Sardiniasta löytyy useita upeita rantoja, tässä esittelemme niistä viisi.
Sardiniasta löytyy useita upeita rantoja, tässä esittelemme niistä viisi.
· Napsun toimitus

Viisi vinkkiä: Löydä Sardinian ihanimmat rannat

Kesäinen Sardinia on rantalomailijan paratiisi.

Jopa niinkin rantojen valloittamassa maassa kuin Italiassa, paikalliset myöntävät Sardinian rantojen olevan lumoavia. Saari keikkuu vuodesta toiseen maailman parhaita rantoja listaavien kyselyiden kärkisijoilla, tarjoten niin jylhien kallioiden reunustamia poukamia kuin dyynimäisiä hiekkarantojakin.

1. Sinisin niemimaa

Arutas Beach Sinisin niemimaalla
Arutas Beach Sinisin niemimaalla

Paras vaihtoehto seikkailua haluaville on Sinisin niemimaa, jonka rantoja pidetään saaren ihastuttavimpina, mutta vaikeimpina saavuttaa. Alueelle pääsee vain omalla autolla tai skootterilla.

Kaunein alueen rannoista on Arutas, jonka ranta muodostuu pienistä sileistä kivistä ja valkoisesta hiekasta, merivesi on turkoosinsinistä ja kirkasta.

2. Chia

Chia
Chia

Lapsiperheille parhaita rantoja saarella löytyy Chian alueelta. Vaikka Chian lomaresortti ei hurmaa omalaatuisuudellaan, on ympäristö toista maata. Spiaggia Sa Colonia lännessä ja hevosenkengän muotoinen Spiaggia Su Portu idässä ovat molemmat hienohiekkaisia rantoja joissa on matala rantavesi.

Alueelta löytyy myös hellyyttäviä flamingoja, jotka kahlailevat laguunissa rantojen lähellä.

3. Costa Verde

Cala Domestica, Costa Verde
Cala Domestica, Costa Verde

Rauhaa rakastavat matkaavat Costa Verdelle, vihreälle rannikolle.

Sisilian lounaisosassa, noin 45 kilometrin pituudelle levittyvä rannikko on täynnä niin pieniä rantapoukamia kuin suurempia, merelle avautuvia hiekkarantoja. Suosituimpia rantoja ovat pieni ja suojainen Spiaggia di Cala Domestica, vesiurheilulajeihin sopiva Spiaggia Mezzo sekä kultahiekkaisista dyyneistään tunnettu Spiaggia di Piscinas.

4. Santa Teresa di Gallura

Spiaggia di Rena Bianca
Spiaggia di Rena Bianca

Santa Teresa di Galluran pääranta on ihanteellinen uimiseen. Sen kirkas vesi ja loivasti laskeutuva ranta tekevät siitä myös lapsiystävällisen.

Rannalta pystyy näkemään Korsikan saaren, ja itäiseltä kulmalta lähtee kävelypolku pitkin jylhiä kalliorakennelmia.

5. San Teodoro

Cala Brandinchi
Cala Brandinchi

Eksotiikkaa ja hieman erilaista tunnelmaa löytyy San Teodoron rannoilta. Näistä hurmaavin on Cala Brandinchi, jota kutsutaan myös nimellä pikku-Tahiti.

Ranta koostuu kapeasta kaaresta pehmeää hiekkaa, jota reunustavat kirkas turkoosinsininen merivesi sekä mäntypuut. Kiertämällä rannikkoa alueelta löytyy myös muita kauniita rantoja, kuten Spiaggia La Cinta.

Valmismatkat Sardiniaan löydät Napsun valmismatkahausta.

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.