Firenze on yksi Italian historiallisesti kiehtovimmista kaupungeista.
Firenze on yksi Italian historiallisesti kiehtovimmista kaupungeista.

Unohtumattomia elämyksiä Italiassa

On monia syitä siihen, miksi Italia on yksi maailman johtavista matkailumaista. Se on hurmaavan kaunis, elämänmeno rentoa ja kursailematonta, ja se yhdistelee historiaa moderniin elämänmenoon vaivatta.

Syitä matkustaa Italiaan on lukemattomia, tässä viisi melkein pakollista elämystä jotka Italiaan suuntaavien tulisi kokea.

Taormina, Sisilia

Taormina
Taormina

Taorminassa viihtyivät niin Pablo Picasso kuin Greta Garbokin - historiallisen kaupungin amfiteatteri on kokemisen arvoinen. Korkealla kukkulalla sijaitseva teatteri tarjoaa huikeat näkymät merelle, ja siellä järjestetään nykyisin konsertteja.

Myös aluetta ympäröivät viinitilat ovat aiheesta kiinnostuneille hyvä lisä lomaan.

Lue myös: 10 vinkkiä: Särmikäs Sisilia

Toscana

Toscana
Toscana

Samat mineraalit, jotka tekevät Toscanan maaperästä niin otollisen viinin tekemiseen, ovat vastuussa myös ihastuttavasta elämyksestä hemmottelua etsiville. Alueen kuumat lähteet, joita löytyy pitkin maaseutua, ovat paikallisten tapa rentoutua ympäri vuoden. Kuuluisin näistä on Saturnia, joka sijaitsee lähellä Maremmaa.

Hieman syrjäisempi ja rauhallisempi kohde löytyy Bagno Vignonin keskiaikaisesta kylästä - se on rakennettu vulkaanisen pohjavesikerroksen ympärille.

Lue myös: 10 vinkkiä: Toscana – Italian postikorttimaisema

Milano

Milano
Milano

Shoppailun ystävien kannattaa suunnata Milanoon, ja käydä ihastelemassa Galleria Vittorio Emanuele II -ostoskeskusta. Ostoskeskus voi olla huono sana kuvaamaan tätä kuvankaunista lasikattoista rakennelmaa, joka kätkee sisäänsä Pradan, Guccin, Louis Vuittonin ja Versacen liikkeet, muiden tunnettujen merkkien ohessa.

Ostoskeskuksen yläkerrasta löytyy myös sviittejä, joissa voi yöpyä. Suuri marmorikaari avaa näkymät Duomon katedraaliin, joten kameran on parasta löytyä laukusta.

Lue myös: 10 vinkkiä: Muodin ja taiteen Milano

Venetsia

Venetsia
Venetsia

Venetsian kaksiviikkoinen karnevaali on kokemisen arvoinen. Tuhannet naamioituneet hahmot kulkevat pitkin kapeita katuja ja kujia, kansoittavat sillat ja kokoontuvat aukioille.

Vuodesta 1162 alkanut traditio sijoittuu yleensä tammi-helmikuun vaihteeseen, ja kaupunki täyttyy katutaiteilijoista, juhlista, venekulkueista ja tietenkin naamiaiskilpailusta. Jokainen voi ostaa oman käsinmaalatun maskin jostakin kaupungin lukuisista kaupoista, eivätkä yksinkertaisimmat mallit maksa kovinkaan paljoa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Romanttinen Venetsia

Firenze

Firenze
Firenze

Kokonainen iltapäivä vierähtää Giardino di Bobolin puutarhassa ja puistossa. Se sijaitsee Firenzessä, ja on Palazzo Pittin yhteydessä oleva laaja alue joka jakaantuu kahteen kerrokseen. Se sisältää valtavan määrän veistoksia sekä kanaalin, lampia sekä tippukivimuodostelmia.

Patsaat ja veistokset ovat pääsääntöisin 1500-1700 -luvuilta, ja sen ylellinen ja vehreä tunnelma tarjoaa hyvän hengähdyspaikan matkailijalle.

Lue myös: 10 vinkkiä: Firenze – renessanssin kehto

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.