaalista bussin Preikestolhyttaan, jossa sijaitsee vaellusreitin lähtöpiste.

2. Mahabalipuramin tasapainoileva kivi, Intia

Mahabalipuramin tasapainoileva kivi, Intia
Mahabalipuramin tasapainoileva kivi, Intia

Intian Mahalipuramissa, noin 55 kilometriä etelään Chennaista, sijaitsee 250 tonnia painava, kuusi metriä korkea ja 45 asteen kulmassa rinteessä nököttävä kivenjärkäle.

Krishnan voipalloksikin kutsuttua kiveä on yritetty saada vierimään alamäkeen mutta toistaiseksi siinä ei ole onnistuttu. Niinpä turistit poseeraavatkin kiven alla suhteellisen turvassa.

3. Pedra da Gávea, Brasilia

Pedra da Gávea, Brasilia
Pedra da Gávea, Brasilia

Pedra da Gávea sijaitsee Rio de Janeiron lähellä, Tijucan kansallispuistossa kuuden tunnin edestakaisen kävelyretken päässä (opas suositeltava). Kalliojyrkänne on 844 metriä korkea näköalapaikka, josta on huikea näkymä alas kaupunkiin.

Kuvat ihmisistä roikkumassa kallion reunalta näyttävät oikeasta kulmasta otettuna kuin he olisivat ilmassa alapuolella näkyvän hiekkarannan yläpuolella. Todellisuudessa tukeva maa on onneksi huomattavasti lähempänä.

4. Devil's Marbles, Australia

Devil's Marbles, Australia
Devil's Marbles, Australia

Paholaisen marmorikuuliksi kutsutut graniittijärkäleet tasapainoilevat kallion päällä Australian Pohjoisterritoriossa, noin 100 kilometriä Tennant Creekistä etelään. Australian alkuperäisväestölle kivillä on pyhä merkitys.

5. Kummakivi, Suomi

Kummakivi, Suomi - Kuva: Willimiehen jäljillä
Kummakivi, Suomi - Kuva: Willimiehen jäljillä

Mutta eipä meidän tarvitse maailman toiselle puolelle lähteä jännittäviä kiviä etsimään, sillä sellainen löytyy Suomestakin!

Ruokolahdella sijaitseva Kummakivi on seitsemän metrin kokoinen järkäle, joka tasapainoilee kallionyppylän päällä. Kiven tuolle paikalle on siirtänyt jääkausi, tosin kansantaruissa kerrotaan peikoista.

Lähde: Lonely Planet

Kuvat: Dreamstime.com, Willimiehen jäljillä

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.